Apple TV NPO-app in frame

Reacties voor: Opinie: Onwerkbare NPO-app op Apple TV is nu al de grootste appflop van 2024 [update]

De vernieuwde NPO-app op de Apple TV is al sinds de release praktisch onwerkbaar. Allerlei basisfuncties ontbreken, waardoor je nog maar heel weinig met de app kan doen. De NPO laat al maanden Apple TV-gebruikers in de kou staan.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Onderwerpen

Reacties: 52 reacties

  1. Ik baal hier ook ontzettend van. Had net mijn TV abbo opgezegd omdat ik alleen publieke omroep af en toe keek. Maar bedankt voor dit artikel, dat herinnert me eraan dat ik npo plus abbo moet opzeggen.

    • Gewoon gebruik maken van NLZiet.

    • Ik ben eigenaar van een internetvergelijker en krijg ontzettend veel klachten van mensen waarbij de NPO-app niet meer (goed) werkt. Ik gebruik zelf ook Apple TV en baal dat de app half af is. Ik heb dan ook direct mijn NPO plus abonnement opgezegd, want ik kan niet meer inloggen, bladeren of zoeken. Als mensen massaal opzeggen gebeurt er misschien iets.

      • Dat denk ik niet. Het zijn allemaal anbtenaren daar dus kwaliteit is niet relevant, ze worden toch wel betaald en nooit ontslagen. Enige oplossing is om NPO op te heffen.

      • Opzeggen had ik ook gedaan enkel is er meer fout gegaan en schrijft npo het gewoon weer af. Ik heb ook al verschillende keren een mail gestuurd over zaken die niet goed gaan, maar npo is blijkbaar niet in staat om te antwoorden. Voor mij een waardeloze directie daar. Je kunt je klanten toch informeren over de gang van zaken, maar dat is blijkbaar vreemd.
        Vr gr Cor Ruijters

  2. Ik gebruik NLZIET en heb daar gelukkig geen last van.

  3. Heel irritant, heb zelf geen npo plus maar gewoon het live kijken en zoeken is ook al een groot gemis!

  4. Wat goed dat deze ellende hier uitgelicht wordt… En wat een amateurisme weer bij ‘onze’ NPO. Iets met: “nooit je oude schoenen weggooien voor je nieuwe hebt…“?

  5. Zeker de grootste app flop van 2023. Ik snap niet dat als je toch gefaseerd uitrolt (Apple TV app update kwam later dan iOS), je niet langer wacht tot de Apple TV app goed genoeg is..

  6. Jammer dit dit nog steeds niet werkt. Apple TvOS is blijkbaar niet zo’n belangrijk platform.

    • Origineel geplaatst door Peter

      Jammer dit dit nog steeds niet werkt. Apple TvOS is blijkbaar niet zo’n belangrijk platform.

      Op het Tizen platform van Samsung tv’s is het precies zo een drama.

      • Helaas is dit blijkbaar de normale gang van zaken in het team van de npo app en worden er wel vaker onbegrijpelijke beslissingen genomen die de kwaliteit van het eind product ondermijnen. En uiteraard volgt dan de standaard opmerking: ‘we werken er hard aan’. Als je het mij vraagt moeten er op management niveau eens een paar mensen vervangen worden door mensen met ervaring in app development.

  7. Ik gebruik vanuit België NlZiet en Videoland als ik Nederlandse zenders wil kijken en heb nergens last van Behalve dat de app van Videoland niet toegankelijk is met de schermlezer voiceover dan. Daar moet ik dus gebruik maken van de website, maar de app van NlZiet werkt wel heel goed.

  8. Streamen vanaf iPhone via Apple TV naar tv werkt ook niet. Dus complete WANPRESTATIE

  9. Wat een ongelooflijk knullige roll-out van NPO. Ik ben voorlopig ook maar overgestapt op NLziet maar kijk eigenlijk alleen naar de programma’s van NPO. Wat me vooral stoort is het ontbreken van iedere vorm van communicatie vanuit NPO. Op de website is niks te vinden van bekende problemen en er is ook geen enkele planning.
    Ik heb tot tot nu toe geduld gehad in de verwachting dat het met een paar weken wel opgelost zou worden maar uit de reactie van NPO krijg ik het idee dat we de komende maanden weinig verbetering kunnen verwachten. Het lijkt me toch niet zo ingewikkeld om wat basis functionaliteit terug te brengen in de apple TV app. Als het op de iphone werkt moet het met kleine moeite toch naar de apple tv app te brengen zijn lijkt me.
    Waar kan ik me melden om het abonnementsgeld van NPO plus terug te krijgen?

