Pebble Time Steel

Gerucht: Pebble in problemen door gebrek aan investeerders?

Pebble heeft moeite om investeringsgeld binnen te halen en moest leningen afsluiten om te kunnen overleven. Is het bedrijf in de problemen?

Pebble Time SteelIs een van onze favoriete smartwatches in de problemen? Volgens een nieuw gerucht heeft Pebble moeite om geld van investeerders binnen te halen, nu de Apple Watch op de markt is. iCulture interviewde CEO Eric Migicovsky een paar weken geleden. Toen leek er nog niets aan de hand: de Apple Watch was nog niet op de markt verschenen en Pebble had net 20 miljoen dollar opgehaald met een succesvolle Kickstarter-campagne. De nieuwe modellen, Pebble Time en Pebble Time Steel, vielen goed bij het publiek.

We vroegen Migicovsky ook, waarom zijn bedrijf opnieuw voor Kickstarter had gekozen. Pebble is immers succesvol en bekend genoeg om investeerders aan te trekken, die graag geld in het bedrijf steken. Volgens Migicovsky had het te maken met de steun van de community. Pebble was eerder groot geworden dankzij early adopters die via Kickstarter een horloge bestelden en nu wilden ze die groep opnieuw betrekken bij de ontwikkeling van de volgende generatie Pebble.

pebble-time-steel-gold

Maar volgens TechCrunch was Pebble ondertussen ook op zoek naar venture capital. Dat lukte niet, waarna ze een lening van $5 miljoen moesten aangaan en nog eens $5 miljoen bij de bank moesten halen. Durfinvesteerders bleken niet geïnteresseerd. Het probleem lijkt te zijn, dat Pebble nog steeds een kleine start-up is. De verkoopcijfers zijn indrukwekkend, maar maken weinig indruk als je het vergelijkt met gevestigde bedrijven. Pebble heeft in 2014 zo’n 700.000 smartwatches verkocht, maar koos voor goedkope modellen. Daardoor hebben ze relatief weinig verdiend. Van alle winst die in 2014 met smartwatches werd gemaakt, ging maar 7% naar Pebble. Voor consumenten is het leuk dat Pebble voor lage prijzen kiest, maar op de lange termijn is Apple’s aanpak wellicht toch slimmer.

Volgens TechCrunch heeft Pebble geld nodig om te kunnen overleven. Het aanbod van Pebble is echter goed: de horloges zijn (zoals gezegd) relatief goedkoop, hebben een behoorlijk lange batterijduur en zijn ook nog waterdicht tot een druk van 5 atmosfeer. Dat zijn drie kwaliteiten die je bij de Apple Watch niet vindt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2015, 10:10
Categorie Accessoires
Onderwerpen pebble, smartwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.