Reacties voor: Ondanks iPad-hype is iPhone nog steeds Apple’s belangrijkste product

De iPad is geweldig, maar Apple zal de komende jaren nog vooral op de iPhone blijven focussen. Daar ligt de echte groei.

Reacties: 32 reacties

  1. Voor mij op dit moment is de ipad waardloos , niet op het product dat vind het mooi maar zonder ext hard drive is dit niks en tot dat komt is de ipad niet beter dan een laptop, ik hoop op versie 2 een usb te heben dan koop het , maar ik denk onze iphones zijn veel beter dan een ipad ( op dit moment )

  2. @thumper_uk
    Is this site so good, that people from the UK use it aswell?

    On-Topic:
    Ik hoop dat Apple het ook weet en dat ze dus blijven doorvernieuwen met de iPhone. Als ze zo doorgaan kunnen ze er nog veel geld mee verdienden, zeker als ik zo de berichten van morgen hoor…

  3. Dit is echt wel non-nieuws. Ik weet niet wie de titel verzonnen heeft maar iPad kan onmogelijk ooit de iPhone of andere populaire Apple producten voorbijsteken, dus zeker niet na 1 week. Een hype is het uiteraard en zo wil Apple het graag maar dat wil niet zeggen dat de markt ervoor ooit maar in de buurt komt van de iPhone, Mac of iPod markt. Daarvoor is het toestel veel te specifiek en beperkt…

  4. @thumper_uk:
    Ik denk dat je lang kunt wachten op een externe harde schijf of ingebouwde USB aansluiting.
    Het eerste maakt het een soort van PC en dat is duidelijk niet wat Apple voor ogen heeft met de iPad.
    Het tweede: Ze hebben een losse USB & SD kaart lezer gemaakt. Dit is een keuze, de nieuwe Mac’s hebben een ingebouwde lezer gekregen, dus dit had ook in de iPad gekund. Ondanks dat is de keuze een los dongleltje…

  5. Ehm, is hier ook nog een bron voor of?
    Zoals al eerder aangegeven.. Wat een non-nieuws :/

  6. Origineel geplaatst door Koen
    Dit is echt wel non-nieuws. Ik weet niet wie de titel verzonnen heeft maar iPad kan onmogelijk ooit de iPhone of andere populaire Apple producten voorbijsteken, dus zeker niet na 1 week. Een hype is het uiteraard en zo wil Apple het graag maar dat wil niet zeggen dat de markt ervoor ooit maar in de buurt komt van de iPhone, Mac of iPod markt. Daarvoor is het toestel veel te specifiek en beperkt…

    Het is een steekproef nu. Nu op dit moment. Je kan als bedrijf niet altijd op de resultaten van je laatste product wachten want je aandeelhouders willen cijfers zien. Nu, niet morgen of in juni.

    Apple is niet degene die de iPad een hype noemt. Dat zullen ze ook nooit zo noemen, want dan gooien ze hun eigen ruiten in. Wij, dit soort sites (halleluja dat ze bestaan) en tegenstanders noemen het een hype.

  7. Ik heb nooit geen 500 eurie over voor een ipad. Alle functies van een ipad heb ik ook op de iphone en deze kan ook nog bellen, smsen en video’s maken. Vind zo’n ipad erg wack. Je kan er niets op aansluiten geen externe hdd maar ook geen mogelijkheid ermee te tekenen zoals een wacom tablet. En voor internet heb ik reeds 4 andere apparaten. PC, laptop, Iphone en ps3 op tv. Maja een ipad is vast leuk voor mensen met teveel geld ofzo.

  8. Origineel geplaatst door Pieter
    @thumper_uk: Ik denk dat je lang kunt wachten op een externe harde schijf of ingebouwde USB aansluiting. Het eerste maakt het een soort van PC en dat is duidelijk niet wat Apple voor ogen heeft met de iPad. Het tweede: Ze hebben een losse USB & SD kaart lezer gemaakt. Dit is een keuze, de nieuwe Mac’s hebben een ingebouwde lezer gekregen, dus dit had ook in de iPad gekund. Ondanks dat is de keuze een los dongleltje…

    Ontwikkelaars kunnen natuurlijk altijd nog een interface maken die een externe harddisk verbindt via de dock connector. Afgezien van dat, ik verwacht niet dat er zoiets komt.

  9. Huh? Bedrijfskundig gezien doet Apple er dus eerder verstandig aan om de focus bij iPhone OS 4 te spreiden. iPhone is al een succes en iPad moet nu ook een succes worden en deze moet extra in de schijnwerpers staan.

