Digitale groepspot app GRPPY - Rabobank

Rabobank’s GRPPY-app stopt ermee

GRPPY stopt ermee. De dienst om een groepspot aan te maken en zo met vrienden kosten te delen, wordt binnenkort beëindigd. Heb je nog geld in de app staan, dan moet je dit zelf terughalen en verdelen.

Rabobank stopt binnenkort met de GRPPY-app. GRPPY is een app waarmee je groepspotjes kunt aanmaken voor bijvoorbeeld een gezamenlijke reis of uitje. Iedereen kon via iDEAL geld in de pot stoppen, zodat je achteraf geen zorgen meer hoeft te maken over het verdelen van rekeningen. Maar de app blijkt niet voldoende animo te hebben en stopt er in juni mee.

Digitale groepspot app GRPPY - Rabobank

GRPPY stopt: app voor kostenverdeling

Het idee achter de GRPPY-app was nog wel zo mooi: nooit meer gedoe over het verdelen van kosten bij gezamenlijke uitjes. De app liet je meerdere groepen aanmaken en mensen toevoegen. Per groep kan iedereen vervolgens geld inleggen en met elkaar chatten, zodat duidelijk is wat er met het geld staat te gebeuren. Je kunt een groep zo instellen dat iedere deelnemer geld uit de pot kan halen door dit over te maken naar zijn of haar eigen rekening. De app houdt vervolgens bij wie hoeveel geld uit GRPPY opgenomen heeft.

GRPPY stopt.In een e-mail aan gebruikers heeft GRPPY laten weten dat de dienst wordt beëindigd. De GRPPY-app stopt met 3 juni 2017, waardoor je geen gebruik meer kunt maken van de aangeboden diensten. Belangrijk om daarbij te onthouden is dat je zelf verantwoordelijk bent voor het verdelen van het geld dat nog in de pot zit. GRPPY zegt dat je dit geld zelf vóór 30 april 2017 moet verdelen. In de app is te zien wie hoeveel geld heeft ingelegd, waardoor het ook duidelijk moet zijn hoeveel iedere deelnemer weer moet opnemen. Als een groep één beheerder heeft, dan kan alleen hij of zij geld uit de pot halen. Vervolgens zal diegene dan dus ook al het geld moeten verdelen over de deelnemers.

Over de reden van het stopzetten zegt GRPPY dat ze er niet in geslaagd zijn een geschikte partij te vinden om de dienst groot mee te maken. GRPPY is onderdeel van MyOrder, een dochter van de Rabobank. GRPPY is oorspronkelijk dan ook een initiatief van de Rabobank.

Het is niet de eerste keer dat een soortgelijke app haar deuren sluit. Eerder was het al ING die stopte met Twyp, een dienst om snel geld over te maken naar vrienden. ING zei destijds dat klanten de functies liever in hun bankieren-app zien in plaats van in een losse app. De afgelopen tijd heeft ING dan ook de betaalverzoekfunctie verder uitgebreid. Of de Rabobank ook functies van GRPPY over gaat nemen, is niet duidelijk.

Bekijk ook

ING haalt vrienden-betaalapp Twyp uit de App Store

ING stopt met de app Twyp, waarmee je betaalverzoeken naar vrienden kon sturen. Betaalverzoeken zitten sinds een aantal maanden in de standaard ING Mobiel Bankieren-app.

Met dank aan @Scarbir (screenshot)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.