Reacties voor: Online verkopers maken ‘nieuwe’ iPhones van oude onderdelen

Online handelaren slaan een slaatje uit het demonteren van kapotte iPhones, om de onderdelen te gebruiken voor een "nieuw" model. Dit blijkt uit een how-to gids op How To Arena.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 10 reacties

  1. Als je de foto bekijkt op die site op wat voor een manier die ‘nieuwe’ iPhone geseald word… Bij mij zouden alle alarmbellen af gaan als ik zo iets zou zien! Sterker nog, ik zou hard weglopen en nooit meer terug komen in zo’n tent.

  2. Ik heb op deze manier al 2 collega’s hun iphone gerepareerd deze ware bijde van grote hoogte gevallen dus zowel scherm, achterzijde, bezel en batterij waren defect het is dan goedkoper een kapotte iphone te kopen en het moederbord over te zetten. Je hoeft zelf niet eens opnieuw te syncen 😉

    Als alleen het glas kapot is kun je voor 30 dollar een nieuw schermpje bestellen in Hongkong en zelf vervangen als je een beetje handig bent stelt het niks voor.
    voor mij een goedkopere oplossing als een reparatie service

  3. oplichters… daarom alleen een iphone halen bij appple store ofvertrouwde winkel

  4. Mensen 1 tip: koop je spullen in de winkel. Bij de winkel van je provider, een reseller of de Apple Store. Hoe kunnen mensen zo naïef zijn om te denken dat ze een iPhone (nieuw) voor amper geld kunnen kopen.

  5. Als je er mensen mee misleidt is het natuurlijk een kwalijke zaak. Maar los daarvan vind ik het een topidee om kapotte iPhones samen te voegen tot werkende apparaten. Waarom weggooien als je kunt repareren? Er zitten veel waardevolle materialen in zo’n iPhone, en de electronische afvalberg blijft maar groeien. Los van de misleiding doen ze de planeet wél een plezier…

  6. @hoi: Inderdaad.. Als t te mooi om waar te zijn is, is het dat vaak ook.. Overigens heb ik laatst op marktplaats aardig wat leuke dingetjes gekocht voor de helft van de nieuwprijs terwijl t spul nog in de verpakking zat..

    Maar goed, bij 2e hands spul altijd goed opletten dat je geen troep koopt, geld ook voor elektronica.

  7. Er wordt hoogst waarschijnlijk gewoon krimp folie gebruikt, die sluit mooi aan, aan de verpakking. Vrijwel geen verschil met de echte 😉

  8. Hmm, goed idee. Zo kan ik me vriendin ook goedkoop verslaafd maken :p

  9. Zelfs in Nederland worden iphones 2 de hands gesealed en Als nieuw verkocht. Niet ver zoeken. Ook swap iphones worden gesealed en verkocht. 😉

  10. Zelfs verzekeraars laten telefons repareren met niet legale onderdelen of bij niet gecertificeerde bedrijven. Sta je dan aan de bar. Geld je swap mogelijkheid ook niet meer.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.