Binnenkort Apple TV bedienen met je stem?

In een Europees patent beschrijft Apple hoe spraakbediening bij de Apple TV kan gaan werken. Je spreekt daarbij in de afstandsbediening.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

apple-tv-afstandsbedieningApple heeft in Europa een patentaanvraag ingediend, waarin wordt voorgesteld om Apple TV’s met je stem te bedienen. Daarbij spreek je tegen de aluminium afstandsbediening die je in combinatie met de Apple TV gebruikt (zie foto). De Apple TV stuurt de audio vervolgens naar een server door, waar de audio geanalyseerd en geïnterpreteerd wordt. Dit werkt op dezelfde manier als Siri, waarbij je ook een internetverbinding nodig hebt voor verwerking van de opdrachten.

siri controlled apple tv

Het patent beschrijft ook hoe een settopbox zoals de Apple TV gebruikt kan worden voor videoconferencing (bijvoorbeeld FaceTime). De afstandsbediening bevat daarbij een microfoon om de gesproken audio van een gebruiker op te vangen. De signalen worden daarna via Bluetooth LE doorgestuurd naar de Apple TV. Een ander scenario dat in het patent wordt beschreven, is het gebruik van draadloze oordopjes of gehoorapparaten. Een iPhone of andere smartphone fungeert daarbij als regelneef (‘Master Device’). Apple’s patent werd vandaag gepubliceerd, maar werd al in het tweede kwartaal van 2014 ingediend.

patent gehoorapparaat

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2014, 10:22
Categorie Diensten
Onderwerpen apple tv, patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.