Reacties voor: Nokia en RIM reageren op Apple’s antenneverhaal

Nokia en RIM hebben officieel gereageerd op beweringen van Apple dat alle smartphones last hebben van wegvallend signaal. Beide zijn het niet eens met de beweringen.

Reacties: 131 reacties

  1. Hmm laat het middergooien (and the flame wars) maar beginnen…

    Uiteindelijk is er maar 1 winnaar: de consument…

    LOL

  2. Toch vind ik dat Apple gelijk heeft.
    Waarom 1 fabrikant aanvallen als de anderen dezelfde problemen hebben?

  3. Het is heel simpel Apple heeft nu gewoon even pech. Het klopt dat ook Nokia wegvallend bereik heeft met het verkeerd vasthouden. Sony en HTC hebben altijd al problemen gehad om een goed sterk signaal weer te geven en heeft een wisselend signaal.
    Ik heb de I-Phone 4G hier via het Vodafone netwerk en herken me niet in de problemen die nu in de media de ronde doen.
    Kortom storm in een glas water.

  4. Helaas heeft apple mij teleurgesteld, met de dag neig ik steeds meer om de nieuwe nokia N8 aan te schaffen en op ten duur de nokia n9.

    Heb veel problemen met (mijn alweer 2de) Iphone 3g.
    Nu is de homeknop weer stuk, (connector van 3 mml in het toestel afgebroken).

    De kabels van de laders houden het niet lang vol.

    Itunes laat te wensen over.
    etc etc etc…

    Als je kijkt naar de specs van de nieuwe nokia n8 en de iphone dan kan ik veel dingen opnoemen die veel beter zijn.

    voorbeeld:
    batterijduur
    Duurzaamheid
    Bereik
    desing
    snelheid
    en last but nog least: SPECS!!!

    Chek it out.

    Mister, anonymous

    Ps: Wilde het nooit toegeven maar realiseerde me dat de Iphone toch wel echt een Hype toestel is en helaas niet het beste van het beste wat me toch echt betreurt

  5. ben ik dan de enige die vindt dat al die mensen hun gsm nogal achterlijk vasthouden?

    de mijne ligt gewoon in de hand me de pink onder het toestel zodat het toestel eigenlijk op mijn hand staat
    ik raak die randen nooit aan.
    zelf niet bij mijn vorige toestellen.

    &@Michel het verschil is wel dat je met bars niets kan aantonen (zoals apple zelf bewees door te prutsen met het Os voor een andere weergave)
    willen ze echt aantonen dat andere telefoons dat ook hebben, dan moet je in db werken.
    Maar nu wordt de naam van andere fabrikanten gewoon door het slijk gehaald.

    Neemt niet weg dat ze het hun eigen hebben aangedaan door te lachen met de problemen van apple in de pers.

  6. Ondanks dat andere fabrikanten misschien hetzelfde probleem hebben vind ik dat het vingerwijsgedrag van Apple niet goedpraten. Als aanbieder van high quality\premium producten moeten ze als eerste naar zichzelf kijken, en niet met de vinger naar de concurrent wijzen. Wat ze nu aan het doen zijn doet mij een beetje denken aan lagere school gedrag, waarbij je niet de schuld op jezelf maar op je klasgenoten afschuift.

  7. Heb net even de 2 handjes om mn blackberry bold 9700 gewikkeld om streepjes te tellen, maar ik heb de volle 5 streepies. Dus of ik heb net die ene die het wel doet, of het is onzin.

    Ik dacht nog van, “goh zal ik toch zo’n iphone doen?” Maar een macbook en ipod is wel genoeg. Dat zijn toch de beste producten van apple. Ik blijf lekker bellen met vol bereik met mn berry.

  8. Dus als een ander het heeft is het niet erg en kan je het daarmee goedpraten ?

    Apple wake up …. je had dit probleem dan ook kunnen oplossen ipv een bumper eromheen te vrotten die je elke keer als je hem wilt docken eraf mag halen.

    Afijn mijn Iphone4 bestelling is afgezegd weg met dat ding blijf wel even lekker op de 3GS verder gaan.

  9. Natuurlijk wordt alleen Apple aangevallen omdat ze met iPhone de beste toestel hebben op de markt. Het was allang al duidelijk dat andere telefoons ook probleem hadden met sugnaal verlies in hand. Alles is gewoon opgeblazen omdat het Apple is, daarom wordt het voor mij iPhone 4, zoals andere 3 miljoen gebruikers in 3 weken!!!!

  10. Vooral de laatste alinea in dit artikel typeert het gedrag van Apple in deze hele affaire, want stel dat het algoritme om de strepen weer te geven van de concurrenten beter zou werken dan dat van Apple zowel voor als na de update naar IOS 4.01?

    De andere fabrikanten zijn immers al een stuk langer bezig met het maken van telefoons en zullen daarbij ook de nodige fouten hebben moeten maken voordat hun producten op de markt kwamen…

    Apple kan bepaalde fouten nu niet toe gaan geven omdat ze anders gepakt worden voor, onder andere, “false advertising” en dat maakt de weg weer open voor verschillende rechtszaken waar ze niet op zitten te wachten.

  11. Dit zorgt er allemaal echt niet voor dat ik in september dat ding zelf niet meer in bezit heb. september haal ik hem namelijk!!

  12. @Tom D: anderen vragen ook niet zoveel geld voor hun toestellen

  13. O ja, genoeg vrienden die al een iPhone 4 hebben en niemand met een probleem.
    Wat mij ook opvalt is dat mensen zonder een iPhone het meeste klagen, denk eerst hier maar over na. Alles is gewoon opgeblazen, doordat misschien 1% het probleem hebben.

  14. Ik vind Apple erg kinderachtig om andere merken erbij te gaan halen.

  15. Het is juist goed dat Apple met feiten heeft bewezen.

  16. Ik heb het met een Blackberry Bold 9000 geprobeerd en inderdaad zakt het signaal, ook als je hem gewoon vastpakt. Dus Apple heeft gelijk.

  17. @Tom D: maar het zijn toch mensen die een iphone 4 hebben die hierover begonnen zijn? Waarom zou iemand met een Nokia over een iPhone4 bij Apple gaan klagen?

  18. bronnie het gaat er hierom dat het een smartphone probleem is die alle smartphones aan gaan. dat apple als voorbeeld ook andere heeft gebruikt vind ik er niet toe doen. en ik vind het totale onzin dat men zegt dat apple’s steve jobs nu de vinger wijst naar andere fabrikanten. hij heeft gewoon laten zien dat het een algemeen probleem is voor alle smartphones en ik heb het zelf ook uitgeprobeerd. het klopt allemaal als een bus wat steve jobs heeft uitgelegd. en zoals hij al zei je hebt te maken met de law of physics en doordat dit nu allemaal aan het licht gekomen is zullen alle fabrikanten wellicht nog harder aan het probleem werken. Ik vind het een alles verhullende persconferentie die een grootschalig probleem gelijk aan banden legt. mijn vriendin heeft een samsung smartphone en daarvan valt op zijn tijd de verbinding weg tijdens het telefoneren. terugdenkend kwamen ook wij tot de conclusie dat het hier om hetzelfde probleem gaat. Ik vind zelfs dat wij blij mogen zijn dat apple hier zo eerlijk over is geweest om het probleem kenbaar te maken. Love Apple!!! en dank je steve jobs.

    zie apple als een hoge boom. hoge bomen vangen veel wind en reken maar dat ook andere fabrikanten een marketing hebben om juist apple onderuit te halen daar zij op dit moment in mobiele telefonie de grootste fabrikant zijn en andere fabrikanten graag een slaatje slaan uit het neerhalen van deze gigant. Ik kan ze mededelen: jammer joh ik hou nu alleen nog maar meer van apple!!!! hahaha in the face voor die andere fabrikanten

  19. Ik denk dat je het probleem moet relativeren. Zoals in bovenstaande reacties gereageerd is, lijkt het alsof het toestel van Apple geheel niet functioneert. Dat is niet het geval.
    Als dat wel zo was, ja dan hadden jullie gelijk gehad, dan was het niet netjes geweest van Apple.

    Echter, Apple heeft proberen aan te geven dat het probleem relatief gering is. Het probleem is er alleen bij al lage dekking. En specifiek in die gevallen, zul je bij andere toestellen ook problemen kunnen krijgen afhankelijk van hoe je hem vast houdt.

    Ik ga de 4 gewoon kopen.

  20. Deze reacties van de andere merken waren natuurlijk te verwachten.
    Ze laten zich uiteraard niet zonder slag of stoot een een kwaad daglicht zetten door Apple.

  21. Origineel geplaatst door Mitch
    Ik vind Apple erg kinderachtig om andere merken erbij te gaan halen.

    Dat is niet meer dan terecht. Nu proberen om een nieuwe speler met de beste smartphone zwart te maken in de media door een probleem waar iedere smartphone mee kampt is pas kinderachtig. En volgens mij klopt het verhaal wel dat het gaat om een kleine groep gebruikers want iedereen die ik ken met een iPhone 4 heeft deze problemen niet.

  22. @iCreatedTech: maak er een filmpje van en zet het op youtube! We gaan die andere gasten even een poepje laten ruiken (van hun eigen deeg)
    🙂

  23. Origineel geplaatst door Luuk
    Deze reacties van de andere merken waren natuurlijk te verwachten. Ze laten zich uiteraard niet zonder slag of stoot een een kwaad daglicht zetten door Apple.

    Kwaad daglicht? Het blijkt bij juistheid gewoon om feiten te gaan. Consumenten hou je dan niet voor de gek dat een eigen product dezelfde problemen niet heeft. Apple houdt zich in de presentatie alleen aan de feiten.

  24. Overigens, mijn complimenten voor de goede samenvatting van de verschillende nieuwsberichten op dit onderwerp!

  25. Ik snap het probleem van de getroffen gebruikers wel en terecht dat ze er over klagen, maar zoals al meerdere mensen hebben gezegd. Omdat het Apple is wordt het gigantisch opgeblazen.

    Het is een beetje kinderachtig om namen te gaan noemen van concurrenten maar uitleggen dat vrijwel elk toestel er last van heeft is hun goed recht. Aangezien het gewoon waar is.

