Reacties voor: Patent Apple wijst op gezichtsherkenning voor de iPhone

Een nieuw patent van Apple beschrijft hoe de iPhone met behulp van gezichtsherkenning ontgrendeld kan worden. Op basis van je gezicht zou de interface van de iPhone worden aangepast, zodat je alleen jouw berichten ziet.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 18 reacties

  1. Hadden wij dit niet gezien bij android?

  2. Dit gaat alleen werken als dit naadloos en on-the-fly gebeurt. De gebruiker pakt zijn toestel op, en ontgrendelt deze. In die tijd wordt het gezicht onmerkbaar gescand en toegang toegestaan of geweigerd.

    Alsjeblieft geen: hou je toestel voor je gezicht, je gezicht wordt enkele seconden gescand, goedgekeurd, en dan pas door…

  3. @sinusfiction

    Daarom is het er nog niet, de software en of hardware zal niet snel genoeg zijn om dat te realiseren anders had Apple het al lang uitgebracht.

  4. Apple is erg origineel bezig sinds de dood van Jobs,
    NOT!

  5. @Sathumax: maar hebben die het ook al in 2010 gepatendeerd? Dat je er eerder mee op de markt komt wil niet zeggen dat het het ook eerder bedacht hebt.

    Gezien de titel (“device operation”) vraag ik me af of Apple het daadwerkelijk voor unlock wil gebruiken. Het is tenslotte een zeer onveilige manier van unlock (bij vrijwel alle toestellen die dit nu gebruiken werkt het ook prima door er een foto van de eigenaar voor te houden).

  6. @Sathumax

    Dat werkt voor geen meter.
    eerst moet je die telefoon een aantal seconden recht voor je gezicht houden waarna hij het vaak nog steeds niet doet.
    Als je m ook maar een beetje scheef houdt werkt het ook niet.

  7. Was eerder al bekend dat Apple plannen had om dit te gebruiken om meerdere gebruikersprofielen op de iPad te gebruiken.

  8. Origineel geplaatst door Enes
    Apple is erg origineel bezig sinds de dood van Jobs, NOT!

    Jobs heeft dan ook ALLE innovaties helemaal zelf bedacht he!! Die tienduizenden medewerkers zijn alleen ingehuurd voor de show…

    Wordt een beetje triest dat er over Jobs gepraat wordt alsof het de nieuwe messias was…

  9. @barend , nu ga je woorden in mij mond leggen.

    Ik ben alles behalve een Jobs fanboy, vooral vanwege zijn tiranniek. Meneer heeft zelf de afgelopen 10 jaar weinig tot niks zelf bedacht. Maar meneer Jobs, was wel de gene die origineel wilde blijven en “ideeën” als dit zou weigeren.

    Maar goed blijkbaar heb ik te snel gelezen, want dit patent is blijkbaar al 2 jaar geleden aangevraagd.

  10. Ik gebruik nu face recognition op ipad en iphone en ze werken perfect, ik hoef mijn hoofd niet stil te houden ik hoef me gezicht niet recht te houden of ik nou iets in mijn mond heb of hevig beweeg met mijn hoofd, hij unlock toch, en niemand anders kan zijn gezicht gebruiken of mijn. Foto!

  11. En was als je dan een foto voor de camera houdt?

  12. Lastig met carnaval…..

  13. @Nico: het patent van Apple gaat dan ook niet specifiek over unlock, dat is hier in het commentaar erbij bedacht als voorbeeld, maar dat is niet waar Apple patent op heeft gekregen.

  14. Lijkt me een leuke techniek, ben benieuwd wat ze ermee willen gaan doen allemaal. Maak me wel zorgen dat dit wéér een batterijslurper gaat worden. Als dat ding continu gaat proberen te scannen of ie je gezicht herkent……….

  15. niet te serieus mensen! t klinkt als iets wat handig kan gaan zijn. Heel dat gedoe met unlocken met gezichtsherkenning etc. fuck that… t zou leuk zijn maar inderdaad direct, zonder te wachten. t zou bv leuk zijn voor ipad: hier door 6 mensen gebruikt. pak je hem, scant hij jou gezicht en pakt hij jou instellingen ofzoiets. en mischien gaan ze er nooit iets mee doen maar tegenwoordig is een patent hebben erg handig…

  16. Maakt Apple niet méér dan de iPhone & iPad?
    10:1 dat dit gebruikt gaat worden voor AppleTV i.c.m. de nog uit te komen TV van Apple.
    Handig , als je vrouw de tv aanzet dat dan haar instellingen etc. geladen worden, en bij jou de jouwe

  17. Leuk als je blauw oog heb of net nieuwe Botox hebt in laten spuiten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.