Reacties voor: Nummerwissel leidt soms tot ongewenste WhatsApp-berichten van vreemden

Krijg je een nieuw telefoonnummer, dan wil je niet de WhatsApp-berichten van de vorige eigenaar zien. Deze man overkwam dat wel.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. Ik heb het op het begin ook gehad maar ik kreeg ook sms van anderen dus het ligt niet aan whatsapp. Na een tijdje is het over.

  2. Is iMessage toch niet de enige geweest met sms problemen bij overgang naar Android of windows. (Ook gaat t hier heel anders aan toe maar komt toch weer op zelfde neer)

  3. WhatsApp moet dan natuurlijk wel haar eigen regels naleven. Toch is dit net als bij iMessage voor een deel ook echt aan de gebruikers te wijten. Net als bij iMessage kan ook bij WhatsApp een account verwijderd worden. Ik blijf mij erover verbazen hoe weinig besef er is. Het wissen van een app heeft vrijwel nooit directe consequenties voor de gegevens op de servers.

  4. Wij hebben precies het zelfde gehad bij het nieuwe nummer van mijn vrouw. Toen we WhatsApp in gebruik namen waren er al verschillende groepschats actief en was de pofielfoto van de vorige eigenaar nog zichtbaar. Het is na een tijdje over gegaan. Bizar.

  5. Dit is toch logisch, als ik een bericht stuur naar een nr. Van iemand en dat nr komt bij iemand anders terrecht en ik stuur naar hetzelfde nr een bericht, dan komt hij toch bij de nieuwe eigenaar terrecht. Dat de geschiedenis is te zien komt waarschijnlijk doordat de berichten nog in de lucht hingen en nog niet aangekomen waren. Wel vreemd dat een nr zo snel al weer uitgegeven wordt.

  6. Hier precies hetzelfde met prepaid nr van dochter. Krijgen soms nog steeds berichten binnen voor vorige eigenaar. Zelfs een keer een group chat waar je dan de hele conversatie kan volgen! En maar berichten terug sturen of ze aub het nummer willen verwijderen…

  7. Volgens mij zien we deze versie nog over het hoofd…

    Het gerecyclede nummer zit nog als contact in de telefoon van iemand anders (oude contactpersoon van de vorige eigenaar van het nummer…). Deze gebruikt ook WhatsApp. Zodra jij het nummer in gebruik neemt, kan deze contactpersoon gewoon naar je Appen.

    Heb ik zelf meerdere malen gehad. Diverse appjes gehad van collega studenten. Vervelend, ja! Berichtje terug en daarna is het over. Wel ook gelijk nr geblokkeerd.

  8. Ik kreeg het nummer toegewezen van BassJackers. (Ene Marlon) letterlijk over de 16.000 whatsappjes en telefoon bleef maar rinkelen.

    Nu 2 jaar later iets minder last! @_@

  9. @Collina: Welke prepaid had je dan?

    Waarschijnlijk werkt dit zo iemand gebruikt het nummer en na een jaar wordt een andere nummer gebruikt, vorige nummer wordt na een jaar wordt dat nummer weer aan andere verkocht dus de nieuwe koper zal last krijgen met contact personen van de oude eigenaar.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.