Reacties voor: Oude iPhone-firmware en -applicaties vervuilen je harddisk

Het regelmatig installeren van updates zorgt ervoor dat er allerlei vervuilende bestanden op je harddisk achterblijven: oude versies van applicaties en oude firmware voor de iPhone bijvoorbeeld.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 40 reacties

  1. Oude jailbreaks laten op de iphone zelf toch flink wat vervuiling achter hoor. Trouwens dit is zeer gebruikelijk, in Linux bewaart apt ook oude package bestanden.

  2. Met (bij Windows) het verschil dat na een app update de oude versie gewoon automatisch naar de prullenbak verplaatst wordt.

    @King1987
    (Vista)

    Voor mensen die de firmware-updates willen verwijderen in Windows Vista:

    Start en dan in de zoekbalk “appdata” –> Roaming –> Apple Computer –> iTunes –> iPhone Software Updates

  3. Kun je er nu ook weer voor zorgen dat je terug gaat naar de vorige versie.
    Dat zou in sommige gevallen best vervelend kunnen zijn.

  4. Hele goede tip! Weer 1GB harde schijf ruimte terug.

  5. Origineel geplaatst door WouWieJ
    Met (bij Windows) het verschil dat na een app update de oude versie gewoon automatisch naar de prullenbak verplaatst wordt.

    Hmm, bij mij niet. (windows XP)

  6. Ik weet niet hoor maar heb nergens last van…
    Geen oude firmware updates(heb al zeker 2/3 updates uitgevoerd) aanwezig op mijn hardeschijf.

    Ook geen oude bestanden van applicaties, volgens mij worden ze gewoon automatisch verwijderd.

  7. @WouWieJ:
    Bij mij heb ik dat ook (Mac) dat er dan iets in de prullenmand verschijnt, maar er blijft ook nog een deel achter op de Computer bij mij hoor.

  8. Bij vista gaan oude app versies idd naar de prullebak. Alleen de oude firmware bestanden blijven staan.

  9. Ik heb ook maar 3 apps gevonden die weg konden (OSX) Slechts sommigen hebben een versie nummer achter de naam, die komt meerdere keren voor (ik had bijv. “Simplify” & “Simplify 2”)

  10. Origineel geplaatst door King1987
    Origineel geplaatst door WouWieJMet (bij Windows) het verschil dat na een app update de oude versie gewoon automatisch naar de prullenbak verplaatst wordt.Hmm, bij mij niet. (windows XP)

    Heel vreemd, nadat ik het programma “schijfopruiming” van windows heb gedraaid ben ik wel mn oude update’s kwijt van de app’s. De Firmware’s niet 🙂 maar dat hoeft ook niet van mij 😉

  11. Soms is het best handig die oude packages even te bewaren.

    Oude packages kun je bij Linux eenvoudig verwijderen dmv apt-get clean of een knopje in de software manager. Via Ubuntu Tweak (soort van ‘Power Toys’) kan het ook. Eigenlijk zou het besproken onderdeel van cleanen in een programma als Onyx moeten zitten.

    Na updaten van applicaties kom ik zelf nog wel ‘ns IPAs in de trash bin tegen. Je zou toch denken dat dat de oude rommel was die verwijdert is…

    Dit is ook iets om via een cron job even op te lossen.

  12. Ik kan die hele locatie niet vinden…

  13. Wat een onzin zeg en paniek om niks, bij mij is er echt niks te vinden op mijn HD. Kan die hele locatie al niet vinden en als ik apps update komen die oude gewoon in de trash…. (Mac btw.)
    “en ja hoor: 1,76GB aan applicaties. Na een opruimbeurt was daar nog 1,57GB van over”
    Wow wel 190 MB winst…. :/

  14. bij me niet hoor,de oudere versie zij meteen in prullenmad en de niuwe versi zijn saan op de iTunes > Mobile Applications. ik keb overal al gecontroleert.

  15. Waar staat dat ergens in Win XP ?

  16. @The Dude: Ik zeg toch ook niet: “Zo, dat scheelt!”. Ik had er trouwens eerst een opmerking staan, dat ik de meeste updates op mijn iPhone zelf uitvoer en dat ik daarom niet zoveel dubbele/driedubbele applicaties op mijn harddisk heb staan, maar kon niet echt hardmaken dat je op die manier niet meerdere app-versies op je harddisk krijgt (bij het syncen worden toch ook de updates op je harddisk bijgewerkt?).

    Je moet even naar het originele artikel kijken, daar is dit artikel door ontstaan.

  17. Raar dat Apple dit niet zelf opruimt… Maargoed mocht ik ooit ruimte tekort hebben dan is dit het eerste wat ik op ga ruimen

  18. Sorry mij ook teveel moeite voor 200 MB ofzo. Zal vast wel een reden voor zijn. Wacht wel een keer op een update die het zelf opruimt.

  19. Origineel geplaatst door Ichigo
    Oude jailbreaks laten op de iphone zelf toch flink wat vervuiling achter hoor. Trouwens dit is zeer gebruikelijk, in Linux bewaart apt ook oude package bestanden.

    klopt, kijk maar eens in /var/stash/ daar vind je allemaal applicaties en themes etc van eerder geïnstalleerde firmwares.

  20. Toch een kanttekening,heel vaak blijkt na een tijdje dat die oude dingen toch met een reden bewaard bleven,ik zou dus niet klakkeloos alles weg mikken.

  21. Vreemd hoor ! Ze komen bij updates gewoon in de prullenbak terecht.

    Driedubbel = 3×2 = 6 keer ! Je zult wel drievoudig bedoelen?