    Begrijp me niet verkeerd, ik ben zelf ook een iPhone bezitter, maar ze gaan de focus verspreiden om zo duidelijke verschillen (maar ook overeenkomsten) te belichten.

  10. Origineel geplaatst door thumper_uk
    maar ze moeten vooral zorgen dat ze RIM, Android, Microsoft en Nokia steeds een stap voor blijven

    Nee voorKOMEN.
    (HTC Evo 1Ghz, 600-400, 720p, HD backcam, 2 camera’s, 4G enz.)
    Buiten het patenteren van zilveren randjes en wat randgebeuren als de oorlog met Google heeft Apple iPhone development group de laatste jaren vnl. stilgestaan.

  11. @erwin roossien:

    ”Nooit geen”? Je hebt het er dus wel voor over?

  12. Grappig dat iedereen hier blijkbaar inside informatie en voorspellende gaven heeft, wat een wijsheid komt er weer voorbij.
    Reken er maar op dat de iPad binnen een jaar de complete markt voor dat soort apparaten heeft veranderd en veroverd, hetzelfde soort negatieve verhalen over de iPad hoorde je ook bij de introductie van de iPhone….

  13. Origineel geplaatst door Pete
    Grappig dat iedereen hier blijkbaar inside informatie en voorspellende gaven heeft, wat een wijsheid komt er weer voorbij. Reken er maar op dat de iPad binnen een jaar de complete markt voor dat soort apparaten heeft veranderd en veroverd, hetzelfde soort negatieve verhalen over de iPad hoorde je ook bij de introductie van de iPhone….

    Alleen is de telefoonmarkt niet veroverd door de iPhone. Groot en door de jaren heen groter aandeel, maar nog geen lichtjaar in de buurt van concurrenten als Nokia. En dat gaan ze in geen 10 jaar voorbijstreven. Daar hebben concurrenten net ff teveel mobieltjes voor verkocht.

  14. @Pete..
    Je hebt wel gelijk, maar toen de 2G iPhone kwam was er geen concurrentie. Apple heeft 2 jaar vrij spel gehad, vandaar het succes. Nu is ieder bedrijf gefocused op wat Apple doet en nu zelfs willen ze apple voor zijn (Evo 4G).

    Apple gaat het steeds moeilijker krijgen vanwege het uitblijven van bepaalde features en hardwarematige specs.

    De iPad zal het goed doen, maar ik vrees dat de concurrentie nu niet zo lang stil blijft zitten. Eerlijk is eerlijk, de iPhone 4G zal een knaller moeten worden om HTC en Android voor te blijven..die zijn booming bezig op dit moment.

    De Hp Slate komt eraan en ook diverse tablets met Android komen eraan, dus zo makkelijk als Apple de markt veroverd heeft zal het nu niet meer gaan.
    En hun starrigheid zou wel eens in hun nadeel kunnen werken..denk je niet?

  15. Origineel geplaatst door erwin roossien
    Ik heb nooit geen 500 eurie over voor een ipad. Alle functies van een ipad heb ik ook op de iphone en deze kan ook nog bellen, smsen en video’s maken. Vind zo’n ipad erg wack. Je kan er niets op aansluiten geen externe hdd maar ook geen mogelijkheid ermee te tekenen zoals een wacom tablet. En voor internet heb ik reeds 4 andere apparaten. PC, laptop, Iphone en ps3 op tv. Maja een ipad is vast leuk voor mensen met teveel geld ofzo.

    Voor mij is de iPad handig omdat ik mn macbook kan wegdoen. Ik internet er alleen mee en kijk af en toe een filmpie. Zo’n ding de hele tijd op mn schoot is niet handig. Ik gebruik veel mn iphone voor internet om snel wat te zoeken en dat wordt dan nu de iPad ipv macbook.
    Helaas te veel geld heb ik niet ;-( maar macbook gaat in de aanbieding, dus dat komt wel weer goed.

  16. Vergeet het belangrijkste voordeel van de ipone niet: je kan hem in je broekzak stoppen!

  17. Kijk maar uit als je hem wilt kopen in de US en mee neemt. Zie link,

    http://www.telegraaf.nl/digitaal/mobiel/6473465/__IPad_doelwit_douane_Schiphol__.html

  18. Het gaat om het OS niet zo zeer de hardware. Welke tablet heeft 150.000 applicaties klaar ligge n? Duizenden boeken? Film winkel, etc etc.. Je snapt Apple of je snapt het niet.

