Patent: iPhone detecteert wanneer hij in verkeerde handen is

Een nieuw onthuld patent van Apple beschrijft hoe de iPhone zou kunnen zien of hij in verkeerde handen is, om vervolgens de bezigheden van de potentiële dief bij te houden.

iPhone patent unauthorized useEen nieuw patent van Apple beschrijft hoe bijvoorbeeld een iPhone de gebruiker kan identificeren. Op deze manier zou de iPhone kunnen zien wanneer hij door iemand anders dan de originele eigenaar wordt gebruikt. De iPhone kan de gebruiker op meerdere manieren identificeren. Zo kan er een foto of een geluidsopname gebruikt worden om je te herkennen. Apple beschrijft zelfs hoe je hartslag gemeten kan worden om te bepalen wie de iPhone vasthoudt.

Heeft de iPhone door dat hij door iemand anders wordt gebruikt, dan verzamelt hij zoveel mogelijk gegevens over deze persoon. Vervolgens wordt de eigenaar hiervan op de hoogte gesteld. Ondertussen slaat de iPhone de locatie op van de mogelijke dief, maakt screenshots, foto’s en stemopnames en houdt bij wat er allemaal door deze persoon wordt getypt. Dit kan helpen bij het terugvinden van de iPhone, of bij het vinden van de dief nadat je de iPhone weer in handen hebt. De iPhone kan na het verzamelen van de data zichzelf vergrendelen, totdat hij weer in handen is van de originele bezitter.

De iPhone kan volgens het patent ook op alternatieve wijzen zien of hij in verkeerde handen is. Er kan namelijk worden gekeken naar handelingen van de gebruiker. Probeert de potentiële iPhone-dief de simkaart te verwijderen of meermaals een verkeerd wachtwoord in te voeren, dan zou dit ook het identificatiesysteem in werking kunnen stellen.

Op het moment maakt Apple gebruik van Find My iPhone om een verloren iPhone te traceren. Het systeem beschreven in het patent zou je via bijvoorbeeld een e-mail er op kunnen wijzen dat je iPhone in verkeerde handen is, om je vervolgens naar Find My iPhone te sturen. Op het moment houdt de iPhone geen log bij van de bezigheden van een dief, maar de Fotostream-functie zorgde er in het verleden voor dat een originele iPhone-bezitter foto’s gemaakt door de dief bemachtigde.

Via Appleinsider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 oktober 2012, 14:40
Categorie iOS
Onderwerp patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.