  22. @Gonny van der Zwaag:

    Het leest wel alsof je enorm veel ruimte hebt vrijgemaakt, terwijl het naar verhouding maar weinig is. Dat haalt je hele artikel voor mij naar beneden.

  23. Is computer by sneller? 🙂

  24. Origineel geplaatst door Cherrim
    Waar staat dat ergens in Win XP ?

    Idd?

    Iemand een antwoord?

  25. Een paar gb op de vele terrabytes die mensen hebben tegenwoordig, maakt natuurlijk niet echt een hoop uit. Je hebt al 1Tb voor onder de 90eur tegenwoordig. Maar goed er zijn vast nog mensen met een hele oude PC (zie die mensen weer niet met een iPhone) misschien is het voor hen handig.

  26. Na synchen met MacBookje komen de oude IPAs bij mij ook vanzelf in de trash. Wat betreft het opruimen van firmware en evt achtergebleven oude app versies; op een relatief kleine harddisk van 60Gb in een MacBookje is een paar 100Mb winst altijd mooi meegenomen.

  27. Sinds iTunes 8 wordt er per app nog maar één ipa in de Mobile Applications folder gezet. In de naam zie je nu ook het versienummer – was vroeger niet zo. Oude ipa’s van vóór iTunes 8 worden niet verwijderd, dus het kan zinvol zijn om dat een keer zelf met de hand te doen.

    Om erachter te komen of je daar wijzer van wordt: toon als lijst, sorteer op grootte. De grootste ipa’s staan dan onder- of bovenaan bij elkaar. Sommige zijn wel 250 MB, dus dat scheelt als je die weggooit.

  28. Misschien wordt die oude firmware gebruikt bij een herstel operatie vanuit iTunes?

  29. Origineel geplaatst door Taco
    Een paar gb op de vele terrabytes die mensen hebben tegenwoordig, maakt natuurlijk niet echt een hoop uit. Je hebt al 1Tb voor onder de 90eur tegenwoordig. Maar goed er zijn vast nog mensen met een hele oude PC (zie die mensen weer niet met een iPhone) misschien is het voor hen handig.

    Er bestaan nog geen 1tb. 2,5 sata s hoor

    En een 500gb sata zonder behuizing kost nog steeds rond de 160-170.

    Ik vraag me ook af wat je precies wel en niet meer nodig hebt.

    Kunnen we daar geen stuk over zien Gonny?

  30. Ik moest daar nog aan toevoegen.; voor zover ik weet (prijzen en beschikbaarheid)

  31. @Gonny van der Zwaag:

    Hmm ik blijf het dan toch raar vinden dat ik daar helemaal geen last van heb en ik update zowel via de iPhone als op mijn mac. Gaat het hier om unlockte phones?
    Bovendien vind ik het een beetje onzin dat dit je HD vervuild….

  32. Hier is toch TimeMachine al voor? Nu wordt alles gewoon dubbel ogeslagen.

  33. Origineel geplaatst door Niels
    Ik kan die hele locatie niet vinden…

    Je moet dan ook de functie “verborgen bestanden verbergen” UITzetten.

  34. Voor de mensen die de genoemde locatie (Bibliotheek > iTunes > iPod Software Updates )niet kunnen vinden: kijk eens in je thuismap. De locatie is eigenlijk ~/Bibliotheek/iTunes/iPod Software Updates.

  35. @Dikke Joop:
    Heb ik ook al gekeken, staat hij ook niet…. dus die vlieger gaat ook niet op.

    @meneerDuck, nee!

  36. Als je op windows gewoon alle oude java updates verwijderd heb je al meer winst :p

  37. Indien 60 GB voor jou te weinig is kun je ook net zo goed een nieuwe HDD kopen… doe het zelf met een 32 GB SSD… werkt prima.

    @td-er: Je moet je data hosten op je NAS. Een gewone computer met een 3″5 SATA HDD. Dan is 1 TB HDD zo’n 80 EUR. Of je loopt natuurlijk een (veel te dure) Time Machine. Want je kunt dmv een kleine XML hack je NAS als Time Machine gebruiken. Of je gebruikt iSCSI. Welnu, op je laptop dump je een fatsoenlijke SSD. Bijvoorbeeld OCZ Vertex 60 GB voor 180 EUR. Dan gaat A) je batterij langer mee B) gaat langer mee, kan tegen een stootje C) veel snellere I/O D) je kocht natuurlijk de meest goedkope HDD bij je Macbook E) je moet wel vanaf begin af aan whole disk encryption gebruiken

  38. Bij mij gaan ze automatisch meteen naar de prullenbak die van de App Store.
    Ik gebruik Windows.

  39. Origineel geplaatst door td-erEr bestaan nog geen 1tb. 2,5 sata s hoorEn een 500gb sata zonder behuizing kost nog steeds rond de 160-170.

    Ik heb nooit beweerd dat er 2.5″ schijven zijn van een tb, wat ik wel heb gezegd is dat je een tb al voor minder dan 90 eur in huis hebt en dit klopt ook gewoon. 500 gb sata schijven zijn er al voor onder de 50 eur. En voor de laptop vanaf 83 euro. Ik weet niet waar jij je prijzen vandaan haalt maar deze prijzen staan gewoon op http://www.tweakers.net/pricewatch.

  40. het enigste dat ik zou willen weten is of de firmware wel wordt verwijdert uit de iphone zelf of dat het daar ook blijft opgeslagen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.