Reacties voor: Ontwikkelaar zet applicatie Top-Tens te koop op eBay

De ontwikkelaar van de iPhone-applicatie Top-Tens is van plan om er 6 maanden op uit te trekken voor een sabbatical. Om dat de financieren verkoopt hij zijn iPhone-applicatie op eBay.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Coole onwikkelingen , ik zou ook graag opensource willen maar rotte appel wil niet.

  2. Ik keek zelf zeer verbaasd op om mijn iPhone app hier te zien staan. Ontzettend bedankt daarvoor!

    Wie vandaag €1500,- kan en wil betalen kan onmiddelijk mijn applicatie “Gratis0900” kopen.

  3. @GB: Ik dacht dat je 3 gegadigden had voor 2000 euro. Weten we ook weer hoe dat zat he ;-).

  4. @Mike van Hoenselaar: 2 volgens mij, maar die hadden het geld niet onmiddelijk beschikbaar. Erg vervelend, want ik moet onmiddelijk een Macbook hebben. Ook waren er een aantal nep geïnteresseerden gekomen die alleen mijn ideeën wilden weten.

  5. Echt objectief is het niet meer nu dit bericht.

  6. @Freezz: Hoezo niet objectief? Omdat GB er in de reacties een handjeklap van maakt? Tja, zou niet mijn stijl zijn, zeker nu uitkomt dat hij blijkbaar meerdere prijzen heeft geroepen. Persoonlijk vind ik 1500 euro ook wel erg veel voor een applicatie die zich nog niet bewezen heeft (en nog niet eens in de App Store te koop is). Als koper zou ik vooraf ook willen weten hoeveel gedonder (qua Apple-goedkeuring) GB er al mee heeft gehad en hoeveel beren er nog op de weg zijn. Zo sta ik erin.

    Het gedeelte in het artikel is gewoon objectief. Ik wist via Twitter dat GB zijn applicatie te koop wilde zetten. Leek me wel aardig om dan een lokaal voorbeeld er aan het einde bij te zetten, omdat ik wist dat het speelde.

  7. Het feit waar het mij om gaat is dat hij deel uitmaakt van jullie staff en vervolgens in it artikel wordt genoemd, daar het totaal niet relevant is.

  8. @Freezz: Herstel: “maakte deel uit van onze staff”. We zijn anderhalf tot twee weken geleden in goed overleg ermee gestopt. Er is voor ons geen enkele reden om GB een voorkeursbehandeling te geven (behalve dan vanwege het feit dat hij Nederlander is en dingen die dichter bij huis spelen de gemiddelde lezer nou eenmaal meer aanspreken, waardoor we sneller verslag zullen doen). Er stonden toen nog artikelen in de backoffice waarvan ik nog een paar heb gepubliceerd (voor het geval je de exacte datum wil gaan natrekken). Ik zie geen reden om GB nu op iPhoneclub in de ban te gaan doen (of zijn ontwikkelwerkzaamheden te gaan ophemelen).

    De vaste (redactie)crew is te vinden in het colofon. Alleen Jelle staat daar nog niet bij.

  9. Wie geeft nou 1500 EUR voor een appje, dan haal je toch liever zelf een mac en ga je leren coden??

  10. @GB: vergeet je niet dat er nog een (groot) gedeelte van je opbrengst naar de fiscus moet?

  11. @MichMich: Ik weet het. 😉

    Overigens heb ik verschillende niet serieuze biedingen gehad inderdaad. Helaas wist ik dit niet op voorhand, en wist ik niet beter dan te zeggen dat ik 2 of 3 naar mijn weten serieuze bieders had.

  12. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Freezz: Hoezo niet objectief? Omdat GB er in de reacties een handjeklap van maakt? Tja, zou niet mijn stijl zijn, zeker nu uitkomt dat hij blijkbaar meerdere prijzen heeft geroepen. Persoonlijk vind ik 1500 euro ook wel erg veel voor een applicatie die zich nog niet bewezen heeft (en nog niet eens in de App Store te koop is). Als koper zou ik vooraf ook willen weten hoeveel gedonder (qua Apple-goedkeuring) GB er al mee heeft gehad en hoeveel beren er nog op de weg zijn. Zo sta ik erin.Het gedeelte in het artikel is gewoon objectief. Ik wist via Twitter dat GB zijn applicatie te koop wilde zetten. Leek me wel aardig om dan een lokaal voorbeeld er aan het einde bij te zetten, omdat ik wist dat het speelde.

    De applicatie is nu helemaal goed rond het goedkeuringsproces. 😉

  13. Maar kan je niet bijv. geld lenen van je ouders, je zegt in het pdfje dat je de app met een gehuurde mac wel in de appstore kan krijgen maar dan duurt het nog een maand voordat je zelf een mac kan kopen, dan kan je toch het geld lenen van bijv. je ouders om ze binnen een maand terug te betalen?
    Dat moet denk ik toch geen probleem zijn want je maakt (uitgaande van jouw berekening) verlies op als je hem nu verkoopt, dat is toch zonden?

  14. In het PDF bestand lees ik het volgende,

    “Persoonlijk verwacht ik hierdoor ongeveer een winst van €30000 tot €40000 euro. Dit is in vergelijking met verkopen van andere applicaties van mijn kant, en mijn eigen schatting.”

    En daar heb je niet €1500 aan overgehouden om een macbook voor te kopen ?

  15. Ik bedoel dit niet om je aan te vallen hoor maar er zitten een paar aparte uitspraken in dat pdfje, misschien wat uitleg?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.