Officiële biografie van Steve Jobs al in november 2011 in de winkel

De geautoriseerde biografie van Steve Jobs ligt al op 21 november 2011 in de winkel en niet pas in maart 2012. Bovendien is de cover nu onthuld.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

steve jobs book coverAfgelopen februari bleek dat voormalig Time-hoofdredacteur Walter Isaacson bezig is met de eerste geautoriseerde biografie van Steve Jobs. Oorspronkelijk was het plan om het boek op 6 maart 2012 uit te brengen, maar die datum is nu vervroegd naar november 2011. Bovendien werd bekend welke coverfoto het boek krijgt: de bekende foto waarop Steve Jobs peinzend de camera in kijkt. Eerder wijzigde de auteur al de oorspronkelijke titel van het boek. ‘iSteve: The Book of Jobs’ viel blijkbaar niet in de smaak en werd vervangen door het simpeler ‘Steve Jobs’. Het boek is sinds afgelopen juni in preorder te bestellen.

Isaacson schreef eerder biografieën over wetenschapper Albert Einstein en de Amerikaanse politicus Benjamin Franklin. Het boek is gebaseerd op meer dan 40 interviews met Jobs, uitgevoerd in de afgelopen twee jaar. Ook zijn er interviews met meer dan 100 familieleden, vrienden, concurrenten, partners en dergelijke gevoerd. Jobs heeft het aanzien van maar liefst zes bedrijfstakken veranderd: computers, muziek, telefoons, tablets, digitaal publiceren en animatiefilms (via zijn bedrijf Pixar). De uitgever beweert dat Jobs meewerkt aan het boek en geen controle zal uitoefenen op de inhoud ervan. Alle onderwerpen mogen besproken worden en Jobs wil het boek zelfs niet vooraf lezen. Er zijn al meerdere biografieën over Jobs verschenen, allemaal zonder medewerking van de hoofdfiguur zelf.

De vervroegde publicatiedatum van 21 november 2011 werd ontdekt door AllThingsD op de website van Barnes & Noble. Bovendien is daar ook voor het eerst de cover te zien.

De biografie is inmiddels voor €28,99 ook via Bol.com te reserveren (Nederlandse versie, €25,-) en is voor 5 euro minder ook beschikbaar als digitale versie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2011, 20:43
Categorie Apple
Onderwerpen biografie, steve jobs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.