iPhone 6

Deze iPhone 6 houdt het een week vol met een opgeladen accu

Het Britse Intelligent Energy heeft een iPhone gemaakt die het een week volhoudt op een volle batterij. Apple zou betrokken zijn bij de ontwikkeling.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 6De iPhone 6 houdt het op dit moment misschien een dag vol op een volle batterij, maar daar kan binnenkort wel eens verandering in komen. Het Britse Intelligent Energy heeft namelijk een eigen iPhone 6-prototype gebouwd, met zowel een oplaadbare batterij als een speciale brandstofcel. De iPhone 6 heeft hierdoor een batterijduur van maar liefst één week.

De iPhone 6 van Intelligent Energy maakt in feite gebruik van een miniatuurversie van een brandstofcel, die werkt met waterstof en zuurstof om stroom te genereren. De aangepaste iPhone 6 zou er grotendeels hetzelfde uitzien als het gebruikelijke model. Het enige verschil zit onderop de iPhone 6: daar zit een kleine opening om een niet waarneembare hoeveelheid waterdamp door te laten. De geluidspoort van de iPhone is aangepast, zodat je daarmee de brandstofcel opnieuw kunt opladen.

De iPhone met brandstofcel is nu nog een prototype, maar daar gaat mogelijk verandering in komen. Apple werkt volgens The Telegraph mee aan deze technologie, wat doet vermoeden dat hierover wordt nagedacht voor een toekomstige iPhone. Tot dan werkt Intelligent Energy aan cartridges, waarmee je een smartphone extra energie kunt geven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2015, 23:07
Categorie Achtergrond
Onderwerp batterij

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.