iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Nederlandse Tab App geeft antwoord op: wie betaalt wat?

Tab App is een iPad- en iPhone-app waarmee je geleend en uitgeleend geld kan beheren door er opdrachten voor aan te maken met anderen. De app houdt voor je bij hoeveel er al is betaald en betaald moet worden per persoon.

Tab App transactie maken iPadMet de huidige benzineprijzen heb je maar liefst 85 euro uitgegeven aan het tankstation en je passagiers mogen delen in die kosten. Wat doe je? Als het aan de Nederlandse ontwikkelaar Evolutionhost ligt, vertrouw je het bedrag toe aan de nieuwe toepassing Tab App en schrijf je de meebetalers per e-mailadres aan. Vervolgens berekent de app hoeveel iedereen moet betalen en houdt de applicatie bij wie al heeft betaald. Tab App is daarmee een iOS-alternatief voor de Nederlandse website Wiebetaaltwat.nl.

Als de andere betalers geen gebruik maken van het gratis Tab App, krijgen ze een bevestiging van je betalingswens via e-mail en kunnen ze eveneens op accepteren of afwijzen drukken. Zodra één partij op geaccepteerd heeft gedrukt, staat de afspraak vast in de app en zie je de betalingen van anderen. Als niemand de afspraak bevestigt, kan je hem verwijderen met een veegbeweging. Het is niet mogelijk een betalingswens achteraf te wijzigen. Bedenk dus van tevoren goed of je geld hebt geleend of juist hebt uitgeleend, of je zelf meebetaalt in de verrekening en naar welke e-mailadressen de betaalwens moet worden gestuurd.

Tab App overzicht uitstaande leningenHoewel het lastig is dat de applicatie je niet in staat stelt afspraken achteraf te wijzigen, zijn er ook een hoop voordelen die voor het gebruik van de app pleiten. Zo krijg je een pushbericht als iemand een update doorgeeft in een geleend of uitgeleend bedrag. Dat zie je eveneens terugkomen in de overzichten in de app. Per persoon en per betaling zie je of het bedrag inkomend of uitgaand is, en of de transactie al is afgerond.

Ondanks dat de app gratis is en dat je een account moet aanmaken met je eigen e-mailadres, belooft Evolutionhost dat het verdienmodel van de app niet schuilt in het doorverkopen van je gegevens. Dat maakt de ontwikkelaar ons bekend. In plaats daarvan wordt gekeken naar alternatieve verdienmodellen, waarvan een zou kunnen zijn dat de gratis versie reclame krijgt en er een betaalde variant komt waarin er geen advertenties zijn. Daar is voorlopig echter geen sprake van: de ontwikkelaar weer eerst een zo groot mogelijk gebruikersbestand aan zich binden. Daar hebben ook de gebruikers van Tab App baat bij: zo wordt geleend en uitgeleend geld, een stuk overzichtelijker te controleren.

Downloaden: Tab App (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 september 2012, 16:28
Categorieën Financiën, Nederlandse apps
Onderwerpen geld, lenen, nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.