    • Je hebt hiervoor een automatische incasso bij je bank. Bij mij is dat ing en via de app heb ik de maand dec en jan laten terug storten, dat is gelukt.langer terug lukt niet meer.

      • Bedankt voor de tip. Op mijn klachten mail kwam 0,0 reactie. En die compensatie? Ze hebben gisteren nog geïncasseerd. Nu nog mijn belasting geld terug vragen 😜

      • Ik betaal npo plus via mijn credit card. Ik was van plan om mijn abonnementsgeld terug te vragen maar nu zie ik dat er geen geld afgeschreven is in nov. en dec. Dat valt me dan weer mee van NPO. Als ze dit nu eens duidelijker gecommuniceerd hadden.

    • Je kunt gewoon de betalingen aan de npo storneren tot 8 weken na de betaaldatum

  10. Nou is helaas niet alleen bij apple hoor….heb naast apple ,verschillende apparaten van bijvsamsung, lg die het volgens jullie zonder problemen zouden moeten zijn…..
    maar blijkbaar is t voor de NPO teveel gevraagd om je favorieten terug te krijgen, en überhaupt verder gaan waar je gebleven was…dus nee niet alleen apple..blijkbaar werkt het alleen goed met nlziet..

  11. Ik baal er ontzettend van dat de NPO app het niet doet. Voor oud en nieuw kijk ik altijd top 2000. Die zat via de Apple TV in die app en als je die koos kreeg je de tekst dat je een abonnement nodig had daarvoor en inloggen was onmogelijk.
    Zelf heb ik het duurdere NL Ziet genomen, maar daar was het elke keer weer zoeken hoe je de top 2000 startte. Eenmaal gevonden werkte het wel, maar was het de keer daarna weer een issue om opnieuw te starten.
    Ik mis de NPO app zo erg. Het is handige app om te kijken naar de publieke omroep en vind het ook leuk om daar naar de radiozenders te kijken.
    Normaal beoordeel ik (vrijwel) nooit apps, maar hier heb ik zelf ook een uitzondering voor gemaakt en deze 0 sterren gegeven.
    Het meest vreemde vind ik dat ze op de Apple TV niet de oude app hebben laten staan, totdat de nieuwe app werkte. Dat is toch de meest logische stap? Teruggaan naar de vorige versie?

  12. Hoe waardeloos het ook is (en dat is het ook echt) er is nog een grote partij die het nóg slechter doet:

    KPN, zero points…

    want die hebben helemaal geen TV app voor de AppleTV.

    • Dat hebben ze dus wel welke apple tv heb je?

      • Kun je een linkje naar de Apple TV app plaatsen van KPN? Ik heb de nieuwste variant Apple TV, maar in de Appstore zie ik geen KPN TV app. Volgens mij bestaat die ook niet.

        • Voor zover ik weet heeft kpn inderdaad geen app voor de Apple TV. Daarnaast loopt de kpn app voor mijn LG g3 tv om de haverklap vast. Om deze redenen ga ik mijn kpn abonnement ook opzeggen. Heeft iemand ervaring met de Apple TV app van odido en delta?

        • Origineel geplaatst door Ab

          Heeft iemand ervaring met de Apple TV app van odido en delta?

          Ik heb Odido (voorheen T-mobile). De Apple TV kan hetzelfde als de TV box. Navigatie kan beter, maar het werkt altijd goed.

      • Origineel geplaatst door Danny

        Dat hebben ze dus wel welke apple tv heb je?

        AppleTV 4K, 3 stuks, nieuwste en een na nieuwste.

        KPN heeft GEEN interactieve TV app voor deze en andere AppleTVs. Wel voor iPad en iPhone. Dat is stom, want alleen de UI moet geoptimaliseerd worden voor AppleTV. Het grootste gedeelte hebben ze dus al gemaakt.

  13. Vanmiddag toevallig de NPO app helemaal verwijderd van mijn Apple TV nadat ik op zoek was geweest naar de zoekfunctie en die maar niet kon vinden. Wel eerst nog even de app beoordeeld met 1 ★, want ik heb nog nooit zo’n waardeloze app meegemaakt.

  14. Npo laat de plus abonnees gewoon betalen, iedere maand weer een afschrijving, al 2 maanden hier geen gebruik omdat er van alles aan mankeert. Dit weekend 2 maanden via ing terug laten storneren wat gelukt is. Abonnement opgezegd nu tot er iets fatsoenlijks is.
    De app makers moeten asap een andere baan zoeken want zo slecht heb ik nog nooit meegemaakt. Reactie van npo geven al aan hoe groot het probleem is en dat ze er niet mee om kunnen gaan.

