SoundScoop: maak je eigen iPad-versterker

De SoundScoop is een simpele iPad-versterker, die je zelf kunt maken met wat knutselschuim en een downloadbaar patroon. Veel meer dan een euro hoeft de versterker niet te kosten.

iPad versterker doe het zelfEerder besteedden wij nog aandacht aan de Soundbender en de Foco, twee accessoires die met behulp van een akoestisch truukje het geluid van je iPad versterken. Voor zo’n simpel truukje waren beide accessoires wel fors geprijsd: voor de Foco betaal je 13 dollar, terwijl de Soundbender 30 dollar kost. Dat terwijl je voor niet veel meer dan een dollar zelf iets in elkaar kunt zetten, zo bewijst de website Instructables.

De schrijver van de doe-het-zelf handleiding op Instructables was 99 dollarcent kwijt voor zijn zelfgemaakte iPad-versterker, een bedrag dat hij enkel had besteed aan het gebruikte craft foam. Dit materiaal zou bij de meeste hobbywinkels verkrijgbaar zijn: Op websites zoals Hobbyhandboek kun je het benodigde materiaal bestellen voor 90 eurocent. Daarnaast heb je ook een lijmpistool, een mes en een pen of potlood nodig.

De handleiding bevat een patroon dat je kunt afdrukken, zodat je deze op het gebruikte foam vervolgens kunt overtekenen. Daarna knip je de vorm uit, snijd je een streep in het midden en buig je hem om, zodat hij precies om de zijkant van je iPad past. Volgens de handleiding werkt dit patroon alleen bij de iPad 2 en derde generatie iPad.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2T8DVYvNnik

Meer informatie: Instructables

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2012, 10:18
Categorie Accessoires
Onderwerpen diy, versterker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.