Autoriteiten trekken huiszoekingsbevel Gizmodo in

De autoriteiten van San Mateo County trekken de documenten rondom de huiszoeking van Jason Chen in. Hij krijgt zijn spullen terug, maar moet wel meewerken aan verder onderzoek.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

jason chen gizmodoDe documenten die eerder dit jaar leidden tot een huiszoeking bij Gizmodo-redacteur Jason Chen, zijn ingetrokken. Chen krijgt zijn computers en andere persoonlijke spullen terug die bij de huiszoeking zijn ingenomen, maar daarmee is de zaak nog niet afgedaan. Het lopende onderzoek naar Gizmodo’s betrokkenheid bij het lekken van informatie over de iPhone 4 blijft doorgaan. Dat de huiszoeking is ingetrokken is overigens niet het resultaat van een rechtszaak, maar te danken aan Gizmodo zelf. Zij hebben besloten om vrijwillig met de autoriteiten mee te werken en geven hen toegang tot het materiaal. San Mateo County geeft in ruil daarvoor de persoonlijke spullen aan Jason Chen terug.

Vanaf nu zal Chen alle medewerking verlenen om informatie te geven, als de autoriteiten daarom vragen. Zoals bekend kocht Gizmodo voor 5.000 dollar een prototype van de iPhone 4, dat in een café was blijven liggen. Apple deed daarna aangifte en probeerde de iPhone terug te vorderen. Dat lukte, maar

Volgens de Electronic Frontier Foundation (EFF) was de huiszoeking en het in beslag nemen van computers bij voorbaat al wettelijk niet toegestaan, omdat het niet in overeenstemming is met sectie 1524(g) van de California Penal Code. Daarin staat dat je geen huiszoeking mag uitvoeren als het gaat om ongepubliceerde informatie, die is verzameld om iets aan het publiek te communiceren. Apple CEO Steve Jobs vertelde vorige maand in een interview op All Things D, dat kennissen hem hadden aangeraden om de zaak te laten rusten, maar Jobs was van mening dat de waarden van Apple in het geding waren en besloot de zaak door te zetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2010, 18:39
Categorie Apple
Onderwerpen gizmodo, prototype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.