Reacties voor: Parallels Desktop 11 met Windows 10 en Cortana nu beschikbaar

Parallels Desktop 11 is nu beschikbaar voor je Mac. Versie 11 voegt onder meer Cortana toe en maakt de dienst klaar voor de komst van OS X El Capitan.
Lars Paymans -

Reacties: 10 reacties

  1. Parallels, de populaire dienst waarmee je Windows op een Mac kunt laten draaien, heeft versie 11 beschikbaar gemaakt.

    En natuurlijk niet alleen Windows. Ook Unix en Linux. Bij mij draait ook Debian Stable en Solaris 11 in Parallels.

  2. @Timosha: Ik werk nu een half jaar met parallels 10. Zeer tevreden, alles supervlot etc… Dus ik zou zeker kunnen/willen upgraden (niet zozeer omwille van windows 10 – ik blijf op 8.1 – windows omgeving noodzakelijk voor werkgerelateerde software)

    Houdt de upgrade naar 11 een zeker risico in? Ik las dat mij VM wordt verplaatst en dat ik alles als voorheen verder kan gebruiken. Heb jij ervaring met een upgrade en eventueel “gevaren/problemen”.

    Thx

  3. @Jan: Ik gebruik Parallels Desktop al heel lang voor Unix, Linux en Windows en heb nog nooit problemen ondervonden met een update.

  4. Fijn programma, de prijs is overgins gewoon in euro ook 49.99 voor de upgrade en 79.99 voor de full version.

  5. Dan mag OSX gratis zijn, maar Parallels weet elk jaar het toch voor elkaar te krijgen, dat je € 49,95 (upgrade) moet betalen om op de nieuwe OSX goed te kunnen draaien 🙁

    men noemt het al de “Annual Parallels tax” 🙂

    Volgens mij zijn zij diegene die het meest verdienen aan Apple, en jaarlijks tonnen binnen halen.

  6. Origineel geplaatst door Jan
    @Timosha: Ik werk nu een half jaar met parallels 10. Zeer tevreden, alles supervlot etc… Dus ik zou zeker kunnen/willen upgraden (niet zozeer omwille van windows 10 – ik blijf op 8.1 – windows omgeving noodzakelijk voor werkgerelateerde software)
    Houdt de upgrade naar 11 een zeker risico in? Ik las dat mij VM wordt verplaatst en dat ik alles als voorheen verder kan gebruiken. Heb jij ervaring met een upgrade en eventueel “gevaren/problemen”.
    Thx

    Gisteren geüpdatet en geen problemen ondervonden in de zin van het verplaatsen van de VM. Alles ging soepel. Vanochtend heb ik de MBP opnieuw opgezet (had wat problemen met El Capitan en heb de boel vanaf scratch opgezet). Yosemite opnieuw geïnstalleerd, El Capitan install daarna gedaan. Vervolgens de VM weer van de NAS afgehaald en op de schijf gezet. Parallels opnieuw geïnstalleerd en de VM er gewoon weer ingehangen. Geen enkel probleem ondervonden.

  7. Spijtig dat je iedere moet betalen voor een update 🙁

  8. @Bram opdebeeck: Daarom houd ik het toch maar bij BootCamp en ga wel kijken of ik die partitie ook onder VirtualBox aan de praat krijg…

  9. Origineel geplaatst door Timosha
    @Jan: Ik gebruik Parallels Desktop al heel lang voor Unix, Linux en Windows en heb nog nooit problemen ondervonden met een update.

    De update naar Parallels 10 vorig jaar augustus verliep anders voor menigeen niet bepaald vlotjes. Parallels heeft toen nogal wat sh#t over zich heen gehad. Vandaar dat ik nog ff wacht met upgraden; kijken wat de eerste ervaringen zijn.
    Maar voor de rest inderdaad een topprogramma!

  10. Voor zover ik kan merken werkt Windows 10 prima onder Parallels 10, voor de ‘ik moet even windows hebben’ klusjes. Ik heb de VM van een 8.1 image gecloned en toen upgrade gedaan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.