1Password op de iPhone X met Face ID.

Gerucht: ‘Apple wil 1Password overnemen’ (update: ontwikkelaar ontkent)

Apple zou plannen hebben om wachtwoordenapp 1Password over te nemen. Volgens een bron wil Apple de 1Password-app intern beschikbaar stellen aan alle 100.000 gebruikers. Maar er zijn grotere plannen.

Update 18:00 uur: AgileBit heeft geruchten over een eventuele overname ontkend. De deal om 100.000 Apple-medewerkers te voorzien van software zou nog wel doorgaan.

1Password voor elke Apple-medewerker

Apple neemt elk jaar zo’n 15 tot 20 bedrijven over en dit jaar zou dat wel eens AgileBits kunnen zijn, de maker van de populaire wachtwoorden-app 1Password. Apple wil 1Password aan alle medewerkers beschikbaar stellen, niet alleen het kantoorpersoneel in Cupertino maar ook winkelmedewerkers. Daarnaast zou Apple van plan zijn om de Family-bundels beschikbaar te stellen aan medewerkers, zodat ze ook vier huisgenoten kunnen voorzien van een veilige wachtwoordoplossing. Dat Apple interesse toont in 1Password is op zich opmerkelijk, aangezien het bedrijf ook al de eigen oplossing iCloud Sleutelhanger heeft ontwikkeld.


De deal zou in het grootste geheim zijn gesmeed onder codenaam B2. Er gelden dan ook speciale voorwaarden: zo wil Apple dat eigen medewerkers binnen 4 uur geholpen worden. Ook moeten alle supportpagina’s van AgileBits naar alle belangrijke internationale talen worden vertaald. AgileBits kan al dat extra werk zelf niet aan en heeft nu een extern supportteam in de arm genomen om alle Apple-medewerkers tijdig te kunnen helpen bij problemen.

‘Apple-acquisitie’

Apple heeft gekozen voor de losstaande versie van 1Password en niet de versie die via de cloud synchroniseert en gebruik maakt van Amazon-servers. Met de losse versie kun je synchroniseren via iCloud, iets wat beter bij Apple past. De deal zou de opmaat zijn voor een uiteindelijk overname. Jeff Shiner, CEO van AgileBits, zou in het hoofdkantoor van het bedrijf in Toronto hebben gesproken over een ‘Apple-acquisitie’. Details van een mogelijke deal of overname zijn er niet. Zo weten we ook niet hoeveel Apple betaalt voor het beschikbaar stellen van 1Password aan het voltallige personeel.

Wat vind jij: zie je een overname van AgileBits door Apple wel zitten, of heb je liever dat de maker van 1Password zelfstandig blijft? De apps en bijbehorende wachtwoordendienst worden al jarenlang gebruikt, zowel zakelijk als privé. Uit een poll op iCulture bleek dat 1Password de populairste wachtwoordenapp onder onze lezers is, gevolgd door iCloud Sleutelhanger en andere apps. Ook LastPass bleek het goed te doen.

Wat betekent het voor gewone gebruikers?
De deal die Apple met 1Password zou hebben gesloten heeft nog geen directe gevolgen voor jou als gewone gebruiker. Er is nog helemaal niets definitief over een mogelijke overname en er is momenteel alleen sprake van geruchten. Je kunt de huidige app dan ook gewoon blijven gebruiken.

Mogelijke gevolgen die je wel zou kunnen merken van de toekomstige samenwerking, is dat AgileBits er opeens heel veel nieuwe gebruikers bij krijgt, waardoor de klantenservice wat lastiger bereikbaar kan zijn.

Apple heeft voor het eigen personeel gekozen voor een versie van 1Password die met iCloud synchroniseert, maar dat wil niet zeggen dat de andere versies gaan verdwijnen of niet verder worden ontwikkeld. Voordat je in totale paniekmodus schiet, zullen we moeten afwachten óf de overname uberhaupt doorgaat (het lijkt er niet op) en wat dan de gevolgen zijn.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 10 juli: Reactie AgileBits toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juli 2018, 18:09
Bron Bron BGR
Categorie Apps
Onderwerp 1password

1Password

1Password is een van de bekendste wachtwoordenapps voor iPhone, iPad en Mac. De app wordt gemaakt door AgileBits en loopt vaak voorop met nieuwe functies. Met 1Password kun je wachtwoorden, creditcardnummers en andere vertrouwelijke informatie veilig opslaan. Hieronder zie je onze belangrijkste artikelen over 1Password.

1Password
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.