    Heb eens gekeken wat mijn 3G doet (met iOS 4.0.1) en daarbij gebeurd hetzelfde. Los vasthouden geeft 4/5 streepjes bij goed bereik. Bij de ‘deathgrip’ valt hij een streepje terug. Laat ik los, komt het streepje ook weer terug. Bij 1/2/3 streepjes veranderd er niks tussen gewoon vasthouden en de ‘deathgrip’.

    Ik ga ook gewoon over op de iPhone 4, m’n abbo loopt toch af en ben tevreden genoeg voor deze nieuwe generatie. Mocht ik toch echt klachten hebben kan ik/je altijd nog terug gaan naar de winkel. Dat het probleem nu al bekend is wil niet zeggen dat je na aankoop geen rechten meer hebt.
    Ben natuurlijk wel benieuwd of wij er ook een bumpercase/andere case bij zullen krijgen. Zou leuk zijn, maar helaas moet die ter toch af om hem in de verschillende docks te kunnen plaatsen.

    OT: Geheel terecht ook dat Nokia en RIM reageren, van Nokia professioneel dat ze alleen zeggen hoe goed ze zelf zijn. Van RIM ook wel weer terecht dat ze zich verdedigen tegen Apple! Apple is zelf begonnen met het doen van uitspraken over de concurrent.

  26. Ik heb mijn huidige telefoon (samsung f480) nu al bijna 2 jaar en ik ben er zojuist achtergekomen dat deze las heeft van hetzelde probleem. Steve had dus idd gelijk dat andere telefoons er ook last van hebben en ik ga dan ook gewoon een iphone 4 kopen over 2 weken.

  27. Alle telefoons hebben inderdaad last van signaal verlies, maar bij geen enkele telefoon kan je er voor zorgen dat het signaal helemaal wegvalt wanneer het toestel alleen vasthoudt.
    Jobs zei ook dat bij de iPhone het duidelijk is waar de antenne zit, waarom heeft Apple dan ook niet bij het begin gelijk open kaart gespeeld door aan te geven dat dit een nieuw antenne design is maar wanneer je het op een bepaalde plek vasthoudt dan kan signaal verlies of wegval optreden?
    Ik begrijp dat dit negatief kan overkomen maar daarmee is Apple wel tenminste duidelijk vooraf dan achteraf pas alles gaan uitleggen, en ja ik weet dat Apple sinds de launch veel informatie heeft verzameld maar de kern was eerder al bekend.

    De cijfers die Apple gisteren aan gaf zou ik weinig waarde aan hechten, het is tenslotte Apple die zelf met de persconferentie is gekomen.
    ps. 0.55% hebben gebeld met klachten, de rest kon niet bellen wegens totaal geen bereik.

  28. Origineel geplaatst door TomAntaresgebouw>
    O ja, genoeg vrienden die al een iPhone 4 hebben en niemand met een probleem.
    Wat mij ook opvalt is dat mensen zonder een iPhone het meeste klagen, denk eerst hier maar over na. Alles is gewoon opgeblazen, doordat misschien 1% het probleem hebben.

    Als het maar 1% is. Waarom doet Apple dan zo moeilijk over het terugroepen van die toestellen?

    Het is gewoon erg zwak en kinderachtig wat Apple hier doet; “Andere toestellen hebben een vergelijkbaar probleem, kijk maar naar ons onderzoek”. Bah. -1 voor Apple.

    Een toestel van 700+ euro, waar ze bij de keynote rete enthausiast waren over het unieke antenne ontwerp. Dan roep je het ook een beetje over jezelf af dat er dan zoveel kritiek op komt als het niet goed werkt.

  29. Origineel geplaatst door Martin
    Origineel geplaatst door MitchIk vind Apple erg kinderachtig om andere merken erbij te gaan halen.Dat is niet meer dan terecht. Nu proberen om een nieuwe speler met de beste smartphone zwart te maken in de media door een probleem waar iedere smartphone mee kampt is pas kinderachtig. En volgens mij klopt het verhaal wel dat het gaat om een kleine groep gebruikers want iedereen die ik ken met een iPhone 4 heeft deze problemen niet.

    Beste smartphone is jouw mening, ik vind de Galaxy S minstens even goed. Wat ik niet snap is dat bijna iedereen denkt dat er niets aan de hand is? Ze gaan hier 3 000 000 mensen een gratis case geven? Hallo, als er niets mis is met je toestel moet je toch ook geen goedmakertjes gaan geven, ofwel?

    Geen idee wat de productiekost van zo een bumper is maar we nemen gemakkelijkheidshalve 1 euro

    1 * 3 000 000 = 3 000 000 euro kosten

    Stel dat 1/5de van de iPhone gebruikers een Bumper zou kopen, Bumper = 29 euro

    29 * 600 000 = 17 400 000 euro omzet dat ze gaan mislopen.

    Het berekenen van het verlies door het gratis uitdelen van de bumpers is wat moeilijker omdat ik de kostprijs van zo een bumper niet ken.

    Maargoed, het is toch wel duidelijk dat een bedrijf dit niet gaat doen voor 0.5% van de iPhone’s? kom op, als er niets mis mee was hadden ze bewijzen op tafel moeten leggen ipv met gratis cases beginnen gooien en naar andere producenten te verwijzen.

    Ach, Steve Jobs, de arme jonge, heeft sorry gezegd. Dus wat is het probleem dan nog?

  30. Dat Apple er andere fabrikanten bij haalt zie ik meer als relativeren dan als moddergooien.

    Maar dan nog: geen twee situaties zijn hetzelfde.

    Zolang gebruikers bij ontvangstproblemen altijd hun telefoons mogen inruilen, wat geloof ik zelfs al jaren bij T-Mobile kan (bij andere ook?), snap ik eigenlijk niet waarom de media er zo ongelofelijk veel aandacht aan besteden.

    Behalve dan natuurlijk dat de iPhone de Obama onder de telefoons is.

  31. Ook probeert Apple bewijs te leveren aan de hand van streepjes, waarvan Apple eerder aangaf dat de weergave daarvan niet gestandaardiseerd is en afhankelijk is van het gekozen algoritme. Apple had beter het signaalverlies in dB’s kunnen meten.

    Dit is onzin. het probleem is er omdat men iets ziet. Die streepjes dus. Velen zien ze zakken, maar weinig mensen hebben last van wegvallende gesprekken. Wat denk je zelf; als gesprekken zo massaal zouden wegvallen, dan hadden we ele andere zaken gezien. Massa’s mensen terug aan de balie

  32. Eigenaar van over 50 gsm’s hier. Geen enkele verliest signaal door eender welke manier dat ik het vasthoud. Althans niet in België, in de vs daarin tegen had ik dat probleem vaak bij att.

    Ik denk eerder dat het probleem ligt bij een zwak netwerk, en slechte gsm antenne verspreiding.

    Att met meer antennes zou het probleem oplossen, zeker als je weet dat de Benelux landen een veel dichtere antenne bezetting hebben dan in de vs. Daarom dat onze netwerken gekend staan tot de beste ter wereld.

  33. En iedereen vind maar weer dat Apple de grote broer mag spelen en iedereen en alles de schuld mag geven behalve zichzelf. ik begin een steeds grotere haat aan Apple te krijgen op de manier hoe ze het nu spelen.
    het is HUN probleem wat ze nu hebben. HUN lossen het maar op en ga niet zielig naar een ander wijzen. Kom op Apple ik had echt wat meer verwacht dan dit zwakke spel !!

    en ja ik weet ook dat andere toestelfabriekanten er last van hebben, maar niet zo erg als Apple heeft!!

  34. Misschien leuk te bedenken dat de appel maar 1 model per jaar uitbrengt en de flop, schade, belang daarmee zoveel groter is dan bij de concurrentie.

    Maak 20 modellen per jaar en deze beginnersfout levert veel minder publiciteit op, dan is het gewoon een geflopt model. Daar zit de appel natuurlijk niet op te wachten, die hebben niets anders.

  35. @Stefaanxd:

    Dit is geen zwak spel, dit is komen met feiten, feitsen dat andere fabrikanten er net zoveel last van hebben

    Als het nokia was geweest, hadden hun waarschijnlijk hetzelfde geroepen.

    Nee, apple heeft naar mijn idee gewoon een nette persconferentie gegeven , en een mooi gebaar aan klanten die menen dat ze er toch teveel last van hebben

  36. @Christophe, het is ook nooit goed, lees ik gisteren voor de persconferentie op vele fora dat Apple voor gratis bumpers moet zorgen, zijn die na de persconferentie helemaal verdwenen en vervangen door zeikers die zeggen dat door het gratis weg geven van een bumper Apple toegeeft dat het een shit telefoon is !

    ongeacht wat Jobs zou gaan vertellen het zou nooit goed zijn, er zijn altijd zeikers die iets weten te vinden.

    bekijk de video nog een keer, en let vooral op het video klipje aan het begin. “If you don’t like it bring it back !”

    en stoppen met zeiken, de iPhone 4 is op dit moment de meest geavanceerde smartphone op de markt !

  37. @Stefaanxd: Loop ziet zo te zeiken man! Je hebt het probleem niet eens zelf en loopt gewoon popi iedereen na te blaffen.
    Even op jouw toer:
    Als JIJ er zoveel hinder van ondervindt, koop het ding dan niet of breng hem terug. Dat is JOUW verantwoordelijkheid. Maar nee, JIJ denkt JOUW denkbeeldig probleem op te kunnen lossen door een commentje achter te laten.
    Tssss.

  38. soms wordt ik zo ziek van RIM, ze willen hunzelf de hemel in prijzen door apple zwart te maken,terwijl ze een 10x dommere telefoon hebben

  39. Origineel geplaatst door Christophe
    Beste smartphone is jouw mening, ik vind de Galaxy S minstens even goed. Wat ik niet snap is dat bijna iedereen denkt dat er niets aan de hand is?

    Fijn dat er nog iemand kan relativeren hier en niet roept dat de iedereen en alles het op Apple gemunt heeft en Steve Jobs immer gelijk heeft. Fanboy of niet, maar bij sommige hier kan Apple echt totaal niets fout doen.

