Pebble Happiness app

Pebble wil je stemming meten met nieuwe Happiness-app

Pebble wil je stemming meten met een nieuwe Happiness app. De app is een experiment waarbij je ieder uur gevraagd wordt om je stemming op te geven. Na een week krijg je de resultaten via de e-mail toegestuurd.
Sjoerd Reitsma - · Laatst bijgewerkt:

Pebble wil je stemming meten met een nieuwe Happiness-app. De app is een experiment waarbij je ieder uur gevraagd wordt om je stemming op te geven. Na een week krijg je de resultaten via e-mail toegestuurd. Pebble heeft tevens de algoritmes achter hun nieuwe gezondheidsfuncties onthuld en resultaten gepubliceerd van een slaaponderzoek.

Pebble Happiness app

Pebble Happiness: je stemming opgeven

De nieuwe Happiness-app vraagt ieder uur dat je wakker bent hoe je je voelt, wat je aan het doen bent, wat je zojuist hebt gedaan en met wie je toen was. Dit klinkt als een behoorlijke klus, maar het duurt gelukkig maar een week. Met deze data kan Pebble een beeld schetsen waar jouw stemming door wordt beïnvloed. Resultaten van de eerste testers laten zien dat je stemming beter wordt door omgang met andere mensen. Sommige testers kwamen er door de app achter dat ze te weinig water dronken op een dag en anderen voelden zich het fijnst na een maaltijd.

Algoritmes
Pebble heeft bij de aankondiging van de nieuwste horloges aangegeven dat ze sterker de nadruk zullen leggen op gezondheid en fitness. Ze hebben daarom samengewerkt met een student Neurowetenschappen van Stanford University, die in een uitgebreide en vrij technische blogposting uitlegt hoe de algoritmes van het bedrijf werken. Dit geldt zowel voor de bewegingsdetectie als het aantal gezette stappen. Ontwikkelaars en onderzoekers in de gezondheidszorg kunnen op die manier controleren hoe het werkt en beter bekijken hoe ze de fitness-trackers bruikbaarder kunnen maken. De Happiness-app is ook het resultaat van de samenwerking met Stanford.

Slaaponderzoek
Ook heeft Pebble de resultaten van een slaaponderzoek gepubliceerd dat gebruikers kan helpen beslissingen te nemen over hoe ze het beste hun dag door kunnen brengen. De resultaten laten bijvoorbeeld zien dat nachtbrakers socialer zijn dan mensen die heel vroeg opstaan.

De Pebble Happiness app is nu beschikbaar via de appstore van Pebble.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juni 2016, 16:28
Categorie Apps
Onderwerpen onderzoek, pebble

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.