RunKeeper iPhone joggen op de plaats

RunKeeper ondersteunt Apple’s Gezondheid-app

De hardloopapp RunKeeper synchroniseert nu met Apple's Gezondheid-app. Zo kan je je workouts, lengte en gewicht uitwisselen.

runkeeper-iphoneDe bekende hardloopapp RunKeeper is voorzien van synchronisatie met Apple’s Health-app. Zo kan je je hardloopstatistieken niet alleen doorzetten naar de Gezondheid-app zelf, maar ook naar andere applicaties die daarvoor openstaan. RunKeeper hevelt zowel je workouts als je lengte en gewicht over naar Apple’s database. Nu het kouder wordt, is het ook handig dat RunKeeper de indoor-hardloop functie heeft verduidelijkt.

De indoor-functionaliteit is meteen in je bereik, in plaats van weggestopt als een soort schakelaar. Als je linksboven op de type activiteit drukt, kies je uit een lijst met GPS Mode (buiten bewegen) en de Stopwatch Mode (indoor activiteiten). De applicatie is daardoor een stuk helderder geworden.

RunKeeper 5.1 voor iPhone ondersteunt verder meer apparaten om mee hard te lopen. Zo kan de app je hartslag meten via de SMS Audio BioSport Earbuds van Intel. Dat gebeurt via een ingebouwde optische sensor in die oordoppen. De polsband Timex Ironman Run x50+ wordt ook ondersteund.

Lees ook: Hoe werken Apple’s Gezondheid-app en HealthKit?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2014, 9:58
Categorie Apps
Onderwerpen hardlopen, healthkit, runkeeper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.