mijn volkswagen app

Mijn Volkswagen-app weet wanneer je naar de garage moet

Volkswagen brengt eind mei de Mijn Volkswagen app uit, die in directe verbinding staat met de auto. Hierdoor kan je makkelijk de conditie van je auto in de gaten houden.

Volkswagen brengt eind mei een Mijn Volkswagen app uit, die rechtstreeks in verbinding staat met de auto. Met deze app kan je onder andere in de gaten houden wanneer de auto onderhoud nodig heeft, waar de auto geparkeerd staat en of de accu nog in goede conditie verkeert. De app is in eerste instantie alleen beschikbaar op de nieuwe Business Edition Connected-versie van de Golf, Golf Variant en Golf Sportsvan.

Mijn-Volkswagen-App

Er zitten nog meer handige functies in de app, die ook van pas komen als je niet in de buurt bent. Je kan bijvoorbeeld in de app zien of de deur op slot zit en of de handrem actief is. De app geeft ook een automatische waarschuwing als de auto zonder jouw aanwezigheid in beweging komt. Bijvoorbeeld als de auto wegrolt omdat je de handrem bent vergeten, of als de auto wordt weggesleept.

Voorkom een lege accu

Mijn-Volkswagen-App-Locatie
Omdat de app steeds in verbinding staat met de auto zijn technische zaken zoals bandenspanning, accu, verlichting en remmen ook te controleren vanuit de app. Daarnaast registreert Mijn Volkswagen de hoeveelheid gereden kilometers en kan je op basis daarvan zien wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt. Mocht je toch pech krijgen onderweg dan is de Mobiliteitsservice op te vragen via de app. Hierbij kan je meteen melden wat er mis is en vervolgens je locatie delen.

Ritten bekijken

Een andere functie is het bijhouden van ritten. Je kan achteraf met de app precies zien waar je hebt gereden, wat je gemiddelde snelheid was en hoe zuinig je hebt gereden. Hoe zuinig je hebt gereden is af te lezen uit de zogeheten Think Blue-score.

Voorlopig is deze app dus alleen beschikbaar op zakelijke Golf-modellen. Nog dit jaar volgen andere modellen. Het is de bedoeling dat ook mensen die nu al in een Volkswagen rijden, in de toekomst gebruik kunnen maken van de app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 april 2015, 15:31
Categorie Apps
Onderwerpen auto, volkswagen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.