Ongeregeldheden bij verkoop iPhone 4S in China

In China is de lancering van de iPhone 4S chaotisch verlopen: er werd met eieren gegooid en mensen riepen leuzen.

iphone4-in-chinaDe lancering van de iPhone 4S in China is niet helemaal vlekkeloos verlopen. De iPhone 4S was zo snel uitverkocht, dat veel mensen voor niets de nacht hadden doorgebracht bij een temperatuur min 9 graden Celsius. Bij de grootste Apple Store in Peking riep een man met een megafoon om, dat de iPhone 4S niet in de verkoop zou gaan, waarna er oproer uitbrak. Het publiek begon te schreeuwen en de winkel werd bekogeld met eieren. Apple besloot de verkoop van de iPhone 4S daarna helemaal te staken.


De winkel zou opengaan om 7 uur ‘s ochtends, maar was om kwart over 7 nog steeds gesloten. Om veiligheidredenen bleef de winkel nog langer dicht, toen er ongeregeldheden uitbraken en mensen “leugenaars!” en “open de deur!” begonnen te schreeuwen. De politie moest te hulp worden geroepen.

In andere Chinese steden ging de iPhone 4S wel gewoon in de verkoop en was binnen een paar uur uitverkocht. De verkoop werd daarna op alle vijf Apple Store-locaties in het land stilgelegd. Bij een Apple Store in Peking in de wijk Xidan stonden volgens Bloomberg 60 immigranten de hele nacht in de rij om iPhone 4S-toestellen voor de handel te kopen. Ze kregen echter geen toestellen in handen en verdienden daardoor ook niets. De iPhone 4S zou echter wel gewoon online te koop zijn en via telecompartners, maar daarbij is wel een abonnement vereist. De iPhone zal voorlopig niet in Peking en Shanghai te koop zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.