DigiTimes: ‘iPad 4 komt halverwege 2013’

DigiTimes voorspelt dat de iPad 4 pas halverwege 2013 op de markt komt. Niet in maart 2013, maar pas in de zomer van 2013.

ipad 4 2013De geruchtenstroom rondom een iPad mini is nog niet eens opgedroogd, maar DigiTimes komt alweer met nieuwe geruchten. Ze voorspellen dat de iPad 4 niet in de gebruikelijke periode in maart 2013 komt, maar pas in de zomer van 2013. DigiTimes baseert zich op de gebruikelijke ‘bronnen uit de Taiwanese distributieketen’. De fabrikanten zouden al instructies hebben gekregen om zich voor te bereiden op een volgende generatie tablet voor medio 2013. Het aantal led-chips in de achtergrondverlichting wordt daarbij gereduceerd ten opzichte van het huidige model, die er 84 gebruikt.

Apple zou van plan zijn om bij de iPad 4 vast te houden aan het scherm van 9,7-inch, maar de componenten zouden wel simpeler worden, zodat het productieproces vereenvoudigd kan worden. Daarbij gaat het onder andere om het aantal led-lampjes dat wordt gebruikt. Voorlopig is het wachten nog even op 23 oktober, de datum waarop Apple volgens geruchten de iPad mini gaat aankondigen.

DigiTimes heeft een wisselende reputatie als het om voorspellen van nieuwe producten gaat. Ze baseren zich vaak op informatie op basis van prototypes, die niet altijd realiteit worden. Wel is het opvallend dat DigiTimes al in januari 2012 voorspelde dat er in oktober een nieuwe iPad zou verschijnen. Ze lijken daarmee wel eens gelijk te kunnen krijgen, alleen dan in de vorm van de iPad mini en niet de iPad 4.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2012, 14:42
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen digitimes, gerucht, ipad 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.