Reacties voor: Patent: iPhone detecteert wanneer hij in verkeerde handen is

Een nieuw onthuld patent van Apple beschrijft hoe de iPhone zou kunnen zien of hij in verkeerde handen is, om vervolgens de bezigheden van de potentiële dief bij te houden.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 17 reacties

  1. ik hoop dat er ook een drunk mode op komt, aangezien ik nogal anders ben in deze mode.

  2. Lekker handig zeg. Als een vriend/vriendin even aan me telefoon zit is het gelijk verdacht. Of kan je dan weer allemaal ‘accounts’ instellen?

  3. Dan zou het al helemaal vet zijn als de opening van de sim-kaart gelocked wordt, zodat de dief deze er ook niet meer uit kan halen, en het slotje er weer afgaat als de eigenaar hem weer in handen heeft.

  4. Origineel geplaatst door Stefan Steenwijk
    Dan zou het al helemaal vet zijn als de opening van de sim-kaart gelocked wordt, zodat de dief deze er ook niet meer uit kan halen, en het slotje er weer afgaat als de eigenaar hem weer in handen heeft.

    Dat zou inderdaad een fantastische oplossing zijn

  5. of er allemaal pinnen uit komen zoals een echt blade zwaard in de verkeerde handen 😀

  6. Laat ze eerst maar eens beginnen met het niet kunnen uitschakelen van je telefoon als die gelocked is.. Dat scheelt al een hoop. Eerste wat de dief nu kan doen is de telefoon uitschakelen zodat alle tracking mogelijkheden niet meer werken.

  7. Origineel geplaatst door Mr_Dubbel_X
    Lekker handig zeg. Als een vriend/vriendin even aan me telefoon zit is het gelijk verdacht. Of kan je dan weer allemaal ‘accounts’ instellen?

    Wanneer je vriend/vriendin aan je telefoon zit, is in de regel toch ook verdacht. 😉

  8. @Marty: Dat is zeker waar! Mijn iPhone 4S was twee weken geleden gejat, de dief had gelijk alles uitgezet. Toen had ik er nog niets aan!
    Nu alleen maar dankbaar, geld van de verzekering terug en er een iPhone 5 voor kunnen kopen. 🙂

  9. De iPhone moet ook een plakje semtex krijgen over de batterij. Indien de iPhone denkt dat er een verkeerde aan de iPhone zit of iemand de iPhone probeert te jailbreaken dan kan heel gericht deze persoon onschadelijk worden gemaakt.

  10. lijkt me zowiezo wel een mooie optie om hem niet uit te kunnen zetten als het gelockt is . zeker bij verlies of diefstal.

  11. @BenTheMan: Leuk idee!! Ooit gehoord van DFU modus of soft reset. Bovendien is dmv verwijderen van de onderste 2 schroeven de accu ook in no time verwijderd. Iemand die kwaad in het zin heeft blokkeer je niet op een software matige manier van dingen tegen houden.

    Enige manier zou zijn om iets van een kleine backup batterij vast op het mainbord te zetten die de benodigde info als nog door kan sturen naar “waar is mijn iphone” of dit mogelijk is weet ik niet maar lijkt me de enige optie om iets te kunnen traceren zonder dat een dief daar invloed op uit kan oefenen.

  12. @BenTheMan: Batterij leeg = altijd gedaan met spelen denk ik…

  13. Als we nu gewoon ipv een verwisselbare simkaart een ingebouwde simkaart gaan gebruiken. Kan je die gewoon bij je provider registreren. Wordt hij gestolen kan je hele netwerkfunctie geblokkeerd worden omdat geen enkele provider dat nummer meer accepteert. En dat je dan gewoon niets meer aan je toestel hebt?? Bij een ander toestel of duosim heb je binnen 5min een simkaart geregistreerd. Dus dat wordt het probleem ook niet.

  14. Jailbreak app: igotya werkt prima! Ook kan je instellen dat de iPhone niet uitgezet kan worden via de lockknop. Ook dan mailt hij direct een frontcamera-foto.
    Tip!

  15. Origineel geplaatst door Stefan Steenwijk
    @Marty: Dat is zeker waar! Mijn iPhone 4S was twee weken geleden gejat, de dief had gelijk alles uitgezet. Toen had ik er nog niets aan! Nu alleen maar dankbaar, geld van de verzekering terug en er een iPhone 5 voor kunnen kopen.

    Van welke verzekering maak je gebruik? Ben op zoek naar een verzekering voor m’n iPhone 5

  16. Leuk al die beveiligs systemen maar hoor in nld mag de politie bet toch niet meer gebruiken….

  17. Ik denk dat Apple voor alles een mooie oplossing daar voor gaat zoeken. Als je bijvoorbeeld je vriend wat laat zien. Of Apple bouwt hem helemaal niet in de iPhone.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.