Android iPhone contacten overzetten

Waarom mensen wisselen tussen iOS en Android

Dit zijn de belangrijkste redenen

Uit een onderzoek blijkt wat voor gebruikers de belangrijkste redenen zijn om over te stappen van Android naar iOS en andersom. Ben jij wel eens overgestapt?

Als je wil overstappen van Android naar iPhone, kun je daar allerlei redenen voor hebben. De website PCMag besloot op onderzoek uit te gaan en ondervroeg 2500 Amerikanen waarom zij gewisseld zijn van besturingssysteem. In het onderzoek is alleen gekeken naar Android en iOS, de twee meestgebruikte besturingssystemen voor smartphones. Ongeveer 29% van de ondervraagden wisselde van besturingssysteem, waarbij het merendeel (18%) overstapte van Android naar iOS. Kosten en betere gebruikerservaring zijn belangrijke factoren om over te stappen, maar er zijn nog meer redenen die meespelen.


Hierom stappen mensen over van Android naar iOS
Van de mensen die overgestapt zijn van Android naar iOS bleek de betere gebruikerservaring de belangrijkste reden te zijn. Maar liefst 47% van de overstappers gaf dit als belangrijkste reden aan. Dat is een stuk hoger dan andersom, want bij de overstappers van iOS naar Android geeft 30% dit als reden. Betere functies zoals camera en design is in beide groepen nagenoeg gelijk: bij overstappers van Android naar iOS is dit 25%, terwijl dit de andere kant op 24% is. Niet geheel verrassend geeft 29% van de overstappers van iOS naar Android aan dat de prijs de belangrijkste reden is. Andersom geldt dit maar voor 11%.

Onderzoek naar redenen om te wisselen tussen Android en iOS.

Maar er spelen nog meer factoren mee, waaronder de beschikbare apps en betere klantenservice. Beide redenen scoren hoger bij overstappers van iOS naar Android dan andersom. Voor 6% van deze wisselaars is een groter aanbod van apps een belangrijke reden, terwijl de betere klantenservice op 5% blijft hangen. Bij mensen die Android inwisselen voor iOS is dit respectievelijk 4% en 3%. Een laatste belangrijke reden om te wisselen van besturingssysteem is snellere software-updates. Het is geen verrassing dat dit een veel belangrijkere reden is voor mensen die Android inruilen voor iOS (4%) dan andersom (1%).

Het onderzoek vroeg de ondervraagden ook nog hoe vaak ze hun telefoon vervangen voor een nieuw exemplaar. Meer dan de helft (53%) gaf aan dit alleen te doen wanneer de telefoon het begeeft. De meeste mensen houden daarbij geen rekening met de komst van bijvoorbeeld een nieuwe iPhone. 56% van de ondervraagden kan het niet schelen of er een nieuw model op komst is. Een andere belangrijke reden om een nieuw toestel in huis te halen is een aflopend contract (34%).

Ben jij recent ook overgestapt van Android naar iOS of ben je van plan juist een Android-telefoon te kopen? Wat zijn voor jou de belangrijkste redenen? Laat het weten in de reacties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 augustus 2018, 9:12
Bron Bron PCMag
Categorieën Achtergrond, iOS
Onderwerpen android, onderzoek, overstappen
42 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.