Reacties voor: Nokia-topman wil dat werknemers meer iPhones gebruiken

Nokia-topman Stephen Elop vindt dat zijn ingenieurs meer de iPhone moeten gebruiken. Zo krijgen tenminste een beeld waar ze het tegenop moeten nemen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Haha
    Goed gezegt kunnen ze teminste wat leren

  2. Origineel geplaatst door HTC
    HahaGoed gezegt kunnen ze teminste wat leren

    Leren en overnemen zeker.

  3. Die man heeft gelijk. Dat narrowminded gedoe schiet niets op. Vooral ook bij de concurrenten kijken.
    Apple en Android hebben voordelen maar ook nadelen. Als je de voordelen van de concurrende systemen integreert en de nadelen weglaat…kom je al een eind.
    Windows is nu nog maar aan het begin van hun ontwikkeling.

    Het probleem voor de ontwikkelaars is dat men ook afhankelijk is van de systemen eromheen zoals een appstore. Nou vind ik de aantallen apps niet zo belangrijk omdat het veel crap is en het alleen maar interessant is wat ik nodig heb.
    Maar het is wel een marketinginstrument waar veel domkoppen op reageren.

    Zelf ben ik over gegaan naar een Samsung Galaxy S2. Een toptoestel. Heerlijk, zelfinstelbare homescreens zonder het toestel te moeten jailbreaken.

    Ik denk dat ze voor de mainstream customers de eenvoud van bedienen van een Iphone in hun achterhoofd zouden moeten houden bij de ontwikkeling van Windows.

    Laat ze maar ontwikkelen, daar worden zij bij Apple en Android alleen maar scherper van.

  4. klinkt vreemd, maar logisch
    de beste manier om concurrentie te bestrijden is door te weten wat hun producten zijn 🙂

  5. Ik zeg Johan Cruijf. “Elk nadeel heb z’n voordeel.”

  6. Die man toont aan over een hoop gezond verstand te beschikken. Ik hoop alleen voor Nokia dat hun deal met Microsoft gunstig uitpakt, want Windows Phone 7 heeft nu niet direct een goede naam opgebouwd in de paar maanden van het bestaan. Anders zitten binnen twee jaar 11.600 ingenieurs (!!! waar hebben ze in vredesnaam zoveel voor nodig) zonder werk.

    Zoals Elop zelf al suggereert, hopelijk hebben ze op Windows Phone 7 de ruimte om er een Nokia tintje aan te geven en zich daarbij van de andere WP7 toestellen te onderscheiden op een zeer positieve manier, anders zie ik het somber in.

  7. Ik heb de demo van Windows/WP8 gezien, maar werd er redelijk enthousiast van.
    Ik denk dat Nokia een redelijk slimme zet heeft gedaan, ondanks alle negatieve reacties na de samenwerking.

    Bedrijven die vasthouden aan oude gewoontes krijgen uiteindelijk de rekening gepresenteert.
    Ik moet eerlijk zeggen dat ik de UI van iOS inmiddels ook wel heb gezien. Tijd voor innovatie Cupertino!!

  8. Leuk verhaal, maar wel een beetje tendentieus.
    Natuurlijk koopt de development-afdeling alle iPhones die er uit komen maar kan je van zoveel mensen met goed fatsoen verwachten dat ze met spul van de concurrent rondlopen ?
    Dan word je toch al snel als verrader gezien.
    En op grotere schaal verlies je commitment.
    Als 25% van de Citroën verkopers met een Audi rondrijdt, heb je bij Citroen toch een aanzienlijk probleem.
    Maar misschien krijgt Elop zijn zin en heeft de driekwart van zijn mensen straks opeens wel een iPhone.
    Hij blij (en wij ook)…

  9. Ik denk persoonlijk dat Windows Phone 7 een grote concurrent gaat worden van iOS of Android alleen al omdat alle toestellen tegelijk geupdate kunnen worden en dus niet hoeft te wachten op de maker van het toestel.

    Daarbij is de interface van Windows Phone 7 Uniek en geen kopie van iets wat al bestaat (zoals samsung met zijn ui doet bijvoorbeeld).