    Die hoesjes komen er niet GRATIS als er niet enige vorm van problemen zijn bij Apple bekend zijn….

  40. Origineel geplaatst door Absrnd
    @Christophe, het is ook nooit goed, lees ik gisteren voor de persconferentie op vele fora dat Apple voor gratis bumpers moet zorgen, zijn die na de persconferentie helemaal verdwenen en vervangen door zeikers die zeggen dat door het gratis weg geven van een bumper Apple toegeeft dat het een shit telefoon is !ongeacht wat Jobs zou gaan vertellen het zou nooit goed zijn, er zijn altijd zeikers die iets weten te vinden.bekijk de video nog een keer, en let vooral op het video klipje aan het begin. “If you don’t like it bring it back !”en stoppen met zeiken, de iPhone 4 is op dit moment de meest geavanceerde smartphone op de markt !

    Ben het met je eens dat iedereen in begin zei dat ze de bumper er gratis moeten hadden moeten bij krijgen en nu ze hem krijgen is het nog niet goed.

    Tevens mag je wel wat vriendelijker zijn. I heb geen iPhone 4, ik zeik? ook niet over het probleem. Ik relativeer gewoon en Apple heeft een product op de markt gebracht met een probleem. Als het je niet aanstaat breng je hem maar terug! Als ik een hele dag in Parijs heb zitten aanschuiven voor een toestel dat niet goed functioneert dan mag ik hem wel leuk terug naar Frankrijk rijden – als er geen krasjes opstaan! – Amsterdam – Parijs = 500 Km = 50 euro brandstof heen en terug. Zo behandelt Apple zijn consumenten 😉

  41. Nogmaals het is allang al bekend dat meerdere telefoons probleem hebben met signaal verlies als je het in je hand hebt. Zelfs iPhone 3G(s) heeft het ook.
    Maar het moet bij product van Apple weer opgeblazen worden, omdat ze met iPhone 4 de beste telefoon hebben. Trouwens mensen die ik ken met iPhone 4 hebben helemaal geen probleem, zelfs beter bereik dan mijn 3G.

    Maar ik vind dit onderwerp nu ook onnodig blijft doorgaan. Binnenkort zal het ook wel weer ophouden en hoor je niets meer van. En wat zien we: iedereen blijft gewoon een iPhone kopen.

  42. Mijn gedachte.
    Een product in deze prijsklasse moet gewoon werken, wellicht langer testen alvorens het in de markt te zetten. Ik weet is moeilijk in de huidige ratrace.

    Daarnaast zijn de berichten nogal tegenstrijdig. Volgens Apple heeft maar een gering aantal gebruikers last van dit fenomeen, daarnaast kunnen ze niet genoeg cases leveren en moeten een ander merk inzetten om aan de vraag te kunnen voldoen. Spreekt men zich hier nou tegen of niet.

    Voor de rest moet ieder maar voor zich besluiten of hij of zij de nieuwe iPhone neemt of niet.
    Persoonlijk vindt ik het ontwerp van de 3GS mooier, maar ook dit is wederom een kwestie van persoonlijke smaak.

  43. Het lijkt me onwaarschijnlijk dat de tests van Apple gefaked zijn. Ze zullen wel de voor hen gunstige situaties hebben laten zien (dus niet de concurrerende toestellen die nergens last van hebben). De aktie met gratis bumpers is een mooie oplossing om die paar procent zeikerds stil te krijgen. En mensen die nergens last van hebben kunnen em gewoon zonder gebruiken.

    Ik ga de mijne nog steeds op 2 aug halen (als m’n Abbo afloopt).

  44. Apple is wel degene die iets doet, dat is bij andere fabrikanten nog maar af te wachten, bedoel uiteindelijk gaat t bij iedereen om winst en omzet, of je nou design of functionaliteit voorop zet!

  45. Ik snap al die reacties hier niet.
    Feit: Apple erkent dat er een probleem is
    Feit: Als oplossing veranderen ze iets softwarematigs m.b.t. de streepjes (louter visueel en dus niet in het daadwerkelijke bereik)
    Feit: de enige hardwareoplossing die ze bieden is een gratis rubber bandje om je designtoestel
    Feit: Apple verdient heeeel veel geld aan een deels matig afgewerkte telefoon
    Feit: Apple verliest een stuk van z’n imago en geloofwaardigheid

    Kortom, Apple loopt te klooien en wijst vervolgens als excuus vooral naar anderen….

    Wat dat betreft heeft Toyota het afgelopen jaar meer klasse en consumenten-service getoond. Daar zou Apple nog wat van kunnen leren….

  46. Origineel geplaatst door tomtom100
    Ik snap al die reacties hier niet. Feit: Apple erkent dat er een probleem is Feit: Als oplossing veranderen ze iets softwarematigs m.b.t. de streepjes (louter visueel en dus niet in het daadwerkelijke bereik) Feit: de enige hardwareoplossing die ze bieden is een gratis rubber bandje om je designtoestel Feit: Apple verdient heeeel veel geld aan een deels matig afgewerkte telefoon Feit: Apple verliest een stuk van z’n imago en geloofwaardigheidKortom, Apple loopt te klooien en wijst vervolgens als excuus vooral naar anderen….Wat dat betreft heeft Toyota het afgelopen jaar meer klasse en consumenten-service getoond. Daar zou Apple nog wat van kunnen leren….

    Cliché maar dat is het verschil tussen Amerika en Japan..

  47. Ik had een 4 heb deze weer ingeleverd en mijn geld terug gekregen misschien net een verkeerd exemplaar maar ik had terdege gesprekken die afbraken en slechte ontvangst dus ben ik weer terug naar mijn 3 Gs die het voortreffelijk doet.
    Dit is een bewuste keuze ff als vergelijk, ik heb ook een Rolex waarvoor ik een stuk of veertien iPhone 4’s kan kopen en die ik om de 3-4 dagen gelijk moet zetten omdat hij dan achter loopt, maar ik blijf met dat ding om lopen. Mensen zijn vreemden wezens wat dit betreft.

    Ik wil hier mee zeggen dat alles maar realtief is, en waar jij belang aanhecht alleen maar voor jouw gevoel belangrijk is.
    Merken zijn zoals je hier kan lezen in staat emoties op te roepen of deze nu terecht of onterecht zijn bepalen de meesten mensen zelf zolang er geen grens overschreden wordt (wat op een hoop fora’s best wel tot in het bespottelijke en voor anderen kwetsende redelijk veel gebeurt).

    Btw is dit trouwens niet de eerste keer dat bij het uitkomen van een iPhone (heb ze allemaal gehad tot nu toe) gelijktijdig een (naar mijn mening) foeilelijke bumper uitkomt?
    Dus e.e.a. moet dan best al bekend zijn geweest toch?

  48. Prachtig stukje, dit is nu het verschil tussen Apple en de rest van de bedrijven. Apple geeft het toe, maar laat zien dat ook anderen er last van hebben. Nokia en Blackberry gaan een beetje lopen schreeuwen en ontkennen, terwijl de filmpjes van zowel internet als die Apple heeft gemaakt toch duidelijk laten zien dat er een probleem is.

    +1 voor Apple

  49. Apple vergelijkt gewoon met anderen. De andere bedrijven spotten al jaren met Iphones, en nu doet Apple dat ook eens terug.

    In korte berichten in media melden ze enkel antenneprobleem maar niet hoeveel % het is of vergelijken met anderen.

    En dat apple geen onderzoek doet is ook nonsens, als je even gewoon voor je iphone al een lab van 100 miljoen dollar bouwt. Misschien moeten die andere merken ook maar es hun investering plaatsen? En cijfermateriaal over terugnames en problemen met drop calls.
    Ze beschuldigen Apple dat hun toestel niets waard is, maar komen niet met eigen gegevens.

  50. Origineel geplaatst door Gerardus89
    Prachtig stukje, dit is nu het verschil tussen Apple en de rest van de bedrijven. Apple geeft het toe, maar laat zien dat ook anderen er last van hebben. Nokia en Blackberry gaan een beetje lopen schreeuwen en ontkennen, terwijl de filmpjes van zowel internet als die Apple heeft gemaakt toch duidelijk laten zien dat er een probleem is.+1 voor Apple

    Geweldig…. Met klanten als Gerardus kun je als bedrijf blijkbaar alles flikken (inclusief een mank product afleveren en de vermoorde onschuld spelen). +4 voor Apple zou ik zeggen….

  51. echt, jullie zijn echt blind!
    iedereen praat hier het de antenne van Apple goed. Jobs is gewoon te eigenwijs om dit toe te geven. Ik heb een iPhone 3g die het perfect doet en hier ben ik ook zeer tevreden mee. Alleen (zeker voor een bedrijf als Apple) is dit gewoon onder de maat. Dit is kan gewoon niet en ik heb ook een BlackBerry Bold thuis, nog nooit problemen mee gehad terwijl die echt super vaak is gevallen en gebruikt word. Ook erg triest dat Jobs er andere producenten bij haalt. Begin eerst bij jezelf, dan komt de rest wel

  52. Steve Jobs heeft naast zijn feilloze uiteenzetting van feiten ook SORRY gezegd tegen hun klanten. Daaruit is direct af te leiden dat ze schuld bekennen: echter, uit zijn relaas blijkt dat dit een inherent probleem is van de industrie.

    Dus zo lelijk gaat Apple niet om met hun klanten, als je het vergelijkt met andere mega concerns….

    Met al die nay sayers zie ik mijn kansen om een 4 te halen ineens stukken groter worden: THANKS!!!

    😀

  53. Origineel geplaatst door Gerardus89
    Prachtig stukje, dit is nu het verschil tussen Apple en de rest van de bedrijven. Apple geeft het toe, maar laat zien dat ook anderen er last van hebben. Nokia en Blackberry gaan een beetje lopen schreeuwen en ontkennen, terwijl de filmpjes van zowel internet als die Apple heeft gemaakt toch duidelijk laten zien dat er een probleem is.+1 voor Apple

    Dat zie ik toch een beetje anders. Apple geeft toe ??? Apple geeft pas iets toe als de media er zich als honden op hebben gestort en er niets meer te ontkennen is.
    Verder gedraagt Apple zich als een vierjarig kind die, als je ze bij een fout aanspreekt, direct naar anderen gaan wijzen. Van mijn kinderen accepteer ik dat gedrag niet.
    Doordat Apple gaat schreeuwen over andere fabrikanten zijn die genoodzaakt om te reageren. Waarbij Nokia dit nog het meest proffesioneel doet.