  15. Zo, ik heb de daad bij het woord gevoegd en NPO Plus opgezegd. Deze ergernis duurt me te lang.

  16. Goed artikel, helemaal eens. Frustrerend en respectloos naar de Apple TV gebruikers. Je wordt niet goed geïnformeerd over doorlooptijd. Snap dat ze het een beetje gefaseerd implementeren maar dit duurt al veel en veel te lang.

  17. Ik heb ook net mijn abonnement van npo opgezegd.
    Heeft geen zin om te betalen voor iets wat niet werkt.

  18. Ik heb de NPO op een aantal Chromebook/box/tablets. Als ik hem hier start zegt ie dat ie pas wil werken als ik hem update. Al mijn apps daten up, behalve… de NPO app.

  19. De Android app is ook al jaren een bron van frustratie. Dan komt er eindelijk een totaal andere app….zit er inderdaad geen favorieten functie in, geen kijk later een geen tv gids! In de Google app store regent het ook klachten. En ze doen er ogenschijnlijk niks mee.
    Als je dan ook nog weet wat voor rare beslissingen ze nemen op programma gebied, dan kun je toch alleen maar constateren dat de NPO een heel vreemd en arrogant bedrijf is wat echt schijt heeft aan de consument.

  20. Op mijn Samsung TV is de NPO-app geheel verdwenen. Ook geen mogelijkheid om de nieuwe versie weer toe te voegen.

  21. Heb een Apple TV geprobeerd. En daarna een Google Chrome. Deze bevalt veel beter is mooi verstopt achter de tv hoeft nergens te staan werkt heel goed ziet er veel moderner uit dan de Apple qua software npo werkt prima ook de zoek functie. Tot slot veel goedkoper je kunt circa 4 kopen tegen 1 Apple TV. Kortom ik zou niet weten wat ik met een Apple TV moet.

    • Ik wil niet dat Google weet waar ik allemaal naar kijk. Een hele goede reden om geen Google devices in mijn huis toe te staan.

      • Origineel geplaatst door Chiel

        Ik wil niet dat Google weet waar ik allemaal naar kijk. Een hele goede reden om geen Google devices in mijn huis toe te staan.

        die onzin. Bij Apple lekken dingen ook vaak genoeg. Geregeld in het nieuws van keer op dit keer op dat. In de praktijk is er niks geen probleem.

    • De Apple TV kun je ook gewoon achter de tv verstoppen. Hoeft ook niet in t zicht. Hij is inderdaad een stuk duurder, maar ik kan er alle mogelijke apps op zetten: dus ook alle streamingdiensten. M’n iPhone en iPad synchroniseren naar de tv. Alle content streamen naar de tv. Maar wat voor mij het meest belangrijk is: hij functioneerd als HomeKit HUB met ondersteuning van thread.

  22. Ik had mezelf al ‘gecompenseerd’ door mijn abonnement op te zeggen. Als over acht jaar de problemen opgelost zijn, ga ik misschien weer betalen. Pfff, wat een ellende.

  23. Je zou verwachten dat er iemand ontslag krijgt bij de NPO, niet de ‘woordvoerder’, maar een verantwoordelijke kluns..

  24. Wat een flut reactie van de NPO, zeggen dat het een bewuste keuze was om het hoofdmenu en daarmee ook de zoekfunctie achterwegen te laten. En dan nog woorden als zorgvuldigheid durven gebruiken. Had dan die hele *** app met een aantal maanden uitgesteld totdat het wel functioneel was. Ik heb i.i.g. mijn abonnement stopgezet en een maand gestorneerd. Ik kijk voorlopig wel met reclames…

  25. Ik betaal NPO plus via mijn credit card, iedere 16e van de maand wordt 2,95 afgeschreven.
    Als ik mijn afschriften controleer zie ik dat het abonnementsgeld al vanaf november 23 niet meer afgeboekt wordt.
    Ik heb hier zelf niets voor hoeven doen.

  26. Dank redactie van iCulture! Ik heb op jullie advies een compensatieverzoek ingeschoten bij de NPO.

    Fijn dat jullie je ook voor dit soort zaken inzetten. Dat wordt erg gewaardeerd.

  27. Wat een slecht excuus “inloggen is NOG NIET mogelijk” 😂😂😂
    Ik lees dit als: We hebben bewust het menu er niet in gestopt. Wat natuurlijk bullshit is als je screenshots in de stores zet met een menu erin.

    Als hier geen koppen rollen dan snap ik het ook niet meer

  28. Mensen het is heel eenvoudig, niks aanmelden op npo site om je centen terug te krijgen.

    Als je per bank automatische incasso betaald:

    Zet je incasso stop (kan je later altijd weer opnieuw doen)
    Zoek npo afschrijvingen op en STORNEER de bedragen van de maanden dat je npo niet hebt kunnen gebruiken.

