Reacties voor: Officiële biografie van Steve Jobs al in november 2011 in de winkel

De geautoriseerde biografie van Steve Jobs ligt al op 21 november 2011 in de winkel en niet pas in maart 2012. Bovendien is de cover nu onthuld.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 36 reacties

  1. Lijkt me enorm interessant.

  2. er is/was toch ook een niet officiële versie??

  3. Zal wel niet via iBooks verkocht worden.. Anders gaat er 30% van naar Apple 😮

  4. Is dit boek ook Nederlands

  5. Gekocht. Erg interessant. Zijn boek over Einstein is ook een aanrader!

  6. Komt dit boek ook in de nederlandse taal ????

  7. Zou ook in ibooks verkrijgbaar moeten worden 😉

  8. Mooi! Ga ik ook lezen, erg inspirerend!
    Net als “Insanely great” over de opkomst van de Mac.
    En “Hard Drive” over de opkomst van Bill Gates.

  9. Leuk!
    Zal wel niet in de nederlandse ibook store komen 

  10. Origineel geplaatst door Arthur Alexander Hofman-Klünder
    Gekocht. Erg interessant. Zijn boek over Einstein is ook een aanrader!

    Beetje moeilijk als ie nog niet te koop is?

  11. Origineel geplaatst door IceFollowR
    Beetje moeilijk als ie nog niet te koop is?

    Leer eens lezen, er staat toch dat je het al kunt pre-orderen! Dan betaal je nu al, en krijg je het zodra het uit is.

  12. Grappig hoor, dat iemand heeft ‘ontdekt’ dat het boek al op 21 november uitkomt.
    Ik heb namelijk (samen met een hoop andere Nederlandse bedrijven) vanochtend om 07.58 uur een persbericht ontvangen van Unieboek | het Spectrum dat Steve’s biografie op 21 november wereldwijd verschijnt.
    Of tegen die tijd de Nederlandse iBookstore eindelijk open is staat niet in het bericht. Er staat wel een plaatje in van dezelfde cover als hierboven.

    En wellicht dat Bol.com en andere boekhandels zo snugger zijn, net als Amazon, binnenkort de mogelijkheid van voorinschrijving te gaan bieden. 😉
    Omdat Applefans graag alles willen weten over Steve hieronder de volledige tekst van het persbericht.

    *****

    Steve Jobs – de biografie verschijnt wereldwijd op 21 november 2011

    De exclusieve biografie van Steve Jobs, CEO van Apple, geschreven door Walter Isaacson met Jobs’ volledige medewerking, verschijnt wereldwijd op 21 november 2011. Uitgeverij Unieboek|Het Spectrum verwierf eerder dit jaar de rechten voor de Nederlandstalige editie.

    De biografie, die gebaseerd is op meer dan veertig gesprekken die in de loop van twee jaar met Jobs zijn gevoerd, en op interviews met meer dan honderd familieleden, vrienden, vijanden, concurrenten en collega’s, bevat een weergave van het leven en de intense persoonlijkheid van een creatieve ondernemer, wiens passie voor perfectie en tomeloze energie zes industrieën compleet op hun kop hebben gezet: pc’s, films, muziek, telefoons, tablet-pc’s en de uitgeefwereld.

    Jobs werkte aan dit boek mee, maar hij vroeg geen enkele zeggenschap over wat erin zou komen te staan, en wilde het zelfs niet lezen voordat het in de winkel lag. Er was niets wat hij er niet in wilde hebben en hij moedigde mensen aan om vrijuit te spreken. ‘Ik heb een heleboel dingen gedaan waar ik niet trots op ben, bijvoorbeeld mijn vriendin zwanger maken toen ik 23 was en de manier waarop ik daarmee toen ben omgegaan,’ vertelde hij. ‘Maar er liggen nergens lijken in de kast die er niet uit mogen.’

    Jobs spreekt openhartig, soms zelfs hard, over mensen met wie hij heeft gewerkt en tegen wie hij heeft gestreden. En zijn vrienden, vijanden en collega’s geven net zozeer een oprecht beeld van zijn hartstochten, angsten, perfectionisme, verlangens, artisticiteit, streken en zijn obsessie met gezag, die zijn benadering van het bedrijfsleven en de innovatieve producten die daar het gevolg van waren, vormgaven. Jobs kon de mensen om hem heen tot grote woede en wanhoop brengen. Zijn persoonlijkheid en zijn producten hangen echter nauw met elkaar samen, net als Apples hardware en software, als onderdelen van een geïntegreerd systeem. Zijn verhaal is dus zowel inspiratiebron als waarschuwing en staat vol lessen over innovatie, karakter, leiderschap en waarden.

    Walter Isaacson schreef op verzoek van Steve Jobs deze biografie. Isaacson, CEO van het Aspen Institute en voorheen chairman van CNN en hoofdredacteur van Time Magazine, schreef eerder bejubelde biografieën van Albert Einstein, Benjamin Franklin en Henry Kissinger.

