Reacties voor: Waarom de originele iPhone toch geen plastic scherm kreeg

De iPhone die Steve Jobs in januari 2007 aan het publiek liet zien had nog een plastic scherm. Toen de originele iPhone in juni op de markt kwam zat er opeens een scherm van glas in, van een revolutionair nieuw materiaal: Gorilla Glass. Hoe kreeg Apple dat in zo korte tijd voor elkaar en waarom werd de overstap van plastic naar glas gemaakt? Twee bekende namen spelen daarin de hoofdrol: Steve Jobs en Jeff Williams.

Reacties: 4 reacties

  1. Prachtig verhaal! Dat wist ik niet dat ook op de allereerste iPhone al glas zat van Corning. Volgens mij is de naam ‘Gorilla Glass’ pas later gebruikt?!

  2. Mooi verhaal. Ik heb die eerste iPhone hier nog steeds (inmiddels ongebruikt) liggen, en het was prima glas. Zelfs na een duik uit mijn broekzak met een fietssnelheid van 35 km/h (het ding lag op zijn glas op het grind-fietspad) maar 1 krasje in een hoek.

    Ik denk wel dat er een foutje in de tekst staat:
    Het verhaal over het gebruik van glas dateert uit 2017 …
    Moet volgens mij 2007 zijn ipv 2017.

  3. Denk dat dit verhaal wel een ding illustreert: Jobs was bereid tot het nemen van veel grotere risico’s om de producten radicaal te veranderen en voorop te lopen in de ontwikkelingen. Toen moest de iPhone nog in de markt gezet worden en dus niet te vergelijken met honderden miljoenen bestaande klanten die bepaalde verwachtingen hebben. Alleen zo jammer dat Apple het nu steeds heel safe lijkt te spelen. Eerlijk is eerlijk, de iPhone is nog steeds indrukwekkend maar uit het veld geslagen is de concurrentie al lang niet meer.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.