Trein in station

NS Reisplanner Xtra geeft nu de uitstapzijde aan

Met de NS Reisplanner-app kun je nu al voordat je bij het station aankomt, kijken aan welke kant van de trein je moet uitstappen.

Met de nieuwe update van NS Reisplanner app kun je nu zien aan welke kant de deuren van de trein open gaan. De app geeft deze informatie alleen niet direct weer in de iPhone- en iPad-app. Net als bij de stipheidskans en drukte komt de informatie pas tevoorschijn als je er specifiek naar zoekt.

NS Reisplanner laat zien waar het perron is

Het opvragen van de uitstapzijde werkt als volgt. Wanneer je in de NS Reisplanner-app een reisadvies opvraagt, kun je via Meer > Meer informatie opvragen. Vervolgens krijg je, naast de stiptheid en drukte in de trein, te zien aan welke kant het perron gaat verschijnen. Eerder was dat nog vaak gokwerk voor treinreizigers.

NS Reisplanner: uitstapzijde

Verder wordt de app met deze update veiliger en makkelijker te bedienen voor blinden of slechtzienden. Dit houdt in dat de VoiceOver-functionaliteit is verbeterd. Het scherm met alle reismogelijkheden wordt nu beter voorgelezen door de spraakfunctie van iOS.

Als laatste zorgt de app dat de verbinding tussen je toestel en de NS iets veiliger is. De applicatie gebruikt vanaf nu een versleutelde verbinding die ook veel gebruikt wordt op het web, HTTPS. Met dat protocol wordt de verbinding tussen de zender en ontvanger beter beveiligd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 december 2016, 15:27
Categorie Apps
Onderwerpen ns reisplanner, trein
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.