Apple weigert applicatie iErase van Zdziarski

Apple weigert de applicatie iErase van Jonathan Zdziarski in de App Store te publiceren. De applicatie is bedoeld om het vrije geheugen op je iPhone veilig te wissen, zonder sporen achter te laten.

ieraseiPhone-ontwikkelaar Jonathan Zdziarski heeft al vaker gewezen op het feit dat de iPhone niet alle sporen wist wanneer je de content verwijdert. Bij tweedehands verkoop van de je iPhone kunnen daardoor allerlei privégegevens in verkeerde handen vallen. Zdziarski maakte eerder al Wipe App, een applicatie die het geheugen wél grondig schoonveegt. De ontwikkelaar probeerde nu een soortgelijke applicatie via de App Store te publiceren, maar dat gaat voorlopig niet door. Twee maanden geleden diende Zdziarki de applicatie iErase in bij Apple, maar hij staat nog steeds ‘in review’.

Meerdere telefoontjes naar Apple’s Developer Connection mochten niet baten. Zdziarski denkt dat Apple’s nieuwe strategie is om controversiële applicaties niet af te wijzen, maar gewoon eeuwig in review te laten staan. Hij vermoedt zelfs dat Apple de publicatie uitstelt omdat ze dan het idee kunnen stelen en in een volgende versie van de firmware kunnen inbouwen.

iErase voert een snelle wisactie van alle vrije ruimte op de iPhone uit, net zoals Apple’s Disk Utility dat op de desktop doet. Het bestandssysteem wordt daarbij niet aangetast en er worden geen bestanden gewist die je nog nodig hebt.

Meer info: iErase

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2009, 16:00
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.