Reacties voor: Opnieuw nepapplicatie goedgekeurd door Apple: Word 2012

Apple heeft opnieuw een nepapplicatie goedgekeurd. Deze keer belooft de 7,99 euro kostende Microsoft Word 2012 een tekstverwerker te zijn, zoals Word. Gisteren kwam nepapp Cydia in het nieuws.

Reacties: 16 reacties

  1. En MultiWeb keuren ze 6 keer af… 😛

    EDIT:
    De ontwikkelaar ‘Super Racing Real Games’ heeft trouwens al wel meer misleidende apps in de store staan. Onder andere ‘Videogram Pro’ (nep-instagram voor video’s, iTunes link), ‘Oriental Fight’ (icoon lijkt op Temple Run, iTunes link) en ‘Slider Customizator’ (apps kunnen de lockscreen-slider onmogelijk aanpassen, deze app kan dat dus ook niet, iTunes link)

  2. @Tom: Ja, dat is het zure. Bij goede apps gaan ze al moeilijk doen als er een pixel scheefslaat, terwijl ze flutapps zomaar door de goedkeuring laten schieten.

  3. haha wel handig geld verdienen. denk dat ik ook maar is apps ga maken..

  4. Het zal vast en zeker meespelen dat apps die een directe concurrent zijn voor Apples eigen software niet toegelaten worden. Deze namaakapps zijn geen concurrentie, want ze bieden niks. Apple strijkt toch per verkoop 30% op. Prima winstpakker voor ze, dus.

  5. Volgens mij komt dit omdat de werking van de app wel gechecked wordt, maar de omschrijving & screenshots later nog aangepast kunnen worden.

  6. Ik begrijp niet dat apple geen actie onderneemt tegen zulke malafide praktijken. Het schaad hun reputatie toch ook?
    Met actie bedoel ik dat ze deze “ontwikkelaars” rechtstreeks moeten aanpakken ipv alleen maar de app uit de store verwijderen.

  7. Apple moet de ontwikkelaars licentie gewoon intrekken bij de 1e app, Klaar is kees en klanten beschermd, maar ja 30% of meer in de zak van Apple loopt ook lekker, niet iedereen zal zijn geld proberen terug te vragen, dus Apple lift lekker mee.

  8. Het is toch zo dat wanneer de klant z’n geld terug vraagt dit 100% door de ontwikkelaar terug betaald moet worden, dus incl. De 30% van Apple. Daar kun je als ontwikkelaar dus nog leuk op leeglopen 🙂

  9. Belachelijk, controleren ze apps dan echt niet meer? Dan is er ook nog de inbreuk op auteursrechten voor het gebruik van de namen Microsoft en Word, dat men dat niet opmerkte in Cupertino is gewoon een verder bewijs dat er geen controle gebeurt.

  10. De beschrijving is veranderd er staat dat het een app is die tips geeft

  11. Origineel geplaatst door Civman (soon ex-apple)
    Apple moet de ontwikkelaars licentie gewoon intrekken bij de 1e app, Klaar is kees en klanten beschermd, maar ja 30% of meer in de zak van Apple loopt ook lekker, niet iedereen zal zijn geld proberen terug te vragen, dus Apple lift lekker mee.

    Helemaal eens! Het probleem is echter dat Apple zonder Steve Jobs wat zachter en softer is geworden. Ze veranderen weinig meer, en durven geen radicale acties meer te ondernemen.

  12. @Jamie: Proest

  13. Onder andere vanwege dit soort apps zou het goed zijn om apps eerst door gebruikers te laten proberen. Bijvoorbeeld een dag of een paar uur. Is de app daarna niet van het toestel verwijderd, dan kan het bedrag door Apple worden geïncaseerd. Voorkomt een hoop teleurstellingen en zorgt er ook voor dat er minder incentive is om dit soort apps op de markt te brengen.

  14. Origineel geplaatst door omer75
    De beschrijving is veranderd er staat dat het een app is die tips geeft

    Dure tip.voor dat bedrag kan je evengoed “Pages” kopen dat wel werkt.

  15. Er staat nu bij dat het een tips & tricks app voor ms word betreft.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.