Reacties voor: Pakkie wil online tweedehands handel veiliger maken

Met de app Pakkie kun je volgens de makers veiliger handelen in tweedehands spullen. Een soort Tikkie, maar dan voor tweedehands verkoopsites zoals Marktplaats. Pakkie lost een groot deel van de risico's van tweedehands handelen op, maar wat ons betreft nog niet alle.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. Ik vind het ingewikkeld en helemaal niet waterdicht. De oplichter kan blijven oplichten en je krijgt je geld niet terug.
    Beter een systeem waarbij de verkoper pas zijn geld krijgt als de koper gemeld heeft dat hij alles in goede staat heeft ontvangen. Zoiets heb ik ook wel gezien. Zelf koop of verkoop ik via Marktplaats nooit dure dingen via opsturen. Alleen bij ontmoeten en gelijk oversteken. En verder bestel ik alleen van betrouwbare websites.

  2. Paypal is gewoon het beste en kopersbescherming

  3. Je hebt nooit 100% garantie. In ieder geval als koper heb je met PayPal wel veel veiligheid en de zekerheid dat je óf je pakketje krijgt óf je geld terug. Wil je als verkoper 100% zekerheid, dan moet je alles filmen van pakket inpakken tot pakket met juiste inhoud inleveren bij een postkantoor.
    Ik kan echt een boek schrijven over het versturen en ontvangen van pakketjes. 😄😢

  4. PayPal geeft vanuit het oogpunt van de koper inderdaad wel zekerheid, maar als verkoper heb je veel minder zekerheid. Als de koper niet ter goeder trouw is, zit je alsnog met een probleem.

    Ik heb een update in het artikel gezet dat verzenden naar een pakketpunt bij Pakkie ook mogelijk is.

  5. @Macaanzee: 5. De koper ontvangt het pakketje en meldt dit te hebben ontvangen.
    6. Twee dagen later ontvangt de verkoper het afgesproken bedrag.

  6. @Macaanzee: niet dus. Als de koper een oplichter is heb je een probleem.

    Je gaat deze problemen niet oplossen, met wat voor app dan ook.

  7. Origineel geplaatst door Danny
    Paypal is gewoon het beste en kopersbescherming

    Ook dat systeem is fraudegevoelig. Ik dacht laatst gelezen te hebben rondom een oplichtingszaak dat als je de andere partij als vriend ziet in Paypal de bescherming dan nooit van kracht wordt. Ik kan even de link niet vinden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.