    Feit is natuurlijk dat als je bij welk toestel dan ook de antenne geheel gaat afdekken er signaalverlies optreedt. Bij de Iphone4 gebeurt dit door het antennedesign echter veel te gemakkelijk.
    Gezien het feit dat Apple er van tevoren al vanaf wist hadden ze het antennedesign nog kunnen aanpassen…maar ja…dat kost geld…….en iedereen weet dat Apple DÉ fabrikant is die het meeste geld bij zijn klanten weet te ontfutselen (ja jullie dus).
    En dat beleid gaat echt niet veranderen.

    Momenteel wordt de Iphone als norm gezien waar andere telefoons op worden afgemeten. Tsja…dan krijg je dat je goed onder de loep genomen wordt.
    De ontvangstkwaliteit was bij de 3Gs ook al een slecht punt….ik had gehoopt dat ze dat nu opgelost zouden hebben….maar helaas bij Apple gaat design vóór functionaliteit.

    Maar niet geklaagd,….jullie apps doen het nog prima hoor.
    Straks gaat iedereen wéér wijzen naar de provider…want dan ligt het volgens de fans niet aan de ontvangstkwaliteit maar aan de provider…..
    Struisvogelpolitiek noemen we dat.

  54. Mijn Sony P1i heeft ook last van verdwijnende antenne streepjes als ik hem heel strak omklem.

    Kwestie van niet doen dus.

    Verder maakt het geen moer uit of je met 3,4, of 5 streepjes aan het bellen bent of 3G verbinding hebt.

    Ook met 1 streepje werkt alles gewoon even snel als met 5 streepjes.

    Kortom: de streepjes doen er niet toe!

  55. ze kijken niet zo zeer naar zichzelf en wijzen ook niet echt naar andere, maar wil gewoon zeggen dat smartphones, die een antenne hebben, allemaal dus, en omhelst worden, allemaal dus, dit probleem hebben.
    ze hebben wat voorbeelden genomen, om te laten zien dat ze niet de enige zijn, en nu voelt de rest zich aangevallen omdat ze blij waren dat apple een grote jongen was en dus meer aandacht kreeg, en dus de schuldige was.

    alle telefoons hebben er last van, punt, apple geeft cases weg aan mensen om dit een beetje tegen te gaan, en eigenlijk om het te sussen en over te laten waaien, want over een tijdje is het allemaal goed.

    en ik denk trouwens dat dit allemaal een leuk verkooppraatje voor apple gaat worden bij het nieuwe model, we hebben een nieuwe antenne ontwikkeld die je kan omhelzen met aluminium folie en er is nog niets aan de hand, en iedereen koopt de iPhone5

  56. Ik vind het toch bijzonder dat ik hier met al mn smartphones, 1st gen (volledig metaal) en 3g nooit last van had. Hoe stevig omklemd ook (en ik ben linkshandig)

    Ik vind het persoonlijk ook niet netjes dat er naar andere gewezen word, het word afgedaan als dat gebeurt altijd en bij iedere smartphone en als plossing krijg je een hoesje (daar betaal je dan bijna een rug voor) of je levert hem in…

    Zonde. Apple was altijd tegen Microsoftpraktijken wbt winst maken en klanten achterstellen, maar de laatste paar jaar zijn ze tot dat verworden.

    Zonde.

  57. Origineel geplaatst door Christophe
    Frankrijk rijden — als er geen krasjes opstaan! — Amsterdam — Parijs = 500 Km = 50 euro brandstof heen en terug. Zo behandelt Apple zijn consumenten

    ben je met de brommer geweest?

  58. Apple kan wel toestellen van andere merken erbij betrekken, maar bij Apple praten we wel over toestellen van 600-700 euro.

  59. Woehaha heb een mooie design-telefoon, moet er wel een “hoesje” om anders kan je niet bellen. Ik vind het schandalig dat Apple er nu andere fabrikanten bijhaalt die hetzelfde probleem zouden hebben. Yeah right. Vreemd dat er nu ineens uitgehaald wordt naar RIM, Nokia en HTC terwijl vóór dit probleem Apple daar nooit iets over heeft gezegd. Hoezo afschuiven van je eigen probleem?.

  60. Vergelijken we allemaal niet….consumentenbond, kieskeurig, etc?

    Het enige wat Apple zegt dat dit een algemeen probleem is in de telefoonwereld….en het dus onzinnig is om alleen Apple kwalijk te nemen om iets wat nog niemand gelukt is om op te lossen! Blijft natuurlijk stom dat ze de antenne zo hebben uitgelicht bij de lancering.

    @pinky….veel plezier met je andere telefoon, we zien je ooit wel weer terug!

  61. @seminifeer: Even een stap terug. Er zijn problemen gemeld en voordat Apple uitspraken kan en wil doen, onderzoeken ze dit eerst. Zou ik doen…zou jij ook doen. Als er alleen maar volwassen gebruikers waren, met een objectief uitgangspunt, dan zouden ze zich kunnen beperken tot het noemen van het verschijnsel en een mogelijke oplossing noemen. Maar nee, het gros van de gebruikers blaat maar een eind weg en is niet voor rede vatbaar. Wat voor argumenten Apple ook aanhaalt voor deze groep; het heeft gewoon geen zin.

    Daarom kan ik me voorstellen dat ze in hun onderzoek vergelijkbare telefoons van andere merken meenemen. En verdraaid, die hebben vergelijkbare verschijnselen. Dat geef je zelf ook aan in je reactie. Dus wat is nu het probleem? Jij mag dit wel aangeven en Apple niet? Ik snap die logica niet helemaal.

    Ik begrijp trouwens de sneer niet over Apple die het meeste geld bij zijn klanten weghaalt. Bespeur ik daar een frustratie bij je? Is het dan nodig dat hier te ventileren?

  62. @tomtom100:

    Je vergeet alleen even dat als een auto niet goed functioneert je over mensenlevens praat bij een telefoon niet, dus dan is het logisch dat toyota de auto’s terugroept.

    OT:
    Ik vind dat het ondertussen klaar moet zijn met die eindeloze gezeur over dat bereik. Zoals in het filmpje op youtube ook wordt gezegd als je het niks vind koop hem niet en als het je niet bevalt breng hem terug. Andere fabrikanten hebben ook wel eens problemen met hun telefoons, bijv. HTC die geen AMOLED meer in z’n Desire stopt i.v.m. tekort aan AMOLED schermen, maar de prijs blijft hetzelfde. zie: http://tweakers.net/nieuws/68211/htc-gaat-desire-uitrusten-met-lcd-vanwege-tekort-amoled-schermen.html
    Een bericht in de media, maar als je wilt kan je er een heel erg groot probleem van maken, zoals nu bij Apple gebeurd.

    Kortom, koop hem wel en heb er veel plezier van of koop hem niet maar loop dan ook niet te zeiken. Ondanks dat ik nog een jaar met mijn 3GS moet doen koop ik hem wel! 😀

  63. “Nokia beweert dat functionaliteit altijd voorrang heeft op design”

    Met welk OS gaan ze dan een goed functionerende smartphone bouwen?
    Zeker niet met dat houtje touwtje OS dat ze nu hebben.

    Heb eerder een e75 gehad, de antenne was ok maar alles wat aan die antenne hing was bagger.

  64. Ik koop de iphone 4, en als hij niet bevalt, breng ik hem terug en krijg ik mijn geld terug.

  65. Euh? Hoezo hetzelfde probleem? Mij lukt het niet het signaal te laten zakken zonder mijn beide handen om de antenne te houden en gsm tussen de benen te steken enz. Maar bij de bold 9700 lukt het mij helemaal niet, en bij de man in het publiek trouwens ook niet.
    Daarbij is het bij de iPhone met 1 vinger mogelijk..

  66. @MiAmRA: Ik heb zelf mobiele telefoons van verschillende merken gehad (Motorola, Nokia, Samsung en nu de 3G). Vroeger lette ik nooit echt op de signaalsterkte. Ik kan me niet herinneren ooit een verbroken verbinding te hebben gehad…trouwens nu ook niet met de 3G.

    Ik denk wel dat wanneer het signaal niet sterk is, je bij alle telefoons de signaalsterkte zodanig kunt beïnvloeden, dat de verbinding wordt verbroken. Eerlijk gezegd vind ik het zelf onverstandig van Apple om een ontwerp te maken dat mogelijk (ik zeg het voorzichtig :-)) problemen kan veroorzaken bij telefoneren.

    Wat betreft je PS over de cijfers: ik denk inderdaad dat er weinig klagers zijn geweest. 0,55%? 1%? Geen idee, maar zeker weten veel minder dan gesuggereerd wordt op forums en in de media. Geen bereik? Grapje zeker? Alsof je 24 uur geen bereik hebt 😉 En uiteindelijk heeft 1,7% de telefoon teruggebracht (of de 0,55% klagers hier deel van uitmaakt wordt niet gezegd). Hoe zou dat met andere nieuwe telefoons zijn (ik ben gewoon benieuwd)?

  67. Ik zie dat veel fanboys anderen erop wijzen dat steve sorry heeft gezegd.
    Ze vergeten voor het gemak dat Daddy Jobs voorheen totaal niets van zich liet horen als er wat met zijn producten aan de hand was.
    Vergeten zijn ze de barsten in de behuizing,garantiebepalingen die de spuigaten uitliepen en tig andere problemen.
    Als ik de hoofdprijs voor een telefoon betaal,wil ik ook een hoofdprijs hebben.
    De enige reden waarom hij nu wat van zich laat horen is dat de amerikaanse consumentenbond een negatief advies heeft uitgegeven.
    Echt niet om zijn klanten te behagen want die kunnen hem geen ruk schelen.
    En wat antenne problemen betreft,ik kan m’n oude nokie E71 met 4 handen omklemmen en zie geen teruglopende ontvangst.
    M’n 3GS lag soms gewoon op mn bureau en kon het alsnog voor mekaar krijgen geen ontvangst te hebben.

