Apple breidt kantoorruimte uit naar Sunnyvale

Apple gaat uitbreiden naar Sunnyvale, op zo'n 11 kilometer van Cupertino. Het is nodig om het groeiende aantal medewerkers te kunnen huisvesten.

sunnyvale-research-center-appleCupertino is te klein geworden voor Apple. In afwachting van het nieuwe hoofdkantoor heeft Apple extra kantoorruimte nodig. Ze gaan daarom uitbreiden naar het nabijgelegen Sunnyvale. Technologiebedrijven Google, Yahoo en AMD zitten er al en nu heeft ook Apple extra kantoorruimte gehuurd voor duizenden medewerkers. AppleInsider kreeg een tip van een makelaar dat Apple een complex van vier gebouwen gaat huren in het Sunnyvale Research Center. Het nieuwe complex heeft een oppervlak van ruim 18.000 vierkante meter. Samen met zes andere gebouwen in dezelfde plaats is er ruimte voor 1.300 mensen. Apple zou echter op zoek zijn naar nog meer oppervlak, tot wel zo’n 70.000 vierkante meter. Het nieuwe kantoor is te vinden op 11 kilometer afstand van het hoofdkwartier in Cupertino.

Het nieuw te bouwen ‘ruimteschipkantoor‘ dat op een steenworp van het huidige hoofdkwartier wordt gebouwd, gaat ruimte bieden aan 13.000 medewerkers, maar is voorlopig nog niet af. Door Apple en andere technologiebedrijven zijn er nieuwe bouwactiviteiten gesignaleerd in Sunnyvale en het nabijgelegen Santa Clara. In Cupertino heeft Apple al meerdere gebouwen van andere bedrijven gehuurd, om ruimte te kunnen bieden aan het groeiende personeelsbestand.

sunnyvale-research-center

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2012, 9:17
Categorie Apple
Onderwerpen apple, cupertino

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.