Reacties voor: Opinie: Waarom Apple minder iPads verkoopt

Apple heeft vorig kwartaal minder iPads verkocht. Hoe kan dat? iCulture probeert de daling in verkoop te verklaren.
Lees het complete artikel → Opinie: Waarom Apple minder iPads verkoopt
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Ik gebruik m’n iPad 2 nu al 2 jaar en hij doet het nog steeds perfect.

    Is er ook een onderzoek gedaan naar hoe lang die goedkopere tablet meegaan ik denk dat die het niet zo lang volhouden ?

  2. Nou, ik heb een iPad 3 en wil een kleinere tablet erbij. Keuze 1 deze iPad inruilen en 350 euro bijleggen voor de mini retina of Keuze 2 een Google Nexus 7 voor 230 euro en dan hou ik dus deze iPad 3. Kortom de Apple oplossing is me te duur.

  3. Ik heb m’n iPad 1 al vanaf dag 1. Hij werkt nog prima. Er worden geen updates meer voor uitgebracht maar dit is voor mij geen probleem. Ik gebruik hem overigens dagelijks!

  4. Eens met wat je schrijft, maar om een teruggang van 19 naar 16 miljoen af te doen met ‘ze zullen er niet wakker van liggen, want ze verdienen er genoeg aan’, is wel heel magertjes. Ik mag toch hopen dat alle alarmbellen afgaan, wanneer een business die verantwoordelijk is voor 20 procent van je omzet een daling van zo’n 15 procent laat zien.

    Want al gaan enkele ontwikkelingen buiten Apple om (smartphones vervangen tablets bv.), dat de iPad toch geen pc-vervanger is (nu nog niet tenminste) en de prijs zijn toch zeker factoren die Apple wél in de hand heeft. Ook dat de iPad met name tijdens de feestdagen wordt gekocht, kan Apple beïnvloeden, door bijvoorbeeld zich meer op de business te richten (12 inch iPad??) of een nieuwe iPad op een ander moment uit te brengen.

  5. Ik ben een echte early adaptor, maar die een van de eerste ipads wordt hier nog dagelijks gebruikt, sommige van mijn gezinsleden pakken zelfs eerder de 1e versie boven de andere (4 e/o mini) nu worden er weinig spelletjes op gedaan (en wanneer wel, ligt hier in huis de voorkeur bij puzzelspellen) en is voor een deel van het gezin wel degelijk een pc vervanger, zeker sinds iWorks op deze apparaten staat …. Dus of Apple zal minder moeten evolueren (dus agressievere verbeteringen doorvoeren) of goedkoper moeten worden, btw hier in huis worden een cherry tablet (veel te sloom) Samsung tab 3 en playbook niet gebruikt (alleen door mij) zelfs mijn zoon die een android telefoon heeft (bewust!) geeft voorkeur aan de ipad(s).

  6. De markt voor ipads en andere tablets is een beetje verzadigd. Niets op tegen. Maar laat Apple alsjeblieft doorgaan met het maken van esthetische, duurzame producten, waarvoor ook nog eens mooie, bijpassende software wordt ontwikkeld.

  7. De markt voor ipads en andere tablets is een beetje verzadigd. Niets op tegen. Maar laat Apple alsjeblieft doorgaan met het maken van esthetische, duurzame producten, waarvoor ook nog eens mooie, bijpassende software wordt ontwikkeld.
    Overigens zijn deze berichten vooral bedoeld voor investeerders in Apple.

  8. De eerste 3 redenen zijn eigenlijk hetzelfde en 4 t/m 7 houden in principe ook ongeveer hetzelfde in…

  9. Het grootste deel van de daling was een voorraad-effect, de ‘echte’ daling was zo’n 4%. Toch nog wel iets teleurstellend, maar het is nog geen trend.

    Ik denk dat Apple met de laatste versie wat krenterig is geweest: nog steeds 16GB flash en 1GB RAM geheugen is eigenlijk te krap voor over een paar jaar.

    Net zoals de 256MB RAM van de iPad1 maakt dat het apparaat is blijven steken op iOS 5.1 en ongeschikt is voor bijna alle actuele apps. Zelfs Safari klapt eruit als je meer dan een paar tabs open hebt.

    De retina mini heeft ook een wat teleurstellend beeldscherm.

    Als de volgende iPad RAM en flash verdubbelt, de kwaliteit van het beeldscherm weer in lijn brengt met de nieuwste techniek, en Touch ID, een quad core processor en een betere camera heeft dan komt het wel goed met de algemene bereidheid om te upgraden.

  10. Volgens mij is de belangrijkste reden voor de terugval dat iedereen die hem wil, hem inmiddels wel heeft en dat er maar heel weinig apps zijn die een nieuwe aanschaf noodzakelijk maken.

  11. Reden acht slaat nergens op, niet elke goedkope tablet is troep, zeker niet als je bijna niets mee doet!

    Maar ik blijf lekker bij mn ipad 😉

  12. de reden voor mij om mijn ipad1 niet te upgraden naar een nieuwe ipad is dat ik vind dat apple een vies spelletje speelt.
    ik was jaren een van de eerste die nieuwe apple produkten kocht, zo ook mijn ipad, destijds nog gekocht in frankrijk, scheelde weer een paar weken. Tot voorkort, als ik met mijn ipad surf naar concurrenten zoals sony, of websites mbt android dan knalt safari er gewoon uit. ik ben hier eens op gaan letten en het is echt verbazingwekkend en bijzonder, try it!
    verder gebruik ik mijn ipad1 nog dagelijks om ff te surfen en zo. Voor mij geen nieuwe ipad meer, ik ga op zoek naar een highend android. Heb je tenminste zelf in de hand wat je wel en niet kan met je tablet.

  13. @satan: Je gelooft toch niet dat Apple dat expres doet he? Dat je oude Safari op de iPad crasht omdat je een website van een “concurrent” bezoekt? Dan zou je net zo goed de betreffende websites kunnen verdenken dat die expres script in de websites doen om jouw Safari te laten crashen. Ik vermoed dat je oude iPad wat minder geheugen en een oudere Safari-versie heeft waardoor er sneller crashes op kunnen treden. Als je een “early adapter” was, zou je toch eens kunnen overwegen eens een iPad 2, mini, 3, 4, of retina uit te proberen!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.