    Verder hoop ik dat Windows Phone flink kan groeien het is uit mijn ogen gezien Windows meer gegunt dan Android. alleen al op het feit dat ze zeggen dat android gratis is. Gratis = nooit gratis.

    @seminifeer – Windows staat niet aan het begin van de ontwikkeling. Windows is eigenlijk voor elke smartfoon OS het gevaarlijkst. Aangezien deze al meer dan 10 jaar ervaring hebben met Smartfoons, Veel patenten hebben, en waarschijnlijk al meer dan 3 jaar aan het ontwikkelen zijn van WP7. Persoonlijk zal het me niks verbazen als WP7 het de eerste 2 jaar 35% van het aandeel van Android afsnoept.

  10. Innovatie is altijd goed, en waarom niet leren van de concurrent. Best of both worlds. Dat geldt in mindere mate voor spelling; gezegd en gepresenteerd zijn nog altijd met een D.

  11. Ik heb inderdaad ook een demo gezien van windows 8. Als windows hetzelfde gaat werken als de mobiles, dan heb je nog een goede kans dat Nokia een grote met Windows mobile OS. De demo zag er zeer goed uit.
    Nu is het wel zo, dat ik windows ken als een systeem waar van alles op de achtergrond draait. De demo was uiterst snel, de praktijk zal tegenvallen naarmate er applicaties geinstalleerd zullen zijn. Windows staat bekend om zijn traagheid na verloop na tijd.

  12. @Ronald1959 – Het traag worden komt vooral door het gebruik van het Windows register.
    In de versie van WP8 wordt geen register gebruikt, maar apps zoals In iOS en Android.

    Microsoft is een logge organisatie, maar hebben wel veel geld, een flinke groep ontwikkelaars en bedrijven en veel developers die voor ze willen ontwikkelen.
    Als ze het slim aanpakken maken ze van de komende windows versie zowel een desktop als mobile versie.

    Voordeel is dat miljoenen mensen Windows gebruiken en dus een mobiele variant herkenbaar is voor iedereen. Samenwerking tussen desktop pc met Windows 8 en telefoon met WP8. Apps in overvloed voor beide platformen.

    Hiermee veegt Microsoft in 1 keer Apple en Google van de tafel.

    Begrijp me goed, ben echt anti-MS, heb alle iPhones en iPads gehad, ben er super blij mee, maar ik zie enorme kansen voor Microsoft en voor iedereen die hieraan twijfelt zou ik zeggen.. Bekijk de Windows 8 demo maar!!

  13. ik heb nog nooit een nokia gehad!


  14. Nokia,
    Start your copiers!

  15. Wat veel mensen vaak vergeten is dat Windows eigenlijk de grondlegger van de smartphone is. Het begon allemaal met PDA’s en Windows mobile. Niet dat Microsoft de eerste was maar wel degene die de PDA bij een groter publiek populair heeft gemaakt, voornamelijk in de zakelijke wereld. Voor die tijd was het behoorlijk revolutionair. Vervolgens werden er belfuncties aan de PDA’s toegevoegd en zie daar: een smartphone. Pas later werden de PDA’s kleiner en beter handelbaar. In het begin liep je echt met een baksteen aan je oor maar het werke allemaal wel. Inclusief MSN chatten, e-mail, contact synchronisatie, internet etc.

    Daarna is Microsoft veel te lang blijven hangen in het oude OS dat echt niet op kon tegen iOS en Android en de BlackBerry. Denk alleen dat waar de kracht van Microsoft vroeger lag (zakelijke markt) de zwakte van WP7 wordt. Het ziet er allemaal gelikt en speels uit maar ik weet niet of de zakelijke markt daar wel op zit te wachten.

    Bij Nokia kregen ze van Google kennelijk geen ruimte om met het OS te spelen maar bij Microsoft krijgen ze een aardige vinger in de pap. Ik verwacht toch wel aardige dingen van deze twee reuzen. Ze zullen wel moeten anders zijn het straks (op telefoon gebied) uitgestorven dinosauriërs.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.