office-plug-ins

Office voor iOS krijgt plug-ins van diensten zoals LinkedIn en Uber

Microsoft gaat plug-ins mogelijk maken voor Office, zodat je bij een agenda-afspraak meteen een taxi kunt boeken of een biografie kunt opvragen.

office-plug-insJe denkt misschien dat Office een serie kantoor-apps is, waarmee je teksten kunt schrijven en presentaties kunt geven… Maar daar denkt Microsoft heel anders over: het is een productiviteitsplatform. Om dat te benadrukken kondigen ze vandaag iets nieuws aan: plug-ins voor Office op de iPhone en iPad. Stel je bijvoorbeeld voor, dat er een plug-in van de taxidienst Uber wordt gemaakt, die je waarschuwt om tijdig een taxi te bestellen als je naar een afspraak moet.

Op dezelfde manier zijn er plug-ins mogelijk van zakelijke diensten zoals LinkedIn en SalesForce. Bij een plug-in van LinkedIn zou je je kunnen voorstellen dat je nog snel even iemands carrière- en opleidingspad kunt bekijken, voordat je naar een sollicitatiegesprek gaat met iemand die je nog niet eerder hebt ontmoet. En het bijzondere is: Microsoft kondigde ze specifiek aan voor Office op iOS.

Office plug-ins

Tijdens de presentatie op Microsoft’s ontwikkelaarsconferentie Build waren duidelijk een iPhone 6 en een iPad Air te zien. Ze werden gebruikt om de nieuwe functie in Office voor iOS te demonstreren. De plug-ins zijn extraatjes, die je in Office-apps zoals Word, PowerPoint, Excel en Outlook kunt gebruiken. Ze werken uiteraard ook op Office voor Windows en in de online versie van Office. Mogelijk gaan ze ook werken in de komende versie van Office 2016 voor Mac, waar momenteel een publiek betaprogramma voor draait. Installeer je een plug-in op een apparaat, dan zal deze ook op andere platformen te zien zijn.

Ook nieuw: Microsoft Visual Studio Code voor de Mac

Microsoft had nog meer aankondigingen voor Apple-fans: ze hebben een Visual Studio Code-editor voor de Mac uitgebracht. De code-editor was al beschikbaar op Windows en nu ook op de Mac en op Linux. Er is gezorgd voor integratie met GitHub. Ontwikkelaars kunnen de code-editor gebruiken om apps te schrijven voor de drie platformen: Windows, OS X en Linux.

Foto via Harry McCracken

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 april 2015, 20:15
Categorie Apps
Onderwerpen microsoft, office

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.