Reacties voor: Ongewenst roamen in de grensstreek valt mee

Het Agentschap Telecom heeft gemeten wat de kans is om bij de grens ongewenst te roamen. Die kans blijkt bij dataroaming groter dan bij ongewenst bellen via een buitenlands netwerk.
Lees het complete artikel → Ongewenst roamen in de grensstreek valt mee
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Maar je kan toch gewoon roamen uitzetten… :s

  2. Hmmm… ik zie toch regelmatig ineens “vodafone de” ipv het vertrouwde T-Mobile in m’n display staan. (Ik woon idd in de grensstreek, ik kan Duitsland vanuit m’n woning ‘ruiken’ – Landgraaf – Limbabwe).

    En de SMSjes met “Willkommen in Deutschland” ken ik kwa tekst ook al uit m’n hoofd. Toen ik nog een HI abo (KPN) had, had ik daar niet of nauwelijks last van. Daarnaast heb ik nu nog een Vodafone ‘dongel’ (prepaid) en die heeft daar ook geen last van, op plekken waar ik met de iPhone toch naar een ander netwerk ga, (of het beruchte “No Service” zie).

  3. bij tmobile hebben ze gelukkig een max aan gebruik met internet in zone 1, iets van 5 euro per dag dus kan je lekker emailen en surfen zonder voor al te hoge kosten te komen staan. had zelf een mp3 binnengehaald op volle snelheid in belgie 8)

  4. altijd vreemd gevonden dat Belgische en Duitse aanbieders wel zonder problemen over de Nederlandse grens komen, maar dat het Nederlandse aanbieders het niet lukt….

  5. Ik vind het behoorlijk vervelend als ik opeens op het duitse netwerk zit. Vooral om dat daar ook t-mobile aangeboden wordt. Ik zie het verschil nu alleen door het ontbreken van GPRS/3G icoon omdat ik dataroaming uitgeschakeld heb.

    Maar regelmatig ontvang ik gesprekken op het duitse netwerk terwijl ik dacht dat ik op het nederlands netwerk zat. Niets aan te doen blijkbaar..

  6. @Artikel:
    waarom zou je niet gewoon de dataroaming optie uitzetten bijvoorbeeld? Dit is een stuk eenvoudiger en bovendien hoef je niet iedere keer 3g aan/uit te zetten..

  7. en je kunt vrij gemakkelijk dataroaming via de instellingen uitschakelen

    Sterker nog: dataroaming staat standaard uit op de iPhone 3G van t-mobile nl.

  8. Origineel geplaatst door maurice
    en je kunt vrij gemakkelijk dataroaming via de instellingen uitschakelenSterker nog: dataroaming staat standaard uit op de iPhone 3G van t-mobile nl.

    Hmm…. dat verklaart mijn rekening met dataroaming in Australië terwijl mijn 3g verbinding UIT stond!!!

    T-Mobile ‘verzint’ de rekening waar ze bij staan.

  9. roamen valt idd mee in Sittard,Liimbabwe. Nog niet gehad dat de verbinding niet werkte omdat het roamen uitstaat. Wel gemerkt in Schinveld. @Jeroen: Dat van die zone 1 van T-Mobile.. Dat klinkt interessant. Hoe zit dat? Straks dagelijks werkzaam te Hasselt (BE) en zou handig zijn als ik toch eens iets online kan doen.

  10. Je kunt ook gewoon netwerk handmatig instellen, dan blijft ie op het Nederlandse net, en als hij hem verliest dan heb je gewoon geen service, werkt bij mij.

    En in Belgie doe ik via bosspref umts enzo uit, in begin had ik de simkaart gewoon vergrendelt.

  11. Roaming kun je toch gewoon uit zetten op iphone. Wat is da problem? 😛

  12. Origineel geplaatst door TTiSoB
    roamen valt idd mee in Sittard,Liimbabwe.

    Daar heb ik vaker GEEN ontvangst (binnen) dan wel en in de auto vallen verbindingen daar bijna ALTIJD weg (Sittard Centrum richting Kolleberg, en rond (of IN) het Orbis MC)

  13. Ook ik zit in de grensstreek, en zoals iedereen weet die op of bij de grens woont. Kun je nagenoeg elke telefoon daarop uit zetten. En dat die enkel op het NL netwerk blijft.

    Het is belachelijk dat binnen europa, er nog verschillen zijn! Of ik nu in Amsterdam Londen of Turijn sta.

  14. Wat een bulls$%t

    Ik was afgelopen donderdag in Maaseik waar ik 100 ontvangst incl 3G had op het ‘let op’ T-Mobile NL netwerk.

    Vervolgens rij ik de grens over naar Nederland 200 meter afstand en mijn toestel springt over op mobistar. Dit netwerk bleef actief tot in Born. Handmatig de provider gekozen en toen bleek dat ik vol ontvangst had op T-Mobile. WAAROM blijft een buitenlandse provider op mij GSM als mijn eigen provider betere ontvangst heeft !!!!!!!!!

  15. Ik kom net terug uit Curacao en sinds ik op schiphol ben staat als provider Digicell 3 G op mijn scherm van de iphone, wat ik ook probeer (aan en uit zetten, netwerk veranderen, automatisch netwerk etc. ) het blijft zo

    ik heb ook al gebeld met t-mobile, ik ga er toch vanuit dat ik gewoon met t-mobile bel

    ik weet het ff niet meer

  16. @ Erik

    Inderdaad. Ik woon n Stein en als ik samen met mijn Belgische collega van Brussel terug naar huis rij sta ik thuis nog uren op Mobistar terwijl hij al binnen 2 minuten omgeschakeld is naar T-mobile. Omgekeerd trouwens hetzelfd. Ik kan naar Maasmechelen wijden en dan zit ik direct op BE netwerk terwijl hij op het Nederlandse netwerk blijft hangen. Data vind ik niet zo’n probleem. Roaming staat uit maar om nu te moeten betalen voor een buitenlands gesprek als ik hier in Stein 3 km van de BE grens zit dat is mij te gek!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.