Reacties voor: oStylus: nieuwe stylus voor touchscreens

De oStylus is een nieuw type stylus voor touchscreens, zoals die van de iPhone. Bedacht door de Canadese juwelier Andrew Goss en gemaakt van aluminium.
Lees het complete artikel → oStylus: nieuwe stylus voor touchscreens

Reacties: 25 reacties

  1. Hmm dit lijkt me niet echt handig want dat ronde ding bedekt ook de helft van het scherm?

  2. Ik zie geen voordel ten opzichte van een stylus met een fijne punt…

  3. maar misschien wel ten opzichte van je vinger 🙂

    denk dat dit ook de eerste stap is naar kleinere versies toe die de stylus pen gaan evenaren, en dan schrijf herkenning dat je in je agenda afspraken kan schrijven en dat ie het overzet naar getypte text, zelfde voor notes etc, ik zie er wel toekomst in, maar nu nog niet

  4. Irritant dat hij niets afmaakt waarmee hij begint…. Ze hadden een goede artist in moeten huren om indrukwekkender resultaten te demonstreren met deze stylus.
    Dit kan ik ook wel tekenen op de iPhone als ik een klein beetje rustig aan doe.

  5. Waarom maken ze dan niet gewoon een doorzichtige stylus?

  6. Leuk maar nee, gaat ‘m niet worden.

  7. Niks nieuws deze is al op de markt. Zoek naar dagi stylus;)

  8. Origineel geplaatst door Zaza
    Ik zie geen voordel ten opzichte van een stylus met een fijne punt…

    Het iPhone/iPod aanraakscherm heeft een bepaalde hoeveelheid vierkante milimeters nodig om te kunnen werken (vingertip) en een puntige styles is derhalve te klein. Zoals de ontwerper stelt is een vinger eigenlijk te groot zodat je niet weet waar je aanraakpunt precies is. Dit product lijkt mij een uitkomst. Zoals het beeld lat zien, relatief klein oppervlak met zicht op het punt waar het scherm wordt aangeraakt.

  9. De iPhone werkt toch op de warmte van de vinger? Dus deze werkt toch niet lijkt me? En een normale met een punt werkt iig niet.

  10. @Kevin:
    Elektrische geleiding van de huid 😉

  11. Als ik zie wat er de afgelopen dagen gepost is geweest aan “kunst” gemaakt op de Ipad met het gebruik van 1 vinger (het Beyonce-portret bijv.) dan zie ik hier niet echt de meerwaarde van in. Hadden ze inderdaad maar beter een artiest er mee laten spelen om aan te tonen dat er effectief een voordeel bestaat in het gebruik van deze stylus.

  12. Welke app word er gebruikt?

  13. @Bram: Wordt zelfs vermeld in het filmpje: Sketchbook Pro

  14. Ben benieuwd of dat tooltje je scherm niet eerder beschadigd..

  15. Met de opkomst van touchscreens moet de software daar op aangepast worden. Dit is misschien een aardige oplossing voor nu, maar naar mijn mening niet de manier om ‘het probleem’ aan te pakken. Software-ontwikkelaars moeten innoveren met interactiemogelijkheden!

  16. @dries

    de iphone werkt niet met een stylus omdat het scherm hittegevoelig is ipv drukgevoelig

  17. Origineel geplaatst door Steve
    Als ik zie wat er de afgelopen dagen gepost is geweest aan “kunst” gemaakt op de Ipad met het gebruik van 1 vinger (het Beyonce-portret bijv.) dan zie ik hier niet echt de meerwaarde van in. Hadden ze inderdaad maar beter een artiest er mee laten spelen om aan te tonen dat er effectief een voordeel bestaat in het gebruik van deze stylus.

    Zoals de video laat zien gaat het erom dat IEDEREEN met redelijk resultaat een tekening kan maken op het touchscreen, niet alleen een artiest. Moet jij eens proberen om de tekeningetjes in de video na te maken met je vinger . . . . . . en bepaal dan de meerwaarde en de effectiviteit van deze styles.

  18. Origineel geplaatst door gekke barrie
    @driesde iphone werkt niet met een stylus omdat het scherm hittegevoelig is ipv drukgevoelig

    Allebij fout, de iPhone/iPod heeft een capacitief scherm. Werkt dus tussen de capacitiet tussen een geleidend iets (vingertip of geleidende styles in de hand) en de onderliggende spanning van het scherm zelf. NIET hittegevoelig en NIET drukgevoelig. Maak je dus een stylus met een geleidend materiaal (geleidende viltring in deze styles) zal die perfect werken zoals de video liet zien.

  19. Origineel geplaatst door gekke barrie
    @driesde iphone werkt niet met een stylus omdat het scherm hittegevoelig is ipv drukgevoelig

    Dit klopt niet aangezien ik dagelijks zowel mijn iPhone als iPad gebruik met een stylus. Gebruik de zelfde stylus als ook hier op de iPhoneclub te koop is met een zachte geleidende punt.

    Het scherm werk met elektromagnetisme, niet met druk of hitte.

    Verder vind ik de stylus in het artikel redelijk stom aangezien je door de dikke rand dus niet goed kan zien waar je met je stylus heen gaat…

  20. Omdat de stylus rond is, wordt het centrum als drukpunt geregistreerd. Net als met je vinger, het middelpunt van je aanraking is het geregistreerde drukpunt. Zou de stylus iets scheef het scherm raken verandert het drukpunt, of registreert hij helemaal niet omdat de viltring dan geen contact maakt.

    Ik zie dit wel als een goede stylus, jammer alleen dat de app wat langzaam registreert. Verder zie ik zeker een toegevoegde waarde aan dit ding.
    Stylus met fijne punt kan natuurlijk ook, als die in zeer klein formaat te krijgen zijn voor dit type touchscreen.. Dit kan ook erg handig zijn, omdat deze zeer accuraat in het midden en dus volledig in het zicht ‘tekent’.

  21. Origineel geplaatst door Borgqueenx
    Niks nieuws deze is al op de markt. Zoek naar dagi stylus;)

    Die gebruik ik ook en is een echte aanrader!!

  22. Origineel geplaatst door Marty
    Sketchbook Pro

    bedankt, vond het niet de moeite om hem helemaal te bekijken!

  23. Just got a Dagi stylus for my iPad (mail order from the company in Taiwan) and am very, very happy with it. I bought it to draw with… (I’m an artist) and find it much more accurate than my naked finger or the Pogo (which uses capacitive foam).

  24. Proberen we niet iets teveel koste wat het kost de desktop-metafoor op de iDevices uit ?
    Ik bedoel het is fantastisch als we straks de NRC/Next kunnen layouten, de salarisadministratie van de Shell (of het SAP systeem van Ahold) mobiel kunnen draaien maar dat de I/O wellicht toch wel wat lastig wordt ?

  25. Werkt hij wel op iPhones die op warmte reageren?
    En komen er hierbij gee krasjes op je toestel?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.