Reacties voor: Openbaar Ministerie gaat gebruik DPI onderzoeken

Het Openbaar Ministerie onderzoekt of telecombedrijven regels hebben overtreden bij het gebruik van DPI (Deep Packet Inspection). Ze kunnen daarmee precies zien wat klanten met mobiel internet doen.
Lees het complete artikel → Openbaar Ministerie gaat gebruik DPI onderzoeken
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 6 reacties

  1. Er wordt hier een handig verwarrings-spel gespeeld door alle operators.
    Gisteren gaf ook Vodafone toe dat ze DPI gebruikten, maar “alleen voor poort- en adresanalyse”
    Dat is zo ongeveer hetzelfde als het schenden van het briefgeheim, om alleen de geaddresseerde en de taal van het bericht te onderscheppen.
    Het is gewoon onwettig.
    Punt.

  2. Time for whatsapp to secure its system like ebuddy does

  3. KPN komt er toch wel onderuit.

  4. Persoonlijk heb ik meer vertrouwen in een onderzoek door de redacties van Zembla en/of Reporter. Het OM zal nooit volledige openheid geven aan het publiek omdat de waarheid veel sociale onrust zal veroorzaken. Wij hebben het recht op privacy tenslotte hoog in het vandel staan! Vodafone is toch de hofleverancier van het OM en andere overheidsdiensten? You never shit where you eat!

  5. Iedereen heeft dat artikel met die video toch gezien? Ik citeer: Directeur van KPN Mobiel Marco Visser bevestigde het gebruik van DPI tegenover investeerders.

    Als de directeur dat zelf en plein publique vertelt, is dat dan niet genoeg bewijs? Kan er hooguit nog onderzoek gedaan worden naar hoe ver ze daar precies in gaan.

  6. Tja en onze overheid is ook zo goed in het onderzoeken van zaken, hehehehehe.

    Dacht het niet! Teveel commerciele belangen in het spel. Daarnaast loopt de overheid zelf miljoenen aan omzetbelasting mis als ze inkomsten modellen gaan verbieden.

    Daarnaast heb ik er geen enkel vetrouwen in dat ze de volledige uikomst publiek zullen maken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.