    In mijn geval was het wel gewoon afgeschreven, dus december en januari gestorneerd. 1 dag later het geld terug. (ING)

    Zo;ang de incasso intact is zal je bank maandelijks het bedrag overzetten, denk niet dat npo al die incasso’s tijdelijk stil gaat zetten. Neem zelf actie.

    Geen idee met credit card of dat ook kan.

  29. Zo ongelooflijk irritant dat de NPO deze blunder als een soort van iteratieve ma Ier van werken goed wil praten. Niks mis met iteratief apps ontwikkelen, maar je moet toch echt een minimaal pakket aan functionaliteiten hebben. Voor de Apple TV is dit echt absoluut niet het geval.

    De oude app was al behoorlijk irritant, met name bij het navigeren. Hoe vaak ik heb lopen vloeken dat je 3x naar beneden, 1 keer naar links en dan 1x naar boven met klikken om bij een menuutje te komen dat letterlijk onder je geselecteerde item staat is werkelijk niet normaal. Maar deze uitrol slaat alles. En dat in een tijd dat je alleen maar hoeft te kijken naar hoe een Netflix, HBO, Disney+ of Showtime het doen. Waarom toch het wiel telkens opnieuw uitvinden. Net als die fantastische cookie-wall die ze hanteren bij de NPO. Manmanmanman.

  30. Is er al een update?

    De App Store van Apple TV is nog steeds niet voorzien van nieuwere versie NPO app. Ik check soms de updates. Dit betekent dat ik steeds naar de slaapkamer moet verkassen om daar wel Live te kunnen kijken bij bepaalde uitzendingen mèt ondertiteling. AirPlay werkt gewoon niet met ondertiteling aan. Gelukkig gaat dat niet om veel uitzendingen. Maar het is gewoon zeer beschamend, dat wat eerst goed werkte, nu niet meer doet; geheel verpakt onder mom van: ‘zorgvuldigheid’. Bij echte zorgvuldigheid breng je de gloednieuwe app 2.0 pas naar buiten als het helemaal werkt. Niet andersom! We zijn echt boos en ook 1 ster gegeven. 0 kan niet. 😉 Ik ben benieuwd hoe lang het nou nog gaat duren. We zijn al een paar maanden verder.

  31. Wat voor mij ook een grote ergernis is, en wat ik nergens teruglees, is dat de app niet ververst als je hem opent terwijl hij al op de achtergrond draait. Je moet hem dan handmatig afsluiten en dan opnieuw openen om de laatste aflevering van bijvoorbeeld het journaal in de timeline te zien verschijnen 🤦🏻‍♂️ super irritant.

  32. Helaas krijg je standaard antwoorden op bugmeldingen bij npo. drie x gedaan, iemand werkt ze gewoon af met een standaard antwoord, het zou nu weer moeten werken…
    Wat een bullshit… als je je klant echt een loer wil draaien alsof hij gek is, de melding is niet gelezen 🙁

    • Origineel geplaatst door Johan

      Helaas krijg je standaard antwoorden op bugmeldingen bij npo. drie x gedaan, iemand werkt ze gewoon af met een standaard antwoord.

      Hier ook 2x gemaild wanneer update uitgerold wordt. Steeds standaard antwoord met grote vertragingen, ook dat ik op andere platformen TV kan kijken. Ik heb maar 2 platformen: laptop (wil ik NIET, ik kijk niet in mijn eentje) en webOS TV. Die hangt in slaapkamer. Airplay vanuit laptop/iPhone kan niet met ondertiteling aan en ik kan niet zonder ondertiteling. Moet ik steeds naar slaapkamer verkassen als ik iets wil kijken? Het duurt echt veel te lang, echt schandalig!

      Konden ze niet gewoon wachten met uitrollen tot overal goed werkte???

  33. Op Tweakers vind ik deze, van medewerker NPO:

    Nog een kleine update over de tvOS app: Het apple team werkt nonstop en keihard door om de tvOS app zo snel mogelijk een update te geven. Technisch geeft deze app een hoop uitdaging, maar ik heb inmiddels wel een interne versie gezien waarin de zoekmogelijkheid volledig werkt in een eerste versie. Over het tijdspad van de release weet ik niets, maar het team werkt echt ongelooflijk hard door. Dit soort versies gaan ook nog bij onszelf door een QA proces heen en dergelijke, maar ik wilde dit toch even delen.

    Op NPO Start homepage staat update gepland in maart/april.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.