  19. Was nou de iphone of ipod touch als eerst??

  20. Heb net de mijne ontvangen via fedex en vindt hem tegen vallen. ben gewoon bang dat ik me ipad gewoon breek. Ik vind hem gewoon niet wat ik er van had verwacht. Ik breng hem zo naar een collega die hem ook wou hebben. Ik wacht nog ff met de 2de of 3de gen maar deze is niets. Dus succes voor de mensen die hem willen halen.

  21. @vallinny

    fail…

    Echt veel kans geef je het blijkbaar ook niet. Gaat toch niet voor zoveel geld een nieuwe gadget helemaal over laten komen uit Amerika, om vervolgens binnen een dag hem maar weer te verkopen, omdat het niet gelijk is wat je ervan verwacht.

    Wat valt er dan tegen en had je anders verwacht?

  22. Nokia, HTC, Android, het komt geen van allen zelfs maar in de buurt van het gebruikersgemak van een iPhone, zo simpel ligt het.
    Hetzelfde gaat gebeuren met de iPad, het gebruiksgemak voor de leek zal er een succes van maken, en niet wat wij als nerds ervan vinden.
    Mensen willen geen open systeem, mensen willen iets moois wat perfect werkt en aan hun behoeftes voldoet, en Apple snapt dat.

  23. @Koen: ik denk dat je je hier over nog kan verbazen.. als je bedenkt wat je er allemaal mee kan of wat er bij kan komen… eigenlijk is het gewoon papier vervanger.. en wat doe je nou NIET met papier?

  24. @pete
    Zoek eens op Youtube naar “htc evo 2”, of “desire”, om een beetje te kalmeren.

  25. Origineel geplaatst door supper Phone
    Kijk maar uit als je hem wilt kopen in de US en mee neemt. Zie link,http://www.telegraaf.nl/digitaal/mobiel/6473465/__IPad_doelwit_douane_Schiphol__.html

    Volgens mij mag je voor 430 Euro belastingvrij invoeren als je het zelf meeneemt, dus als je het niet te gek maakt is er niks aan de hand. 😉

  26. ik heb er 1 besteld, ik krijg het volgende week binnen, ik heb met de verkoper ook gesproken, je hoeft er hellemaal geen dongel aan te sluiten. Wat coolste is, je neemt internet abo van T-mobile, en je drukt de simkaart in de iPad, en ja hoor je hebt internet, en over de capaciteit gesproken, neem gewoon een webdisk, van aantal gigabyt, en sla je gegevens daar op, handis voor studeren, als je elke dag 2 uur in de tein zit, geen verveelheid meer:P:P

  27. Klopt wat je zegt, het zou hierbij gaan om de 64 zover ik gelezen had

    @Peter:

  28. Origineel geplaatst door Oscar
    ik heb met de verkoper ook gesproken, je hoeft er hellemaal geen dongel aan te sluiten. Wat coolste is, je neemt internet abo van T-mobile, en je drukt de simkaart in de iPad, en ja hoor je hebt internet,

    Euh nee, dat kan alleen met de 3G versie die nog niet uit is. Daarbij komt dat de 3G versie micro sim kaarten slikt, dus de simkaart van T-mobile gaat niet passen.

  29. @BloodDragon

    verbinding maken via me wifi. Fout meldingen van me reeds betaalde apps zoals angry birds, artifact en 2 books en niet de gratis versies voor de ipad. had ook 2012 geconventeerd voor de ipad maar ook niets. daarom heb ik t aan me collega verkocht zonder winst maar gewoon wat ik heb betaald. €700 inc invoers rechten.

  30. tja, de iPad, die kan ook crashen, kijk maar:
    iPad crash

  31. Persoonlijk vind ik het een hele nare beslissing, dat je voor alle iPad apps opnieuw moet betalen. Ook dat Apple haar developers adviseerd de prijzen hoog te houden…

    Ik vind het niet erg om een klein bedrag extra te moeten betalen (soort van in-app purchase) voor de iets hogere resolutie van apps die ik al gekocht had.

    Dus ik heb wel interesse in de nieuwe iPhone, maar geen iPad. Dus HP kom maar op met die iSlate (599$) voor alles erop en eraan las ik…

  32. @Pete:
    nou daar ben ik het niet mee eens. android en htc zijn zeker wel een bedreiging voor de iphone.
    niet iedereen zit te wachten op een systeem dat alleen op één manier kan werken als je je eigen draai eraan kan geven geeft dit veel meer gebruikersgemak.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.