    Ik zei het zo: Wil je willens en wetens een iphone 4 kopen?Gaat vooral uw gang.Want wie niet wil horen…

  68. Ik heb een Samsung Omnia, zelfde probleem. Kwam doordat Apple dit zei, en ze hebben gelijk. Heb het getest.

  69. @Appie: Zou het misschien te maken hebben met de SAR waarde van de toestellen? De E71 heeft een SAR van 1,53, de 3G een SAR van 1,38 en de 3GS een SAR van 0,79.

  70. Mijn collega heeft een Nokia n97 en als je hem op de “verkeerde” manier vast houd is alle ontvangst weg en vind dat Apple gelijk heeft en ze moeten stoppen met commentaar omdat andere telefoons er ook last van hebben. En las op nu.nl ook weer een mooie kop ” Apple verhelpt ontvangst probleem met uitdelen van hoesjes” hahaha echt triest gewoon

  71. Mark Moons van HTC moet eerst maar eens uitleggen waarom een HTC Touch2 niets ontvangt als je hem normaal vasthoud, voordat hij commentaar op Steve Jobs heeft.

  72. @Iphonez: Ik ben een groot voorstander van vernieuwing van oude telefonie technieken. De manier hoe Apple de antenne’s in de metalenband heeft verwerkt is mooi en is iets nieuws, men wist van te voren dat door een simpele actie van de gebruiker grote nadelige gevolgen kan hebben. Als Apple dit niet wist dan heeft het product imo onvolledig getest.
    Voor mijn gevoel wist Apple wel degelijk van de problemen alleen ik denk dat men aan het afwachten was op de reactie’s van de gebruikers. Nu er meer negatieve reacties zijn dan de positieve reacties bijvoorbeeld over de nieuwe features, ‘grijpen’ ze bij Apple pas in terwijl men het van te voren wist.

    Natuurlijk is het psje een over de cijfers een grapje.

  73. Mijn oude nokia N82 had heel vaak geen bereik, hoe ik hem ook vasthield. Even het filmpje van apple nagedaan bij een Bold 9700 en inderdaad als ik hem vast houdt gaat mijn signaal van 5 naar 3 streepjes.

  74. Verrek mijn 3GS heeft t ook.

  75. Terecht van de andere fabrikanten!
    Apple moet naar zichzelf kijken, niet naar anderen.
    Ze hebben toch ook een naam hoog te houden.

    Zorg gewoon dat de techniek werkt voordat je het op de markt zet.

    Inderdaad nog nooit een ander merk toestel dan een Apple iPhone gezien waarbij je een cover moet gebruiken om een redelijk ontvangst te hebben.

  76. Ook probeert Apple bewijs te leveren aan de hand van streepjes, waarvan Apple eerder aangaf dat de weergave daarvan niet gestandaardiseerd is en afhankelijk is van het gekozen algoritme. Apple had beter het signaalverlies in dB’s kunnen meten.

    Waarbij even heel handig wordt vergeten dat alles is begonnen met mensen die aan de hand van de streepjes het probleem gingen demonstreren. Dit zie je ook gebeuren bij alle andere telefoons die er zijn. Niet zo raar want dit is het enige wat een gemiddelde gebruiker kan laten zien. Die weten niet hoe je dat met het aantal dB kunt aantonen en wat dat nou exact betekent. Dat is meer iets voor de techneuten. Apple toont dus gewoon op dezelfde manier het probleem aan zoals vrijwel iedereen dat tot dusver heeft gedaan. Merkwaardig dat dat nu ineens als onjuist wordt bestempeld. Dat geeft eerder blijk van je straatje schoon proberen te vegen wat dus op hetzelfde neerkomt als waar zowel Nokia als RIM Apple van beschuldigen.

    Als men nou net als Anandtech en een paar anderen het signaal in dB was gaan meten dan was het verhaal al heel anders geweest. Zoals al die andere onderzoeken ook al hebben laten zien is het commentaar van Nokia en RIM ook zeer ongegrond. Er zijn ook telefoons van hun getest en ook daar was er signaalverlies. Het cruciale punt in de hele discussie is de hoeveelheid signaalverlies. Deze is bij de iPhone 4 het grootst en dat zorgt voor grotere problemen dan bij de concurrentie. Het hoe en waarom is iets wat door de complexiteit (iets wat Nokia bijv. ook al opmerkt) nogal lastig te bepalen. Het huidige antenne ontwerp heeft zo zijn vraagtekens maar of het ook echt de oorzaak is…

    Samenvattend: wat een bullshit reacties zijn het weer van RIM en Nokia. Ze doen niets anders als waar ze Apple van beschuldigen: hun eigen straatje schoon lopen vegen en zich wassen in onschuld. Geheel in de lijn der verwachtingen voor een bedrijf van de grootte van een Nokia en RIM. Als het omgekeerd was geweest dan had Apple exact hetzelfde gedaan als wat RIM en Nokia nu doen. Het is dus weer eens het klassieke moddergooien wat de genoemden trouwens ook al op patentgebied aan het doen zijn. Zal wel een eeuwige strijd blijven tussen Apple, RIM, Nokia en HTC.

  77. Als Apple Japans was geweest dan was t wel goed opgelost…????

    Dan was Steve nu dood omdat ie zelfmoord had gepleegd!! Inderdaad verdeel beter daar in Japan, hahahaha!! Sufferts!

    Kreeg twee bonbons omdat t gaspedaal in mijn Aygo kon blijven hangen!!! Misschien wel nog vervelender dan minder bereik op de iPhone 4!!! Kom toch op hey, praat niet zo suf!!

  78. Origineel geplaatst door Michel
    Toch vind ik dat Apple gelijk heeft.Waarom 1 fabrikant aanvallen als de anderen dezelfde problemen hebben?

    Is dat zo of zegt Apple dat?

  79. Wat maken mensen (vooral die geen iPhone hebben of de iPhone4 niet gaan halen) er toch een ophef over zeg. Zucht.
    Allemaal aandelen RIM en Google en ze ruiken hun kans om te spuien in de hoop dat de AAPL aandelen zullen kelderen.
    Ik heb hier een Samsung Galaxy S liggen met PRECIES hetzelfde probleem, maar daar hoor je niemand over.

    Mijn advies…niet kopen die iPhone 4, des te meer blijft er op voorraad die hem wel graag willen hebben.

    T-mobile heeft ook superslecht 3G bereik, maar mensen kiezen nog steeds massaal voor T-mobile, paar schreeuwlelijken die overstappen naar KPN, maar daar heeft T-mobile echt lak aan.

    Zullen we het hoofdstuk antenne problemen sluiten en er een punt achter zetten? G R A A G

  80. Origineel geplaatst door iPhonez
    Daarom kan ik me voorstellen dat ze in hun onderzoek vergelijkbare telefoons van andere merken meenemen. En verdraaid, die hebben vergelijkbare verschijnselen. Dat geef je zelf ook aan in je reactie. Dus wat is nu het probleem? Jij mag dit wel aangeven en Apple niet? Ik snap die logica niet helemaal.

    Dat is nu juist wel het probleem. Het signaalverlies van de andere fabrikanten en de iPhone 4 zijn totaal niet met elkaar te vergelijken. Sterker nog, het signaal verlies van de iPhone 3G(S) en de iPhone 4 zijn niet met elkaar te vergelijken.

    Bij de iPhone 3G(S) en de andere merken is het een normaal verschijnsel door het blokkeren van een (deel) van het signaal door je hand (huid/botten/spieren etc). Bij de iPhone 4 wordt het signaal verstoord door het overbruggen van de externe antenne. Dat is vragen om moeilijkheden.

    Apple misleidt bewust de consument om hun ontwerp probleem te verbloemen. Hier een paar dingen om jezelf af te vragen:

    Ken jij een telefoon waarbij het signaal slechter wordt door een sleutel er tegen aan te leggen? Ik eentje: de iPhone 4. Probeer dat maar met een andere telefoon.
    http://www.youtube.com/watch?v=zvH-i7rKPJc

    Ken jij een telefoon die door er één vinger op te leggen geen data meer verzendt? Ik wel, de iPhone 4.
    http://www.youtube.com/watch?v=Wzn8QhrYIvI

    Ken jij een telefoon die door één vingen naar de verkeerde plek te schuiven de kwaliteit van het gesprek verstoord wordt? Ik wel, iPhone 4.
    http://www.youtube.com/watch?v=tNmXrVNeGzs&feature=PlayList&p=B74FD451F03D5100&playnext_from=PL&playnext=1&index=6

    Ken jij een telefoon die überhaupt signaal verliest door er slechts één vinger op de verkeerde plek te liggen (terwijl de telefoon zelf gewoon op tafel legt). Zelfde verhaal, de iPhone 4:
    http://www.youtube.com/watch?v=4gb3aQ5XoQw

    Overigens moet overal wel bij gezegd worden dat dit alleen écht problemen geeft als je signaal al zwak is. Maar het netwerk van T-Mobile blinkt niet altijd uit in dekking, vooral niet in de meer landelijke gebieden dus trek je eigen conclusies.

    Nu wil ik absoluut niet gaan zitten zeuren hier want misschien valt het in de praktijk allemaal wel mee. Maar Apple is de boel hier zwaar aan het besodemieteren alsof de iPhone 4 dezelfde problemen heeft als de iPhone 3G(S) of de andere smartphones. Dat is gewoon een leugen. De externe antenne is het probleem, dat tonen bovenstaande filmpjes en de vele tests o.a. Annand Tech en Consumer Reports duidelijk aan.

    Apple moet ophouden met naar anderen wijzen terwijl ze dit probleem over zichzelf hebben afgeroepen.

  81. @marcooo: Het gaat mij niet eens meer om het antenneprobleem zelf. Het gaat erom dat Apple de boel loopt te flessen en een rookgordijn heeft opgetrokken in plaats van de hand in eigen boezem te steken en ruiterlijk toe te geven dat het antenne design hoogst ongelukkig is (om het nog mild uit te drukken). En dat Apple zijn verantwoordelijkheid neemt die daarbij hoort. Dat betekent dus niet met een vingertje naar anderen wijzen als je het zelf verpest hebt.

