Gerucht: ‘iPhone met 4G getest bij Amerikaanse providers’

In een interne testversie van iOS zijn aanwijzingen gevonden naar het gebruik van het 4G-netwerk. Dit netwerk is sneller en zuiniger.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 4G?Terwijl de geruchten over een nieuwe iPhone met de dag toenemen en we een mogelijke onthulling naderen, komt website BGR met nieuws over de huidige generatie iPhone. Nieuws dat ook wel eens invloed kan hebben op de iPhone 5. Diep genesteld in een interne testversie van iOS bij een mobiele provider is namelijk ondersteuning voor het 4G-LTE netwerk ontdekt. Dit telecomnetwerk maakt het mogelijk om met grotere snelheid te internetten terwijl je telefoon minder energie verbruikt. In de VS zijn al 4G-netwerken in gebruik genomen door het gewone publiek.

De ondersteuning werd gevonden in de property list (.plist) van de interne iOS-versie. In deze bestand worden doorgaans basisinstellingen van de software opgeslagen. De ontdekking hoeft niet te betekenen dat er een iPhone 4 aankomt die 4G ondersteunt. Met het aantal geruchten dat er over de iPhone 5 circuleren, lijkt het ons ook sterk dat Apple alsnog een iPhone 4 uitbrengt die alleen een nieuw netwerk ondersteunt. Het zou wel kunnen betekenen dat de iPhone 5 gebruik zal maken van 4G. Eerder deze maand schreef The Guardian nog dat de iPhone 5 naar diverse providers op weg was om getest te worden.

4G zou Nederlandse providers wellicht motiveren om het 4G-netwerk in Nederland sneller uit te rollen. Wij kunnen er op het moment namelijk nog geen gebruik van maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2011, 21:26
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.