Nokia-topman wil dat werknemers meer iPhones gebruiken

Nokia-topman Stephen Elop vindt dat zijn ingenieurs meer de iPhone moeten gebruiken. Zo krijgen tenminste een beeld waar ze het tegenop moeten nemen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Nokia versus iPhoneDe nieuwe voorman van Nokia, Stephen Elop, heeft een opvallende uitspraak gedaan in een uitgebreid interview in BusinessWeek. Het interview opent met een anekdote van het op 21 september vorig jaar aangestelde hoofd. Tegen werknemers in Nokia’s fabriek in de plaats Salo zei hij: “Ondanks dat Nokia 450 miljoen telefoons heeft verkocht in 2010 – 402 miljoen meer dan Apple – doen we bijna alles fout.” Volgens Elop staken veel te weinig van de 11.600 Nokia-ingenieurs hun hand op toen hij vroeg hoeveel mensen er een iPhone of Android gebruikten.

Dat maakt me ongerust. Niet omdat jullie iPhones gebruiken, maar omdat slechts een paar van jullie iPhones gebruiken. Ik heb liever dat mensen nieuwsgierigheid tonen naar waar we het tegenop nemen.

Elop probeerde overigens een akkoord met Google te bereiken om Android te gebruiken, maar Google weigerde ‘s werelds grootste telefoonfabrikant voordelen te geven ten opzichte van kleinere fabrikanten. Dat betekende dat 11.600 ingenieurs nauwelijks ruimte hadden om eigen innovatie toe te voegen aan Google’s software. Elop:

Het voelde niet goed. Dan zouden we gewoon de volgende fabrikant zijn die Android gebruikt. Dat is niet des Nokia’s! We moeten vechten!

Begin dit jaar maakte Nokia bekend het besturingssysteem Windows Phone 7 veelvuldig te gaan gebruiken. Het Finse merk laat hun huidige systeem Symbian voor smartphones varen. Het is voor Elop te hopen dat een groot deel van de ingenieurs meekijkt met de WWDC-presentatie op 6 juni, waarin de volgende versie van de iPhone-firmware iOS 5 uit de doeken wordt gedaan.

Via Gizmodo

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 juni 2011 om 22:08
Onderwerp
Categorie
Achtergrond

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.