Reacties voor: Onderdelen iPad Air kosten Apple tussen 200 en 250 euro

De iPad Air kost Apple tussen de 200 en 250 euro aan onderdelen. Dat blijkt uit een analyse van componenten door IHS.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 17 reacties

  1. er staat als laatste beschreven wat de marge van Apple zou zijn, ik neem aan dat de winkelier ook nog wel iets zal verdienen aan een Ipad.. Of verkoopt men deze tegen inkoopprijs en is de gehele marge voor Apple?

  2. Wellicht is R&D ook wel een klein kostenpostje… Ik vroeg me wel al af waarom het tikken op het display wat ‘holler’ en ‘plastieker’ klonk, maar dat komt omdat het een stuk dunner is dus.

  3. Echt wáánzinning om R&D en bedrijfskosten (vaste en variabele) buiten beschouwing te laten. Jullie maken je volstrekt belachelijk met dit soort incompetente knop-en-plak journalistiek.

  4. Meeste geld ben je kwijt voor de naam. Apple maakt fantastische producten maar altijd erg prijzig. 750 euro voor een tablet (128 gb) is natuurlijk eigenlijk te gek.

  5. Dus gemiddeld 100% winst incl. de marginale productie en ontw. kosten (gezien de productieaantallen zo hoog zijn). Daar kunnen de meeste fanrikanten van dromen, zelfs al zouden ze ze gratis weggeven, dan maakt Apple nog winst.

    Een tablet zou eigenlijk niet meer dan €300 mogen kosten, en dat blijkt ook wel uit deze cijfers.

  6. @Alex:
    Gelukkig heb je meer verstand van verzekeren!

  7. Origineel geplaatst door Michel: Echt wáánzinning om R&D en bedrijfskosten (vaste en variabele) buiten beschouwing te laten. Jullie maken je volstrekt belachelijk met dit soort incompetente knop-en-plak journalistiek.

    Wat een overspannen reactie. Er wordt juist wél vermeld dat deze kosten niet zijn meegenomen. Die kosten zijn ook niet bekend, beetje raar om dan te verwachten dat ze meegenomen worden in een berekening.

  8. Origineel geplaatst door Ron:

    Wat een overspannen reactie. Er wordt juist wél vermeld dat deze kosten niet zijn meegenomen. Die kosten zijn ook niet bekend, beetje raar om dan te verwachten dat ze meegenomen worden in een berekening.

    haha!!!we praten wel over zijn overtuiging hè… Vrijheid van godsdienst… R&D kost Apple helemaal niets en bedrijfskosten??? Retail en distributie zijn bedrijfskosten 🙂

  9. Ook wordt buiten beschouwing gelaten: Ontwikkelkosten iOS, alle mooie software als Garageband, het opzetten en in de lucht houden van iCloud.
    Je krijgt heel wat meer dan een paar fysieke onderdelen als je een iPad koopt.

  10. Origineel geplaatst door Michel
    Echt wáánzinning om R&D en bedrijfskosten (vaste en variabele) buiten beschouwing te laten. Jullie maken je volstrekt belachelijk met dit soort incompetente knop-en-plak journalistiek.

    Ik weet niet hoor, maar ik gok dat de meerderheid van de mensen jouw reactie juist belachelijk vindt. Allereerst meldt iPadclub netjes dat het niet de enige kosten zijn, en daarnaast: vind je het écht nodig om je zó op te winden? Doe ff normaal zeg.

  11. Origineel geplaatst door Onno
    Ook wordt buiten beschouwing gelaten: Ontwikkelkosten iOS, alle mooie software als Garageband, het opzetten en in de lucht houden van iCloud.
    Je krijgt heel wat meer dan een paar fysieke onderdelen als je een iPad koopt.

    Daarom schrijft iPadclub ook expliciet dat de onderdelen tussen de 200 en 250 euro kosten.

  12. en natuurlijk de btw, die 21% of 1/5e van het verkoopbedrag bedraagt.

  13. Alex,
    Met alle respect maar je zegt dat een tablet eigenlijk niet meer dan 300€ mag kosten. Geef mij 1 legitieme reden waarom niet. Appel is een commercieel bedrijf en zou 1000/2000€ whatever you name it voor prijs mogen vragen. Waarom? Ze zijn toch een commercieel bedrijf? De reden dat ze geen duizenden euros vragen omdat men ze dan niet koopt. 500-900€ wil men WEL betalen. Als je een hoge prijs kan vragen als commercieel bedrijf voor een populair product dan doe je dat gewoon. Je bent nl helemaal niet verplicht iets te kopen.
    Groeten, Frederik

  14. De onderdelen van mijn spijkerbroek kosten nog geen 5 euro schat ik, terwijl die voor 100 euro in de winkel ligt. Moraal: de klant betaalt wat ‘ie het waard vind.

  15. Inderdaad ben niet verplicht te veel te betalen voor een commercieel product als dit. Ik sla ook denk ik over te duur ik vind standaard 16gb voor de start prijs! Moet er wel om lachen dat mensen een zwaar commercieel bedrijf als Apple verdedigen en zich persoonlijk aangevallen voelen. Appart hoor !!

  16. @Apple user: Research & Development.

  17. In een gemiddelde kledingwinkel doet men de inkoopprijs maal 2,4 om de verkoopprijs te berekenen…
    En die inkoopprijs heeft de fabrikant en distributeur ook nog eens zijn marge op.

    Lijkt me helemaal geen verschil in algemene marge, los van het feit dat Apple met het merendeel gaat lopen en niet de winkel die het verkoopt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.