Wearsafe

Met de Wearsafe noodknop weten vrienden direct waar je bent

De Wearsafe is een alarmknop die razendsnel een melding verstuurt naar mensen in jouw netwerk. Zo weten ze waar je bent en kunnen ze actie ondernemen.

Wearsafe
In geval van nood telt iedere seconde, dus kan zelfs het pakken en ontgrendelen van je smartphone al te lang duren. Met de Wearsafe heb je altijd een noodknop bij de hand, die dankzij de bijbehorende iOS-app direct de juiste mensen waarschuwt dat je in gevaar bent.

De Wearsafe is niets meer dan een knop die je aan je kleding vast kunt spelden. Heel simpel en dat is ook precies de bedoeling. De alarmknop kan tot op 60 meter contact maken met je smartphone, en de batterij hoef je maar een keer per half jaar te vervangen. Via Bluetooth maakt de Wearsafe verbinding met je iPhone. Ook komt er in de nabije toekomst een app voor de Apple Watch. De Pebble Time ondersteunt Wearsafe al.

Wearsafe: maak een netwerk met vrienden en kennissen

Zodra je de iOS-app van Wearsafe op je iPhone hebt gezet, maak je een netwerk met de mensen die je op de hoogte wilt stellen als je de Wearsafe-knop indrukt. Na het instellen van dit netwerk kun je de alarmknop met een gerust hart aan je riem of tas hangen.

Wearsafe-app

Mocht het zover komen dat je in een noodsituatie de Wearsafe-knop indrukt, dan werkt het als volgt. De Wearsafe stuurt een signaal naar de app, zodat de mensen in je netwerk direct een melding op hun smartphone krijgen. Vanuit de app kunnen ze met elkaar communiceren via een chatbox die aangemaakt wordt, terwijl ze onder meer de GPS-locatie van de Wearsafe kunnen zien. Ook stuurt de app audio die door de iPhone opgenomen wordt door naar de groep, zodat ze beter weten wat er aan de hand is. Een beetje zoals de Smart Tracker 2 dat ook doet.

Kickstarter groot succes

De Kickstartercampagne van Wearsafe is een groot succes en heeft met nog acht dagen te gaan het streefbedrag van $75.000 al overschreden. Via de crowdfundingsite kun je een Wearsafe en een lidmaatschap voor de rest van je leven aanschaffen voor $40 (€36). De Wearsafe wordt in september al bezorgd. Tegen die tijd moet de iOS-app ook in de App Store staan.

Uiteindelijk kost een Wearsafe 40 dollar en betaal je vijf dollar per maand voor de dienst. De mensen in je netwerk hoeven overigens geen lidmaatschap te hebben, zij kunnen de app gebruiken om meldingen te ontvangen als jij de noodknop indrukt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 augustus 2015, 12:22
Categorie Accessoires
Onderwerpen alarm, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.