Patent Apple wijst op gezichtsherkenning voor de iPhone

Een nieuw patent van Apple beschrijft hoe de iPhone met behulp van gezichtsherkenning ontgrendeld kan worden. Op basis van je gezicht zou de interface van de iPhone worden aangepast, zodat je alleen jouw berichten ziet.

iPhone gezichtsherkenningAls we een nieuw patent van Apple mogen geloven, zullen toekomstige iPhones je gezicht herkennen wanneer je hem vasthoudt. Hierdoor zou je hem kunnen ontgrendelen, of past de interface zich aan op basis van jouw voorkeuren. Apple diende het patent al in 2010 bij het Amerikaanse patentbureau, maar hij werd pas in april 2012 openbaar gemaakt.

Het patent, getiteld ‘Electronic Device Operation Adjustment Based on Face Detection‘, beschrijft hoe een camera aan de voorkant van een apparaat gebruikers herkent. Een speciale techniek zou ervoor zorgen dat je gezicht vanuit verschillende hoeken ook wordt herkend.

Je iPhone zou automatisch ontgrendelen wanneer hij je gezicht ziet. Is dit niet het geval, dan krijg je de optie om een beveiligingscode in te vullen. Het zou ook mogelijk zijn om het apparaat opdrachten te laten uitvoeren op basis van wiens gezicht wordt herkend: zo zouden specifiek jouw e-mailberichten worden geopend.

Het idee is niet helemaal onbekend: sommige Android-telefoons kunnen sinds Android 4.0 ook ontgrendeld worden met behulp van gezichtsherkenning. Gezien de datum waarop het patent werd ingediend, lijkt het idee ook al een tijdje in de keuken van Apple te liggen. De tweak FaceUnlock (foto hierboven) maakt hetzelfde mogelijk op een gejailbreakte iPhone.

Eerder vandaag kwam er nog een ander patent voorbij: met behulp van patroonherkenning zou de iPhone dingen kunnen herkennen. Ook gezichtsherkenning zou hierbij van pas komen.

Patent Apple gezichtsherkenning

Bron: Appleinsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 april 2012, 10:29
Categorie Apple
Onderwerpen gezichtsherkenning, patenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.