Tomb Raider II

Tomb Raider 2 nu te spelen op iPhone en iPad

Koester je nostalgische gevoelens voor Tomb Raider 2? De game is nu eindelijk te spelen op de iPhone, iPad en iPod touch.

Tomb Raider IITomb Raider 2, een game die maar liefst 17 jaar geleden voor het eerst verscheen, is vanaf vandaag ook te spelen op de iPhone, iPad en iPod touch. De iOS-versie is nagenoeg identiek aan het origineel. Je springt, schiet en loopt net als vanouds, maar dat doe je ditmaal met een flinke verzameling virtuele knoppen op je scherm.

De besturing van Tomb Raider 2 is wel even wennen. De virtuele knoppen zijn identiek aan die in de iOS-port van Tomb Raider 1, waar ook al veel kritiek op was. Je kunt Tomb Raider met een iOS-gamecontroller spelen, maar lang niet iedereen heeft die in huis liggen. De manier waarop hoofdpersoon Lara loopt, draait en zich aan richels optrekt voelt 17 jaar later ook wat oubollig. Deze game speel je omdat je nostalgische gevoelens koestert, niet omdat je een gelikt avontuur wil beleven.

Tomb Raider iOS

Het is alweer een jaar geleden sinds Square Enix de eerste Tomb Raider naar iOS bracht. Blijft de uitgever in dit tempo games naar iOS porten, dan kunnen we in elk geval nog de komende paar jaar nieuwe games verwachten. De eerste Tomb Raider-serie alleen heeft immers al zes games. Het geleidelijk uitbrengen van oude PlayStation-klassiekers zagen we eerder bijvoorbeeld Rockstar ook al doen: in 2011, 2012 en 2013 bracht deze ontwikkelaar ports uit van Grand Theft Auto III, Vice City en San Andreas.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2014, 12:00
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.