  82. Hebben de mensen die het op andere platforms hebben getest en geen vermindering constateerden, dat nog een x geprobeerd op een plaats met matige ontvangst? 5 streepjes heb je nl. ook als je pal naast een mast staat of woont. En dan kun je de telefoon altijd op alle manieren beetpakken zonder dat het aantal balkjes terug loopt. Nog even ten overvloede: Ik heb sinds 24 juni een iPhone 4 en het viel me gelijk op dat het aantal balkjes terug loopt met de Deathgrip. Maar ik heb met bellen geen problemen gehad (Vodafone)

  83. @Connos: Dat zal denk ik het eindoordeel ook worden. Zolang je maar goed signaal hebt is het probleem minimaal. De uiteindelijke impact valt dan mee. Maar dat verbloemt in mijn ogen niet dat Apple geblunderd heeft.

  84. als alle zeikerds dan een nokia of samsung nemen dan heb ik rapper een iphone 4 heeft hij geen bereik dan geven ze gewoon mijn geld terug en ik heb bewijs gezien dat hij niet werkt zolang heb ik vertrouwen ik heb elke iphone al gehad en nog nooit problemen gekend tegen over nokia….

    in het laatste nieuws stond dat 1à2 problemen heeft dan zie je hoe het opgeblazen is en mensen springen mee gewoon stomme kudde beesten zijn het

  85. Och nou toch, de honden worden terug gebeten.
    Hier aan kan je zien dat de andere fabrikanten meehebben geholpen om een antennegate op te werpen.
    En nu worden ze terug gebeten en dan gaan ze gelijk op hun achterste poten staan.
    Ja wie de bal kaatst……………..

  86. Origineel geplaatst door P5ycH0
    @Stefaanxd: Loop ziet zo te zeiken man! Je hebt het probleem niet eens zelf en loopt gewoon popi iedereen na te blaffen.Even op jouw toer:Als JIJ er zoveel hinder van ondervindt, koop het ding dan niet of breng hem terug. Dat is JOUW verantwoordelijkheid. Maar nee, JIJ denkt JOUW denkbeeldig probleem op te kunnen lossen door een commentje achter te laten.Tssss.

    En waaruit concludeer jij dat ik geen iphone 4 heb?

  87. @wvb22…..de concurrenten zitten misschien wel achter het hele verhaal, de gebruiken zelfs reclames om de iPhone zwart te maken! Het komt ze in ieder geval heel goed uit nu.

    Wat ik me afvraag of je nu een iPhone 4 gaat halen of niet….je bent zo actief met discussiëren de laatste weken en negatief dat je al minimaal je zinnen op een Android toestel gezet moet hebben?! Welke wordt het? Waar ik ook benieuwd naar ben of je een iPhone bezit?

  88. Jeetje, een ware flamewar in de comments hier!

    Ik ga er niet te diep op in, daar heb ik me nog niet goed genoeg voor ingelezen. Ik zeg 1 ding wel, ik heb de afgelopen 3 jaar elk model mobiele telefoon verkocht die er uit is gekomen, en heb nog nooit iemand terug in de winkel gehad met de klacht dat de ontvangst wegviel bij “verkeerd vasthouden”. Maw niet de technische kennis achter dit specifieke probleem, maar wel heel veel gebruikerservaring van eerste hand. Tevens zelf eigenaar van een 3G en 3GS, waar ik dit probleem nooit merkbaar heb ervaren (ja, ik heb voor de grote T gewerkt), hoewel de ontvangst van beide apparaten altijd minder is dan van andere merken.

    Ik vind dat Apple dit probleem vooral in het begin te lichtjes heeft opgepakt. De opmerking van Steve Jobs (dan moet je em maar niet zo vasthouden) vind ik echt schandalig, een mobiele telefoon is een gebruiksvoorwerp wat twee jaar hoort mee te gaan, en op alle mogelijke scenario’s moet zijn getest. Als ik me niet vergis had apple hiervoor een testruimte van 100 miljoen euro ingericht? Ze hebben de afgelopen 12 maanden volgens mij toch RUIM de tijd gehad om alles nog eens rustig na te lopen, dan vind ik het te bizar voor woorden dat een telefoon van ruim 700 euro nieuwwaarde juist op het belangrijkste punt niet volledig functioneerd, zij het maar in 0.55% van de gevallen…

  89. Ik heb ook een blackberry 9000(omdat helaas mijn iphone3g overleden is) maar als ik er ook mijn handen om heen wikkel gaan er ook van 5 streepjes 2 streepjes vanaf! DUS apple heeft gelijk! De iphone4 is niet het enigste toestel met signaalverlies! Al is het bij de iphone 4 wat erger maar dat is vanwege het belabberde netwerk van t-mobile dat al zo slecht is! dus voor mij 30 juli de nieuwe iphone 4!!!!

  90. Pfff, waarom kunnen fanboys van welk merk dan ook nooit eens erkennen dat hun favoriete merk ook best wel eens een probleem kan hebben?
    Feit is dat Apple hoesjes uit gaat delen dus er is wel degelijk iets aan de hand anders doen ze het niet. Feit is dat ook de Amerikaanse consumentenbond het probleem vermeldde.
    Dat ze HTC, Nokia en RIM erbij halen is onnodig, concentreer je op jezelf in plaats van anderen. En dat geldt voor elke fabrikant. Een gebrek (hoe klein ook) moet je niet gaan goedpraten door naar anderen te wijzen.

    @ Tom D: de iPhone 4 is NIET de beste smartphone ondanks wat jij beweert. De beste smartphone bestaat niet want dat hangt van je eigen wensen af wat de beste is. Ik heb zowel een 3GS als een Desire en op het gebied van muziek afspelen is de 3GS beter. Komt het echter aan op de mogelijkheid om zonder jailbreak de telefoon naar eigen smaak in te richten zoals met bv achtergronden en browser dan is de Desire veruit de beste.

  91. Mijn BlackBerry 8520 verliest maximaal 3 streepjes, nog NOOIT een dropped call gehad en altijd minstens 1 streepje, maar dan moet ik ‘m al héél raar vasthouden, maar hij verliest streepjes, dus tja…

  92. Origineel geplaatst door marcooo
    WIk heb hier een Samsung Galaxy S liggen met PRECIES hetzelfde probleem, maar daar hoor je niemand over.

    Zou ik graag een filmpje van zien? Zelfs als ik hem tussen mijn benen leg + mijn handen zoveel mogelijk van de rand bedekken lukt het me nog niet …

  93. Het fijne aan de Desire is dat Google je achtergrond en je Apps ook kan zien en inrichten op afstand…lekker ‘open’ en transparant! Daarmee verwijs ik naar het bericht dat Google paar weken geleden Apps heeft verwijderd bij gebruikers die al geïnstalleerd waren….freaky!

  94. Origineel geplaatst door Wilff: Het is heel simpel Apple heeft nu gewoon even pech. Het klopt dat ook Nokia wegvallend bereik heeft met het verkeerd vasthouden. Sony en HTC hebben altijd al problemen gehad om een goed sterk signaal weer te geven en heeft een wisselend signaal.
    Ik heb de I-Phone 4G hier via het Vodafone netwerk en herken me niet in de problemen die nu in de media de ronde doen.
    Kortom storm in een glas water.

    Iphone hater echt iedereen weet dat het iphone 4 is en GEEN 4G

  95. @mp:
    Net ook gedaan met mijn bold 9700, ik hield hem zo vast als Apple het deed in haar instructies, en jahoor, ineens werden mijn streepjes geen streepjes meer en kwam er een popup die zij dat ik geen verbindig had

  96. Origineel geplaatst door Private blaat
    Helaas heeft apple mij teleurgesteld, met de dag neig ik steeds meer om de nieuwe nokia N8 aan te schaffen en op ten duur de nokia n9.Heb veel problemen met (mijn alweer 2de) Iphone 3g. Nu is de homeknop weer stuk, (connector van 3 mml in het toestel afgebroken).De kabels van de laders houden het niet lang vol.Itunes laat te wensen over. etc etc etc…Als je kijkt naar de specs van de nieuwe nokia n8 en de iphone dan kan ik veel dingen opnoemen die veel beter zijn.voorbeeld: batterijduur Duurzaamheid Bereik desing snelheid en last but nog least: SPECS!!

    Ik zou zeggen: Last but not LEAST: Het besturingssysteem!!!

    Enfin, tot binnenkort op je nieuwe iPhone. 😉

  97. @Michel: Inderdaad. Ik heb nog nooit echte problemen gehad met m’n iPhone.. En als ik dat wel had, waren die volledig mijzelf aan te rekenen. Als er iets van apple kapot gaat durf ik na mijn ervaringen met Apple wel te zeggen dat het in 90% van de gevallen aan de gebruiker zelf te danken is.
    Ik werk m’n hele leven al met Apple, en zal ook nooit iets anders willen.

    Antenneprobleem wel of niet, die iPhone 4 gaat er hoe dan ook komen (ps. als je dat test lab van ze ziet begin ik toch sterk te twijfelen of ze zo’n antenneprobleem over het hoofd gezien zouden hebben…)

  98. Het zou marketing-technisch zelfmoord zijn voor de concurrentie om Apple nu bij te vallen. Ook al zouden ze dat moreel gezien eigenlijk moeten doen.

    Wat je Apple op z’n minst zou kunnen verwijten, is de krampachtige en halfslachtige manier waarop ze op dit probleem hebben geanticipeerd. Dat moedigt de concurrentie alleen maar aan om Apple zichzelf in de problemen te laten draaien.

    Mind your step, Steve!

  99. @Jojo: kun je rekenen? Ik neem aan dat je doordat je op deze website zit weet wat voor een hype de apple producten zijn op dit moment…

    Als 1% van alle toestellen er last van heeft, dan is dat ondanks dat het een klein deel van het geheel is, een ontzettend groot aantal toestellen.

    Reken maar uit: 1% van 3.000.000 = 30.000

    Dat betekent dus, dat als die 1% klopt dat er van alleen de eerste 3 weken 30.000 toestellen teruggeroepen zouden worden.