  13. ook te reserveren op bol.com

  14. Toen ik dat strenge gezicht van onze Steve zag kon ik het niet laten…
    klikklik

  15. Omdat ik als columnist het onderwerp heb gebruikt voor mijn column in Het Financieele Dagblad van morgenochtend, heb ik vanmiddag de uitgeverij gebeld.

    En die heeft bevestigd dat het boek in Nederland op 21 november verschijnt. De datum die Bol.com meldt (31-3-2012), klopt dus niet meer.

  16. Alvast iets om aan de Sint te vragen 😉
    Lijkt me erg interessant! En natuurlijk een must-have voor Apple geïnteresseerden.

  17. Digitale versie reserveren, t moet niet gekker worden..

  18. Origineel geplaatst door Arthur Alexander Hofman-Klünder
    Gekocht. Erg interessant. Zijn boek over Einstein is ook een aanrader!

    je doet net al of je het boek gelezen hebt en heel interessant vond. beet je vaag:p

    verder is de schrijver heel slim om zoiets te doen. Hij gaat veel geld verdienen en nog meer publiciteit voor Steve Jobs.

  19. Ik ben echt heel benieuwd en ga het zeker lezen.

  20. “is voor 5 euro ook beschikbaar als digitale versie”
    Ik was al blij…
    Er wordt bedoeld dat het digitaal te krijgen is voor €5 MINDER. Dat is toch nog best duur voor €20…

  21. 1 woord Wikipedia

  22. Origineel geplaatst door Vincent
    1 woord Wikipedia

    Ja daar staan ook al zijn interviews op…zucht!

  23. Die eerste titel was idd wel erg lame, ja. ‘iSteve enz’
    Dat ge-iKopieer op vannalles ennogwat….

  24. Het zal wel een orgastisch genoegen zijn voor de fanboys. Ik lees liever een goed boek.

  25. Is Steve bijna dood? Beetje raar dat het zoveel vervroegd is.

  26. Origineel geplaatst door zonda
    Het zal wel een orgastisch genoegen zijn voor de fanboys. Ik lees liever een goed boek.

    Zoals? Harry Potter en de zeven magische draken?

  27. Origineel geplaatst door Erelid
    Is Steve bijna dood? Beetje raar dat het zoveel vervroegd is.

    Normaal gezien valt er net meer geld aan te rapen als de betreffende persoon dood is.

  28. Origineel geplaatst door Dekon
    Origineel geplaatst door ErelidIs Steve bijna dood? Beetje raar dat het zoveel vervroegd is.Normaal gezien valt er net meer geld aan te rapen als de betreffende persoon dood is.

    what??? denk ffe na. Aan Elvis, the stones en laat ik een recent voorbeeld nemen micheal jackson aan deze personen is na hun dood echt wel veel geld verdient.

  29. Apart om te zien hoe alle Apple-fanboys opeens een boek gaan ‘lezen’, alleen maar omdat het een biografie van hun God is :’)

    Ik ben ook groot fan van Apple-producten, maar deze biografie zal hoogstwaarschijnlijk net zo onderhevig zijn aan censuur als alles wat goedgekeurd wordt door Apple. Dus reken niet op een ‘eerlijk’ portret van de man, maar meer op een Hollywood-achtige lofzang op al het goede dat Steve Jobs de wereld gebracht heeft. Zonde van m’n tijd om dat te lezen.

  30. Origineel geplaatst door misterrr
    Origineel geplaatst door DekonOrigineel geplaatst door ErelidIs Steve bijna dood? Beetje raar dat het zoveel vervroegd is.Normaal gezien valt er net meer geld aan te rapen als de betreffende persoon dood is.what??? denk ffe na. Aan Elvis, the stones en laat ik een recent voorbeeld nemen micheal jackson aan deze personen is na hun dood echt wel veel geld verdient.

    Denk jij zelf eens na. Sinds wanneer zijn de Rolling Stones dood? Die oudjes zijn niet kapot te krijgen. En aangezien je toch hen noemt: Life, de (auto)biografie van Keith Richards, is pas een biografie die het lezen waard is! Of weet je niet wie Keith Richards is? 😉

  31. Ben benieuwd wat het book gedrukt gaat kosten en wat het boek digitaal zal gaan kosten. Een beetje de gedachte van Apple is tenslotte toch hoge volumes lage prijzen. Als het boek digitaal niet veel goedkoper is dan de papieren versie dan verklaar ik iedereen voor gek die het dan nog koopt.

    Het boek zou digitaal max 10% mogen kosten van de gedrukte versie. Zie ook het succes van games (1/10 van de prijs, meer en betere omzet).

    Jammer dat de uitgeverijen helaas nog steeds dezelfde klassieke fout maken als de muziek en film industrie en vast houden aan hen oude manier van werken en geld graaien.

    Jobs is wat ik gelezen heb toch voorstander van het digitale lezen. We zullen zien wat het gaat worden aan het eind van het jaar.

  32. @Lesley: ik bedoelde een van de the beatles. en nee dank je ik hoef de biografie niet te lezen keith richards.

    mijn punt blijft er wordt zeker geld verdient aan dode mensen die beroemd zijn geweest. dus wat dekon beweerde was fout.:p

  33. Wanneer is de verfilming? Pfff

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.