Reacties voor: OS X Yosemite 10.10.3 beta 5 nu te downloaden

Apple heeft OS X Yosemite 10.10.3 beta 5 beschikbaar gesteld voor testers en ontwikkelaars. De nieuwe beta-update biedt verbeteringen. Eerder heeft Apple de nieuwe Foto's-app in de beta toegevoegd.
Lees het complete artikel → OS X Yosemite 10.10.3 beta 5 nu te downloaden
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Aan het installeren

  2. Wanneer komt deze officieel uit (dus geen beta).
    De huidige versie (10.10.2) laat nog wel te wensen over. En dan heb ik het niet over emojicons of de Photo app.

    Ten eerste wil ik dat Art View 2 weer werkt, want ‘dankzij’ een verandering in de laatste OS versie doet die het niet meer en dat is verdomd irritant.

    En ik wil van dat Zwart-Wit afsluit scherm af: Als ik m’n iMac wil afsluiten krijg ik na een tijdje (een paar seconden) eerst nog een zwart-wit scherm te zien met de iconen die op dat moment op de desktop staan. Dat ziet er zo suf uit en voegt niets toe.

    En dan de compatibiliteit met de Adobe Apps. Of dat nu aan Apple of Adobe ligt weet ik niet precies, maar irritant is het wel. Met name de CC Libraries werken niet terwijl dat toch behoorlijk handig zou kunnen zijn. Na een twee uur durende sessie met Adobe (die zijn overigens érg behulpzaam) was de conclusie dat het hoogstwaarschijnlijk een OS probleem is i.c.m. het Retina iMac scherm.

    Heb ik weer…

  3. @toon Wie sluit een Mac nou nog af? De mijne krijgt enkel een reboot als ie een updat geïnstalleerd heeft. Da’s ca 1x per maand. Verder staat ie gewoon stand-by. 1 toets aanraken en aan. Ideaal.

  4. @Ibl: Iedereen die niet graag energie verspilt?

  5. Mega crash gehad en niet meer opstarten daarna. Er is nog serieus iets heel mis met de beta. Ik heb een kloon van 10.10.2 terug gezet. Drama !

  6. Origineel geplaatst door Oscar
    @Ibl: Iedereen die niet graag energie verspilt?

    Juist dan is het meestal beter om te kiezen voor sluimeren i.p.v. af te sluiten. Een Mac verbruikt zeer weinig in sluimerstand, terwijl opstarten relatief veel energie kost. Het omslagpunt ligt daarom op een dag of 4 à 5.

    Een paar dagen laten sluimeren en daarna weer ‘wakker maken’ kost dus mínder energie dan wanneer je ‘m had uitgezet en weer opstart…

  7. Origineel geplaatst door MetMarc

    Origineel geplaatst door Oscar
    @Ibl: Iedereen die niet graag energie verspilt?

    Juist dan is het meestal beter om te kiezen voor sluimeren i.p.v. af te sluiten. Een Mac verbruikt zeer weinig in sluimerstand, terwijl opstarten relatief veel energie kost. Het omslagpunt ligt daarom op een dag of 4 à 5.
    Een paar dagen laten sluimeren en daarna weer ‘wakker maken’ kost dus mínder energie dan wanneer je ‘m had uitgezet en weer opstart…

    Sorry als dit misschien te ver off-topic gaat maar ik vind dit interessant.

    @MetMarc waar komen deze getallen vandaan, heb je hier misschien een bron van?

  8. Hier draait het als een zonnetje! (MBPr ’13)

  9. @JVCS909:

    Hoi JVCS909, ik teer hierbij op informatie van een jaar of twee, drie geleden, toen ik nog bij een Apple Reseller werkte. Die getallen werden overigens bij navraag bevestigd door o.a. de instructeur van verschillende (door Apple gecertificeerde en verplicht gestelde) trainingen.

    Ik kan niet echt goede recente vergelijkingen vinden, maar veel info over energiegebruik tijdens gebruik/sluimeren etc. is wel beschikbaar om zelf wat berekeningen op los te laten. Helaas kan ik geen eenduidige info vinden over het energiegebruik tijdens het opstarten van de verschillende Mac’s.

    Gelukkig is dit eigenlijk niet zo’n probleem. Ten eerste is energieverbruik uiteraard niet het enige criterium wanneer het gaat om sluimeren vs uitzetten. Gebruiksgemak, tijdsbesparing, slijtage vd hard disk etc. tellen voor veel mensen zwaarder. Nou ben ik heel erg voor verantwoord energiegebruik, maar in dit geval is het nauwelijks de moeite waard om je druk over te maken. Een Mac gebruikt minder dan 1W in sluimerstand (zie o.a. Apple’s eigen milieurapportages hier: http://www.apple.com/environment/reports/). Een heel jaar sluimeren kost dus zo’n 8,8KWh. Dat betekent (uitgaande van de gegevens op deze pagina: http://www.watkostenergie.nl/energie-berekenen/energieprijzen/wat-kost-1-kwh/) dus zo’n €2,-. Per jaar! Zelfs wanneer uitzetten voordeliger zou zijn, zijn de kosten het gemak van sluimeren dus verwaarloosbaar.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.