    Sorry maar de mens is nog altijd de grootste profiteur op deze aardkloot, dus dat zullen er minimaal 50.000 tot 75.000 worden omdat mensen gewoon iets te zeiken moeten hebben.

    Kijk maar naar hoe Toyota er nu voor staat..

  100. @dutchie: Inderdaad, iedereen weet dat. Dus ik zie het nut van je opmerking niet.

  101. Volgens mij is het gewoon een kwestie van Apple-bashen geweest. (wordt een appel trouwens beurs van. 😀 )

    Waarom een BOOMING telefoon-fabrikant aanvallen op een probleem wat zich in slechts 0.55% van de gevallen voordoet? Wat zich ook bij andere fabrikanten voordoet? Wat zich bij mijn 3G in Wifi-stand ook wel eens voordoet?
    Trouwens, 0.55% die belde over antenne én ONTVANGST problemen.

    Dat laatste hoeft dus helemaal niks met de antenne te maken te hebben. AT&T staat nou niet echt bekend om z’n goeie netwerk. T-Mobile wel? Maar deze klagers worden wel in die 0.55% meegenomen………
    Trouwens, geeft Blackberry ook de garantie dat je de telefoon bij slechte ontvangst voor “full refund” kan terugbrengen?

    Dat ze andere fabrikanten erbij betrekken vind ik juist goed. Ze willen die fabrikanten niet bashen, maar aantonen dat andere telefoons dit verschijnsel ook hebben en het niet zo simpel is als iedereen wel denkt en zo’n aanval op alleen Apple dus niet redelijk is.
    Hij zegt ook helemaal niet dat de iPhone op dat gebied beter is toch? Hij verkondigt dat dit 1 van de nadelen van een smartphone is.

    Iedereen die een beetje van techniek weet, weet ook dat zich dit altijd bij antennes voordoet. Pak eens een antenne van een draagbare radio beet en je weet alles. Zet diezelfde radio op middengolf en draai dan de radio eens 90 graden.

    M.a.w. Antenne-techniek is uiterst gecompliceerd en dat geldt voor alle fabrikanten. Dat iedere fabrikant er het beste van probeert te maken weet ik ook zeker. Helemaal zeker weet ik dat Apple zich het meeste d’r best doet. Die antenne-kamer van $100 miljoen is geen speeltje van Steve lijkt me.

    Dat het wel degelijk met software te maken heeft bewijst het Samsung filmpje. Die doet veel langer over het terugvallen door een ander algoritme in de software.

    Ergo, iedereen (hier op deze site dus ook) doet weer mee aan een gecreëerde hype. Net zoals de negatieve hype rond Toyota, wat achteraf ook een storm in een glas water bleek te zijn. En zo kennen we er nog wel een paar.

    Moraal van het verhaal: Loop niet de massa achterna en probeer je echt in zo’n probleem te verdiepen. Da’s altijd veel beter dan 1 of ander persoon op YouTube die ongewild de zoveelste nega-hype creëert te volgen.

    Ps.

    Wedden dat binnenkort in Nederland de iPhone 4 de winkels uitvliegen en iedereen hier ineens weer MEGA-enthousiast is? En dat zijn dan weer diezelfde hype-volgers.
    Ach….. Opportunisten heet dat toch?
    Of “zoals de wind waait, waait m’n jasje”?

  102. Ach, misschien zijn we straks weer hip en underground met een iPhone….en komt iemand naar je toe op het terras; ‘wat heb jij een mooie telefoon, mag ik eens kijken’!

  103. Origineel geplaatst door Marc
    “Nokia beweert dat functionaliteit altijd voorrang heeft op design”Met welk OS gaan ze dan een goed functionerende smartphone bouwen? Zeker niet met dat houtje touwtje OS dat ze nu hebben.Heb eerder een e75 gehad, de antenne was ok maar alles wat aan die antenne hing was bagger.

    Symbian is een zeer degelijk OS, veel functies, misschien minder goed uitzien, maar zeker weten een stuk beter dan iOS. De verkoopresultaten bevestigen dit.

  104. @Daan: ja ik heb een iPhone. En ja ik ben nog steeds een iPhone fan. Maar daarom hoef ik niet alles wat Apple mij voorschoteld voor zoete koek aan te nemen. Ik ben niet negatief, ik ben kritisch. Dat is een wereld van verschil maar sommige mensen kunnen kennelijk niet ergens fan van zijn maar tegelijkertijd ook open voor kritiek staan. Dank je dat Apple ook maar iets leert als iedereen alleen maar ja en amen roept.

    Als jij denkt dat de concurrentie hier achter zit dan moet je dat gewoon lekker blijven geloven. Ik kan je toch niet overtuigen want mensen zoals jij willen geen tegen tegen geluid horen. Al die honderden mensen die wel de moeite namen om het probleem fatsoenlijk te aan te kaarten lullen gewoon uit hun nek.

    Het probleem met jou is waar heel veel mensen last van hebben en waar ik mezelf soms ook op betrap. We willen geloven dat Apple de perfecte telefoon kan leveren. We willen geloven dat Apple het altijd goed doet.

    Helaas voor jou en ook voor mij slaat Apple de plank dit keer volledig mis. Niet eens omdat de iPhone 4 zo slecht is want met de niet-goed-geld-terug actie kan je vrijwel zonder risico de iPhone 4 proberen. Nee Apple slaat de plank mis omdat ze zielig met een vingertje naar anderen gaan wijzen terwijl ze zelf een blunder maken. Dat ze de consument (naar min mening en na veel onderzoek) willens en wetens voorliegen. Dat is Apple onwaardig. Bang dat de aandeelhouders rücksichtslos af zullen rekenen om deze blunder wringen ze zich in allerlei bochten om de schade zoveel mogelijk te beperken.

    Nee, ik ben nooit echt geïnteresseerd gewest in Android. Sterker nog, als je echt de moeite had genomen om mijn berichten te lezen dan had je geweten dat ik iedereen aanraadt om de iPhone 4 te halen nu dit vrijwel zonder risico is.

    Helaas laat jij je leiden door alleen de propaganda van Apple zonder jezelf ook maar enigszins op de hoogte te stellen van het ware probleem. Anders had je niet zo dom en kortzichtig op mijn opmerkingen gereageerd.

    En last but not least: het is Apple die andere fabrikanten probeert mee te sleuren in een antenne probleem die ze zelf hebben gecreëerd. Ik hoop dat de concurrentie Apple hier keihard op af zal straffen. Niet omdat ik anti Apple ben maat omdat Apple hier zelf mee begonnen is met hun gelogen ‘elke smartphone heeft hier last van’ bullshit.

  105. Mocrosoft was ook roluvatior met windows c

  106. Origineel geplaatst door OmeWillem
    Het zou marketing-technisch zelfmoord zijn voor de concurrentie om Apple nu bij te vallen. Ook al zouden ze dat moreel gezien eigenlijk moeten doen.

    Jij bedoelt te zeggen dat Nokia, RIM en HTC eigenlijk zouden moeten gaan vertellen dat zij ook problemen (kunnen) hebben met de ontvangst en het incidenteel wegvallen van gesprekken? Zou niet weten waarom ze moreel verplicht daartoe zijn, bij die merken is het geen issue zoals bij Apple wel.

  107. Origineel geplaatst door Daan
    Het fijne aan de Desire is dat Google je achtergrond en je Apps ook kan zien en inrichten op afstand…lekker ‘open’ en transparant! Daarmee verwijs ik naar het bericht dat Google paar weken geleden Apps heeft verwijderd bij gebruikers die al geïnstalleerd waren….freaky!

    Sinds wanneer richt google een Desire in? Dat doe je gewoon zelf hoor. En google verwijdert helemaal geen apps zonder reden. Maar gellukkig houdt apple helemaal geen gegevens van jou bij hoor, dream on!

  108. Apple doet erg kinderachtig, als Htc en Blackberry in het water springen gaat Apple er dan achteraan? Apple moet naar zichzelf kijken en het probleem oplossen! Reactie’s van personen die claimen dat er geen probleem is en iedereen zich maar aanstelt, vraag jezelf eens af waarom er GRATIS cases worden uitgedeeld? Apple + gratis = LOL !
    Mvg, een Apple gebruiker.

  109. Origineel geplaatst door WvB22
    Origineel geplaatst door DaanAch, misschien zijn we straks weer hip en underground met een iPhone….en komt iemand naar je toe op het terras; ‘wat heb jij een mooie telefoon, mag ik eens kijken’! Jammer hè dat die tijd voorbij is. Dat je je nog heel bijzonder kon voelen met een iPhone. Helaas vriend die tijd is allang voorbij. Je zal een andere mobiel moeten vinden om jouw grote (te grote?) ego te strelen. Koop een Nokia van 30 euro, die heeft bijna niemand meer kan je daar lekker aandacht mee trekken. Triest.
    (Red.) Geen persoonlijke aanvallen. Je maakt je hier helaas vaker schuldig aan. Vandaar een laatste waarschuwing.

    Mijn excuses naar Daan, dat was inderdaad niet nodig en een stap te ver. Je mag uiteraard zelf weten waar je een telefoon voor koopt. Als dat een belangrijk argument voor je is, een hippe telefoon die mensen willen bekijken, dan is dat jouw goed recht natuurlijk.

  110. Heb net getest met de Blackberry Bold 9700 van mijn vriendin en zelfs al pak ik hem met twee handen er omheen vast dan gebeurt er nog niks. Apple maakt filmpjes die onzin zijn @Michel:

  111. @WvB22: Ik heb je post met aandacht zitten lezen. Ik beschouw Youtube niet als een serieus, onafhankelijk medium, dus als je het goed vindt: ik heb de filmpjes niet bekeken. Ik beschouw het overgrote deel van dergelijke filmpjes als fanpraat of aan de andere kant het gehuil van negatievelingen. (Disclaimer: in het dagelijks leven ben ik totaal niet zwart-wit :-)).

