Tweetbot 4 icoon

Tweetbot 4.0 voor iOS verschenen als universele app voor iPhone en iPad

Tweetbot 4.0 voor iOS is zojuist beschikbaar gekomen. Met deze nieuwe update is het gedaan met een aparte iPad-app, want Tweetbot is universeel geworden. Ook zijn er handige nieuwe functies voor de iPhone 6s.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

Tweetbot 4 icoonOntwikkelaar Tapbots heeft de langverwachte update Tweetbot 4.0 uitgebracht. Met de komst van deze nieuwe versie is de app universeel geworden, waardoor je geen aparte app voor zowel de iPhone als iPad hoeft te installeren. Ook heeft de app allerlei handige nieuwe functies gekregen, zoals Split View-ondersteuning op de nieuwste iPads, en zijn er nieuwe functies voor de iPhone 6s en iPhone 6s Plus.

Activity-tabblad

De grootste vernieuwing in de app is Activity, een tabblad waarop je favorieten, retweets en andere interacties ziet. Een dergelijk tabblad zit ook in de officiële Twitter-app, maar Tapbots kon dat niet zomaar overnemen omdat de functie niet beschikbaar is voor externe ontwikkelaars. Tapbots heeft daarom een slimme truc toegepast, waardoor ze ook een Activity-tabblad konden aanbieden met net iets meer informatie. Je vindt hierop twee weergaven: Stats en Activity.

Tweetbot 4 voor iPhone

Wat je het eerste te zien krijgt, zijn de Stats. Je ziet daar hoeveel favorieten, retweets en nieuwe volgers je hebt gekregen. In een grafiek kun je er nader op inzoomen. Het mooie is dat je daarbij ook de prestaties van tweets kan vergelijken. Misschien niet zo nuttig voor mensen die voor de lol op Twitter rondhangen, maar een handige functie voor bedrijven die willen weten welke tweets het beste hebben gewerkt. De statistieken worden automatisch bijgewerkt. Verder kun je voor elke tweets een detailpagina zien.

Het tweede deel van het tabblad Activity laat een lijstje zien, zoals je in de officiële Twitter-app gewend bent. Alle mentions, quotes, favorieten en retweets zie je in een lijstje staan. Ook zie je of je nieuwe volgers hebt gekregen.

Snel antwoorden op een tweet

Dankzij iOS 9 is het nu ook mogelijk om snel te antwoorden op een binnenkomende tweet. Dit doe je meteen vanuit de notificatie, waarbij je in de stijl van de Berichten-app je antwoord invoert. Als je snel genoeg antwoordt, hoef je minder vaak de app te openen. Een ander makkelijke toevoeging voor de iPad is Split View, waardoor je Tweetbot op het scherm kunt blijven tonen in combinatie met een andere app. Het was hoog tijd dat de iPad-app een update kreeg, want die begon wat achter te lopen op de iPhone-versie.

Kleine design-aanpassingen

Er zijn kleine design-aanpassingen gedaan in de app, vooral het scherm waarop je een tweet schrijft. Het tellertje voor het aantal followers en het aantal mensen dat jij volgt, is nu wat kleiner weergegeven. Tweetbot heeft ook de volgorde veranderd waarmee je een conversatie bekijkt. Vroeger stonden de oudste reacties op een tweet bovenaan, nu staan ze onderaan. Dat is handiger, want je kunt op die manier meteen de meest recente reacties zien, als je een bepaalde tweet in de gaten houdt.

Gezamenlijke volgers in Tweetbot 4.0

Tweetbot 4 met gezamenlijke vrienden of volgers.Nog een handigheidje: bij het bekijken van een Twitter-profiel krijg je te zien welke gezamenlijke volgers je hebt. Zo zie je sneller of het een vriend-van-een-vriend betreft. Tijdens het testen, bleek dat dit bij een meerderheid van de accounts werkt, maar nog niet bij alle. Bij president Obama (@potus) zagen we bijvoorbeeld geen gezamenlijke volgers/vrienden, bij @Snowden wel.

Zo krijg je de gezamenlijke vrienden te zien:

  1. Open de zoekfunctie van Tweetbot 4.0, via de zoekknop rechtsonder.
  2. Vul een Twitter-naam in van iemand die je nog niet volgt, bijvoorbeeld ‘snowden’.
  3. Tik op ‘Go to User @Snowden.
  4. Je ziet nu het profiel en een aantal tweets van deze persoon. Blader naar beneden.
  5. Na een stuk of zes recente tweets zie je foto’s van gezamenlijke volgers te zien bij ‘Common followers’.

Quick Actions komen in versie 4.0.1

Tweetbot 4 met ondersteuning voor 3D Touch.Tweetbot 4.0 ondersteunt nog niet de zogenaamde Quick Actions voor 3D Touch. Dit zal pas in Tweetbot 4.0.1 worden toegevoegd. Door hard op de appicoon te drukken, kun je dan direct een nieuwe tweet maken zoals op de afbeelding hiernaast te zien is.

Deze nieuwe versie van Tweetbot werd al begin dit jaar aangekondigd en de ontwikkelaars hebben de afgelopen dagen meermaals gehint dat de nieuwe versie er nu eindelijk aan zat te komen. Zo was sinds gisteren de oude app al uit de App Store gehaald ter voorbereiding van deze nieuwe release.

50% korting

Tweetbot 4.0 is gedurende korte tijd met 50% korting verkrijgbaar. Later gaat de prijs omhoog naar €9,99. Zoals we gewend zijn bij Tapbots zul je opnieuw voor deze app moeten betalen. Ben je gebruiker van Tweetbot 3, dan hoef je niet haastig te beslissen over deze upgrade. Er komt straks een appbundel waarmee je als huidige gebruiker van Tapbots 3 nog steeds voor €4,99 kunt upgraden, ook als straks de introductieprijs voorbij is.

Tweetoot 4 voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2015, 13:16
Categorie Apps
Onderwerpen tweetbot, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.