Storing Vodafone duurt nog hele paasweekend

De storing op het netwerk van Vodafone in Rotterdam, Den Haag en Kennemerland zal nog het hele paasweekend duren. Dit schrijft de telecomprovider in een verklaring. Het herstel duurt langer dan verwacht.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Geen Service iPhoneDe storing op het netwerk van Vodafone zal het gehele paasweekend aanhouden. Dit zal vooral effect hebben op het gebruik van Vodafone’s 3G-netwerk: 75 procent van de abonnees in de getroffen regio zou inmiddels weer kunnen bellen, hoewel de klantenervaring volgens Vodafone nog niet optimaal is.

Vodafone zei gisteren al dat het meerdere dagen zal duren om het 3G-netwerk te herstellen. Het 2G-netwerk, waarmee je kunt bellen en SMS’en, zou in de loop van donderdag deels worden hersteld. Toch zal het netwerk dit paasweekend nog niet zijn hersteld: volgens Vodafone duurt de storing langer dan verwacht.

De storing bij Vodafone zorgt voor problemen op het netwerk in Den Haag, Rotterdam en Kennemerland. Oorzaak is een brand bij één van Vodafone’s zendposten in Rotterdam. De storing heeft ook effect op andere delen van het land: veel mobiel verkeer uit Rotterdam wordt naar de overige vier zendposten gestuurd, waardoor deze overbelast raken.

Vodafone beloofde gisteren dat getroffen abonnes later kunnen rekenen op een “sympathiek gebaar” van de provider. Wat dit precies zal worden, is nog niet duidelijk.

10:49 De CEO van Vodafone legt wederom in een video uit hoe het herstel van het netwerk voortzet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 april 2012, 10:52
Categorie Providers
Onderwerpen storing, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.