Beats-1-iPhone

Deze nummers en genres draait Beats 1 het meest

Beats 1 is inmiddels al meer dan een maand in de lucht. Mooie tijd dus om de balans op te maken. Welke artiesten worden het vaakst gedraaid en welke genres zijn het best vertegenwoordigd?

Beats-1-iPhone
We kunnen inmiddels alweer meer dan een maand naar Beats 1 luisteren, de radiozender van Apple Music. Hoog tijd dus om de balans op te maken: welke nummers worden het meest gedraaid en welke genres zijn het best vertegenwoordigd?

Quartz analyseerde 12.445 nummers van begin juli tot begin augustus. In die periode werden 3.371 unieke singles gedraaid, wat wil zeggen dat er regelmatig nummers opnieuw gedraaid werden op Beats 1.

De top 20 populairste nummers

Quartz-beats-onderzoek
Dat geldt zeker voor de top 20 met meest gedraaide nummers. Achttien van de twintig singles in die ranglijst zijn meer dan 50 keer gedraaid in een maand, met Can’t Feel My Face van The Weeknd als absolute hoogtepunt met 107 plays. Niet zo gek dus dat The Weeknd ook bovenaan staat in de lijst met populairste artiesten.

Omdat Beats 1 een algemene radiozender is, moet het een zo breed mogelijk publiek aanspreken. Toch is er duidelijk een voorkeur voor bepaalde muziekgenres, zo blijkt uit onderstaande grafiek. Als je van hip-hop en alternatieve muziek houdt ben je aan het goede adres, terwijl liefhebbers van indie rock en blues beter een ander radiostation op kunnen zoeken.

Naast het onderzoek stipt Quartz (terecht) aan dat Beats 1 een wereldwijd radiostation is, maar dat zo’n beetje alle muziek Engelstalig is en afkomstig is uit de VS, het Verenigd Koninkrijk en Canada.

https://www.iculture.nl/gids/beats-1-faq-lees-alles-over-apples-nieuwe-radiostation/

Quartz-Beats-Onderzoek
Quartz-Beats-onderzoek

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 augustus 2015, 13:41
Categorieën Achtergrond, Diensten
Onderwerpen apple music, beats 1

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.