    Ik ben je het absoluut met je eens dat een sleutel tegen een telefoon of 1 vinger niet een dergelijk effect mag hebben op een mobiele telefoon. Aan de andere kant: ik kan me gewoon niet voorstellen dat je als fabrikant niet een dergelijke telefoon onder alle omstandigheden test. De kosten die worden gemaakt voor een nieuw model zijn al zo hoog, dat dit uitgebreide testen er ook nog wel bij kan.

    Het gaat er trouwens mij om dat er verschillende oorzaken voor een teruglopend signaal door elkaar worden gehaald. Het is ook niet eenvoudig, want het heeft te maken met een combinatie van hardware en software. En aangezien (vrijwel) niemand hier op deze website dermate deskundig is op beide gebieden, blijft het afwachten op berichten van Apple zelf en van onafhankelijke organisaties met de juiste kennis. Let wel: onafhankelijk én deskundig. Dan vallen er al een heleboel kandidaten af wat mij betreft 😉

  112. @Private blaat:

    Ik denk dat je nu iets teveel generaliseert, ik ben ook met mijn 3e Iphone bezig. Ondanks dat ik 2x heb moeten wachten op een reparatie, ben ik toch erg tevreden over het toestel.
    En ja, ik heb ook last van een wegvallend signaal op mijn Iphone 3Gs wanneer ik hem volledig omsluit.
    zelfs zover dat ik ‘geen signaal’ in beeld krijg.

    Echter heb ik hier nooit last van gehad tijdens gebruik van mijn iphone op wat voor manier dan ook, omdat ik hem simpelweg altijd al anders vast hield.

    daarnaast hebben mijn sony ericsson en mijn nokia ook last van een ‘death grip’

  113. Weetje wat ik het mooiste vind moet je voor de grap naar die foto kijk waar ze de iPhone vast houden zo hou ik nooit me iPhone vast! Moet je kijken hoe diep hij in die hand ligt de vingers komen al over het scherm
    Heb zelf ook een iPhone 4 als je hem losjes in je handen vast houd en niet doet alsof je er mee moet touwtje trekken kom alles goed:)

  114. Zo ik ben een beetje blij dat ik 2 maanden geleden na me iphone 3G een blackerry bold 4700 heb aangeschaft.

    HELEMAAL geen probleem.
    met alle problemen die rondgaan ben ik de trotse blackberry bezitter.
    Misschien dat ik over een jaar weer naar de iphone overstap als het probleem dan opgelost en anders neem ik wel de iphone 6!

  115. @Daan:
    Ja precies en jij denkt dat Apple dat ook niet kan? Hahaha tot op heden doen ze het alleen nog niet. Wacht maar af.

  116. @Tom D:
    sorry iphone de beste telefoon op de markt ik ben van meening dat de 4g ondanks dat een van de meest gehypte telefoon’s ter wereld is wel slecht verkoopt ik had er meer verwacht ik heb zelf een 3g en een nokia n97 mini en ja het klopt in de handleiding van nokia staat hoe de telefoon vast moet houden i.v.m de antene en mijn meenig over de iphone is het is de meest uitgebreide senioren telefoon mijn oma van 82 kan nog met het ding over weg

  117. @//

    Symbian is toch echt het meest verouderde en beperkte besturingssysteem voor een smartphone….en over een paar jaar niet meer vindbaar in de nieuwe markt.

  118. @el larso & henkie

    Tuurlijk zou Apple dat ook vast kunnen, technisch zal dat best makkelijk zijn….alleen heeft Google het al gefilkt, zie link van afgelopen juni!

    http://www.techzine.nl/nieuws/23338/google-verwijdert-android-apps-op-afstand.html

    Tevens lopen en er wereldwijd een aantal grote rechtszaken tegen Google omdat ze zelfs mensen hun wifi gegevens opgeslagen hebben met hun streetview auto’s….ze gaan toch soms echt een beetje ver naar mijn mening!

  119. @wvb22

    Sorry, ik lees niet al je Posts….het is zomer en probeer zoveel als mogelijk van het weer en mij vrienden nu te genieten…dus ik mis wel eens wat.

    Mijn vertrouwen in Apple is alleen gebaseerd op jarenlange gebruikservaring van vele van hun producten (Macbooks,iPods, iPhones,routers,etc)….naar grote tevredenheid! Daar vertrouw ik meer op dan de ‘objectieve’ filmpjes van gebruikers op het internet. Als ik inderdaad het straks zelf met eigen ogen kan zien en het is inderdaad shit dan voor mij ook geen ip4! Al betaald de baas het dus als ik er 1 krijg dan zeg ik geen nee uiteraard!

    Die opmerking van het terras was cynisch bedoeld! Mensen vinden mij juist irritant als ik mijn iPhone pak want ik zit er iets teveel op. Hip hoef ik niet te zijn, hip is alweer uit als het hip is!

    Dat Apple de concurrentie erbij gehaald heeft zie ik als Amerikaans…zo gaat het daar helaas! De concurrentie zijn ook geen lievertjes in hun reclamecampagnes! Only in America!

  120. Origineel geplaatst door Daan
    Voor de liefhebbers.

    Let vooral op de taalinstellingen bij deze voorbeelden..
    Als je natuurlijk aan de rand van een russisch bos gaat staan en dan je vinger op de antenne legt is het niet zo bijzonder dat het signaal wegvalt. Ik ben zeker geen super samsung van, geloof me er zijn genoeg bugs op de Galaxy S, maar het wegvallend signaal is er geen van. wat ik ook doe, hoe ik hem ook vasthoud, hier (Proximus netwerk – Antwerpen (Belgie)) lukt het me niet om minder dan 2 balkjes te krijgen. Tuurlijk als ik hem super strak vasthoud aan de antenne zakt het van 5 naar 2, maar daar stopt het ook.

  121. /Edit

    Origineel geplaatst door Christophe
    Origineel geplaatst door DaanVoor de liefhebbers.Let vooral op de taalinstellingen bij deze voorbeelden.. Als je natuurlijk aan de rand van een russisch bos gaat staan en dan je vinger op de antenne legt is het niet zo bijzonder dat het signaal wegvalt. Ik ben zeker geen super samsung Fan, geloof me er zijn genoeg bugs op de Galaxy S, maar het wegvallend signaal is er geen van. wat ik ook doe, hoe ik hem ook vasthoud, hier (Proximus netwerk — Antwerpen (Belgie)) lukt het me niet om minder dan 2 balkjes te krijgen. Tuurlijk als ik hem super strak vasthoud aan de antenne zakt het van 5 naar 2, maar daar stopt het ook.

  122. Ik vind Apple geweldig, maar om me nu te gedragen als een opgeblazen fanboy (zoals sommige hierboven). Even voor de duidelijkheid: naar anderen wijzen is GEEN feiten laten zien. Ik heb gesproken.

  123. @Christophe….natuurlijk ligt het eraan waar je bent. Gisteren in Zeeland op een strand is het geen probleem om met mijn 3GS een deathgrip te doen tot nul streepjes, vandaag in Amsterdam kan ik erop gaan zitten en krijg er nul streepjes vanaf. Daarom vind ik al die YouTube filmpjes en paniek om de iPhone4 ook zo overtrokken! Ik wacht wel tot een goed onafhankelijk onderzoek want ik geloof dat je in een gebied met goed bereik en met het ‘normaal’ vasthouden van de iPhone 4 toch echt beter bereik zou moeten hebben zoals ze getest hebben in dat 100 miljoen dollar kostende lab.

    Er zullen het zien! 🙂

  124. Licht = ligt….kleuterschool fout!

  125. EDIT: Bold9700

    Origineel geplaatst door Maassluis
    Zo ik ben een beetje blij dat ik 2 maanden geleden na me iphone 3G een blackerry bold 4700 heb aangeschaft.HELEMAAL geen probleem. met alle problemen die rondgaan ben ik de trotse blackberry bezitter. Misschien dat ik over een jaar weer naar de iphone overstap als het probleem dan opgelost en anders neem ik wel de iphone 6!

  126. het zou mij trouwens niks verbazen dat er vuil spel gaande is.

    er gaan zelfs al geruchten de ronde over antenna gate dat sabotage was. Een opgezet plan om Apple onderuit te halen.

    De industrie is namelijk helemaal niet blij met competitie als Apple die technologie in een stroom versnelling brengt.

    Dat zorgt er voor dat geplande producten niet uit kunnen komen omdat er technologisch te grote sprongen gemaakt worden en zo kunnen ze niks uitmelken zoals van te voren gepland.

    dat etekent dat ze hun roadmap moeten gaan aanpassen en daardoor minder telefoons (zowel modellen en hoeveelheden) kunnen verkopen dan er gepland stonden.
    Puur omdat de innovatie van apple hun plannen in de war gooit.

    Slim geplaatste filmpjes op youtube met het antenne probleem

    en dan hopen dat er mensen die dat op pikken en denken dat het echt een fout is. Het is niemand anders eerder opgevallen met de vorige iPhone en het bereik op de nieuwe is beter.

    Je kan apple niet beter raken dan met de antenne want dat was het parade paardje.

    Mensen gaan er blind voor na het zien van het filmpje en willen class action lawsuits aanvragen en dat allemaal omdat er een paar slimmeriken een zwakheid hebben gevonden in smartphones die voor de iPhone 4 wel heel goed van pas komt als je dat toestel met FUD tactieken wil neer halen.

    Perfecte manier om Apple wind uit de zijlen te halen.

    terecht dat apple van willekeurige andere merken telefoons LAAT ZIEN dat het met die toestellen niet anders is.

  127. @kasuja Jongens. Dat is wel een heel erg groot verwijt. Steve Jobs neemt nog eens de wereld over als ik dit zo hoor. Hij hypnotiseert zijn fanboys.

  128. hahah eng he?
    onzin natuurlijk

    maar ik had je wel ff 😉

  129. @kasuja….eerst zelf maar eens een iPhone 4 in mijn handen houden en testen, ik ben er niet zo bang voor! 😉

  130. @Jan: @Daan: of toch geen onzin???
    bedrijven de ontkennen dat hun telefoons last hebben van de death grip hebben anders in hun gebruikshandleidingen staan dat at wel zo is
    zie: http://pliep.nl/blog/2010/07/death_grip_antenneproblemen_bij_nokia_htc_sony_palm_samsung_blackberry_google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.