Vodafone start deze week met Microsim Only-abonnementen

Vodafone gaat vanaf deze week microsim-abonnementen verkopen in bundels die tussen de 20 en 50 euro per maand kosten.

vodafone microsimDiverse Nederlandse en Belgische operators bieden inmiddels de microsimkaart aan. Rond Vodafone bleef het afgelopen tijd nog wat stil, maar op de website is nu voor het eerst een aanwijzing te vinden dat de microsimkaart eraan komt: vanaf week 28 (deze week dus) kun je een Microsim Only-abonnement afsluiten. Het gaat om een speciaal laptop-abonnement in drie varianten: Start, Basis en Extra, die in prijs variëren van €20 tot €50.

Bij dit abonnement krijg je een microsimkaart. Helaas is daarmee nog niet de vraag beantwoord of Vodafone ook microsimkaarten gaat leveren aan mensen die een iPhone 4 kopen.

Vodafone schrijft erover:

Binnenkort (week 28) is er ook een Microsim-Only abonnement beschikbaar voor Mobiel breedband op je laptop. Dit is een abonnement i.c.m een Microsim. Deze simkaartjes zijn kleiner dan een normale simkaart en geschikt voor zogenaamde tablet pc’s die gebruik maken van een 3G-verbinding.

Heb je een iPad, dan heb je in feite genoeg aan het goedkoopste abonnement (Start, €20 per maand). Hierbij krijg je namelijk een maximale snelheid van 7,2 Mbps en dat is ook de maximale snelheid die de iPad ondersteunt. Het Basis-abonnement (€30 per maand) heeft een maximale snelheid van 14,4 Mbps en het Extra-abonnement (€50 per maand) gaat zelfs tot 28,8 Mbps. Er gelden bij de twee goedkoopste abonnementen trouwens wel datalimieten: bij het Start-abonnement is dat 500MB en bij het Basis-abonnement 2GB, dus mensen die veel data gebruiken kunnen toch een reden hebben om voor het Basis-abonnement te kiezen. Het Extra-abonnement geeft recht op onbeperkt datagebruik. Bij alle genoemde abonnementen geldt de eerste vijf tot twaalf maanden een korting van 50%, afhankelijk van de gekozen abonnementsduur (1 of 2 jaar).

microsim knippenOp het klantenforum van Vodafone is een ervaring te lezen van een klant die van het kastje naar de muur werd gestuurd. Medewerkers van de klantenservice blijken daar niet op de hoogte wat een microsim is. Een andere klant zegt dat hij in de Vodafone-winkel heeft gehoord dat ze “binnenkort” microsims gaat leveren, nog voordat Vodafone officieel de iPhone zal gaan leveren. Zelf knippen hoeft dan niet meer, maar dan moet Vodafone de microsims wel beschikbaar stellen aan gewone klanten…

Tipgever: Maarten

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juli 2010, 12:20
Categorie Providers
Onderwerpen ipad, simkaart, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.